Miért kéne Katinkának bocsánatot kérnie?

Megbotránkoztat az a gátlástalanság, amivel az Úszó Szövetség próbál rátaposni Katinkára. Gyárfás Tamás pár nap leforgása alatt megmutatta, hogy nem válogat az eszközökben, ha ölre kell mennie Katinkával az általa vezetett szövetséget ért kritika miatt. Bármikor képes eljátszatni Kissel, hogy lemond, utána pedig tárt karokkal visszakönyörögni, mintha csak Katinka lett volna, aki erre kényszerítette. Online hírmédiumok tűztámogatása mellett zeng a sok dicsdal, ami Kiss érdemeit sorolja. Ezzel nincs komolyabb bajom, mert én is tisztelem az eredményeit. A vérem valahol azon a ponton kezd forrni, mikor úgy próbálják ezt beállítani a médiában, hogy a "mindig mosolygós Katinka most úgy megalázta Laci bácsit, hogy beadta lemondását". Már a tudatosan, Katinkát gyerekként kezelő, előnytelen hasonlat is kiverhetné a biztosítékot, de tovább pörgeti a vérnyomásom, hogy szerintem egyáltalán nem alázott meg Katinka senkit sem.

Tegyünk tisztába néhány dolgot! Nem az történt, hogy Laci bácsi próbált odamenni békíteni a szájaskodó Katinkához, hanem a Magyar Úszó Szövetség szövetségi kapitánya próbált beszélni kamerák előtt Hosszú Katinkával, a világbajnok úszóval, aki éppen akkor utasította vissza feketén-fehéren a Szövetség 12 millióját. Nem egy dühöngő gyerek hisztériájáról van szó, aki pónit követelt, és meg kell simogatni a buksiját, hogy abbahagyja az óbégatást, hanem arról az emberről, aki 12 millió forintot hajított el, hogy helyette a következő napokban elszenvedhesse, ahogy az Úszószövetség mindenkit csatasorba állít az ellene folytatott kommunikációs hadviselésben.
Szerintem azáltal, hogy Katinka nem beszélt Kissel, egyáltalán nem személyében alázta meg őt, csupán nem volt hajlandó belemenni abba a szánalmas színjátékba, ahol egy békítő Laci bácsi előtt kell magyarázkodnia, hogy miért is mert kiállni az igazáért. Elmondta, amit akart, ráadásul szerintem érthetően. Változást követelt, stratégiát, ami lehetővé teszi, hogy sikereit a jövő generációi is tovább vigyék. Nem elégszik meg azzal, hogy a neve arannyal kerül fel a legnagyobb sportolók közé, neki több kell: IRON NATION, vasnemzet. Nem békítő, őt hisztis kislánynak néző, olcsó gügyögés.

Gyárfást ez persze távolról sem érdekli, ő a szituációban kiaknázható fogást látott, amit egy ilyen személyeskedő bulvármanőverrel sikerrel ki is játszott: az elmúlt napokban senki nem azokról az érdemi problémákról beszélt, ami miatt Katinka asztalt borított, hanem Kiss László megaláztatásáról. Ügyes.

Ne legyenek illúzióink, ez Magyarország! Fél évszázadnyi szocializmus csinovnyiklelkű alávalósága kéri számon magát abban, ahogy az egész szövetség összezár Katinka ellen. Érthető, valahol én magam is érzem azt az égető bizsergést, amit Katinka vált ki. Hogy ennyi ember közül, csak ő mer beleállni ebbe. Kemény pofonok lesznek ezek, de az Iron Lady tudja, hogy ha ő most nem viseli ezeket méltósággal, akkor az erő, amit annak a szakadó papírnak a hangja adott mindenkinek, kárba vész. Ne kérj bocsánatot, Katinka, mert nem Te voltál az, aki a legaljasabb érzelmi manipulációval tüzelt fel egy egész szövetséget, hogy elérje a szándékát! Te kiálltál, és elmondtad, amit akartál, se több, se kevesebb nem történt! A kálváriajáráshoz már semmi közöd.

Nem csak a sportban, de az egészségügyben, honvédelemben, oktatásban és gyakorlatilag bármelyik szférában tudja mindenki, hogy a dolgok szarul mennek és maximum arra elegek a látszatintézkedések, hogy ne tűnjenek fel a nagynyilvánosságnak, hogy a tátongó lyukak már akkorák, hogy már alig bírja eltakarni az a pár tucat megszállott, akik itthon maradtak, mert szeretik a hazájukat. A különbség, hogy egy orvost, tanárt vagy egyenruhást bármikor megzsarolhatnak az egzisztenciájával, és meg is teszik. Hamar csavarnak egyet a csuklóján, míg meg nem tanulja szépen, hogy kuss a neve, és jobban teszi, ha nem okoz viszketést a főnöke seggében. Ezt veled nem tudták megcsinálni! Erkölcsi példát mutattál egy egész országnak! Bebizonyítottad, hogy a magyar ugaron sem zsarolhat bárkit Döbrögi úr. Téged nem. Szabad vagy és megteheted. És ha az egész úszószövetség, aranyérmestül, edzőstül és uszodástul fordul ezért ellened, akkor is itt van mögötted egy egész ország, akik lassan megértik, hogy ebben a harcban nem az érmek számától válik valaki hitelessé, hanem az erkölcsi tartásáról, amivel a döntéseit hozza. És ezt az erkölcsi harcot megnyerted. Tudom, hogy nem éred be ennyivel, és szurkolok neked a további eredményekhez, mert a Te alternatívád mutat a haladás felé, nem Gyárfáséké. Küzdj tovább, mert értem is teszed! Dicsértessék!

Hosszú Katinka, egy ország hőse

Olyan világban élünk, ahol a magyar lányok példaképei olyan amerikai énekesek, akik félmeztelenül, mások által megírt szöveget énekelnek mások által megírt dallamokra, miközben divatcégeknek pucsító stylistok által kitalált stílust öltenek magukra. Nyilván teljesen életszerű és valóságszagú énképe alakul ki ezeknek a lányoknak. De a fiúk sem jobbak; Valóvilág-senkik a példaképeik és Berki Krisztiántól (a világ legnagyobb igazságtalansága, hogy meg kell jegyeznem: a felesleges-ember Berkire gondolok) tanulnak viselkedés-kultúrát.

Az Iron Lady (kéz a kézben több más, kitűnő sportemberrel együtt), többet tett Magyarország jó hírének terjesztéséért, mint mondjuk ötvenezer Tony Curtis, akik egy videóban szürke marhán ülve raknak ki Rubik-kockákat 8,45 másodperc alatt (bár azért valahol mélyen ez inkább szomorú). Katinka a világ legjobb úszónője, aki elérte azt a szintet, hogy nyíltan, az eredményeire teljesen jogosan támaszkodva kritizálja az Úszószövetséget. Ez azért érdekes, mert világbajnokot adtunk már a világnak, de olyat még nem láttunk, hogy valaki egy egész sportért állt volna ki - kafkai módon - azokkal szemben, akiknek a dolguk volna ennek a sportnak a jövőjét fenntartani.

Katinka kiállása olyan problémára világít rá, ami jellemzi az egész ország gépezetét: soha nem teszünk egyetlen lépést sem a jövő felé, amíg valaki elég hangosan (és nagy nyilvánosság előtt) rá nem világít arra, hogy a döntésképtelen és felelősség elől menekülő arctalan senkik gyáva megalkuvása csak a létfenntartásra elegendő, de arra is csak azért, mert vannak, akik helyettük küzdenek meg érte. Nem csodálom, hogy Katinkának ebből elege lett, mert egyike volt a küzdőknek, és csupán az egyetlen közülük, aki a jövő sportembereinek jobb körülményeket követelt. Utoljára hagytam a mai legfontosabb tanítást, ugyanis ezen a téren kell végleg leborulnunk a hölgy színe előtt.

Valami, előttem ismeretlen (na jó, persze nem az) oknál fogva ma divat Magyarországot „szarországozni”. A saját, szerény képességeik és lustaságuk miatt folyamatosan panaszkodó embereknek természetesen könnyebb szidni az országot, mint megpróbálni tenni érte valamit (ne adj isten dolgozni érte). Az országot és annak politikusait azonban szét kell tudni választani, és, ahogy Katinka példáján is látjuk, az igazi lojalitás az, amikor a szívünkre hallgatunk, és nem azoknak fogadunk hűséget feltétlenül, akiktől a pénzt kapjuk. „Továbbra is imádom Magyarországot, az országot fogom képviselni és itt fogok készülni” – hallhattuk. Vannak itt Magyarországon még olyan szereplők, akikre érdemes hallgatni, mert utat tudnak mutatni hozzáállás terén.

Ilyenkor mindig reménykedem benne, hogy szépen lassan, de katinkai magabiztossággal megindulunk egy olyan rendszerváltás felé, ahol a fejekben dől le a keleti blokk közönyfala, és megérint minket a nyugat demokratikus emberközpontúsága. Ahol a problémák, amikkel hajlandóak vagyunk foglalkozni, túlmutatnak egyéni szükségleteinken, és észrevesszük, hogy vannak olyan fontos, egész nemzetet érintő kérdések, mint egy sport utánpótlása.

/Humbákpress/

Megfejtettem a srácok bokavillantásának rejtélyét!

Tibi atya
2016.01.06.

Sokáig értetlenül álltam az előtt az új jelenség előtt, hogy fiatal férfiak, kissé feltűrt nadrágszárban, bokájukat szabadon hagyva közlekednek. Ma azonban rájöttem kis titkukra és céljukra.
Polgárjogi harcosok ők, akik azon letűnt korok hölgyei előtt tisztelegnek, akiknek akár a boka kivillantása is erős szexuális tartalommal bírt, így nem mutogathatták szabadon.
Ez a felfedezés egyben választ ad arra a kérdésre is, hogy ezek a fiatal férfiak miért próbálnak meg egyre jobban úgy kinézni, mint a nők.

Majdnem 1.000.000 alkoholista országa vagyunk, ráadásul ezért Tibi atya felel!

A fentebb olvasható ill. ehhez hasonló főcímekkel próbálnak egyes, magukat hírközlő médiumnak aposztrofáló oldalak nagyobb publicitást szerezni. Mert ugye Tibi atya neve jól cseng, vele sok mindent el lehet adni. Tibi atya Magyarország etilizmusának alfája és omegája, aki nemezisként egy országot taszít az alkoholizmus mocsarába. Lófaszt, hogy a költő szavaival éljek.


Kezdésként fontos lenne pár dolgot tisztázni, mi is az alkoholizmus, vagy mit jelent, ha valaki nagyivónak számít. Kezdjük az utóbbival. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) definiálta az egységnyi alkohol fogalmát.  Így egy egység alkohol megegyezik egy pohár sör (425 ml világos vagy 285 ml barna sör), egy pohár bor (100 ml fehér vagy 60 ml vörös bor) és 3 cl tömény alkoholos (égetett szeszes) itallal.
Nagyivónak számít az a nő, aki heti 35 egységnél, és az a férfi, aki heti 50 egységnél többet fogyaszt. Állítólag ez a szám Magyarországon 2.5 millió, ám annyi a probléma, hogy ez csupán egy tippelt adat. Lehet valaki nagyivó anélkül, hogy alkoholista lenne - gondoljuk csak a bulizó fiatalokra, valamint elérhet az alkoholizmus olyan szintet, amikor már a test leépülése miatt a volumen nincs is meg.

Az alkoholizmus nem csupán az alkohol fogyasztásából, vagy az alkohol iránti sóvárgásból ered. Egy szenvedélybetegség - fizikai és pszichés függéssel. A legfontosabb, hogy a kialakuló betegség hatására az adott személy a korábbi feladatait hiányosan, vagy nem képes ellátni - legyen ez akár a munkahelyi, akár a családban betöltött szerepe. Ismerjük a kifejezést gyerekkorunkból: "fiam, ne igyál annyit, mert alkoholista leszel". Az alkoholizmushoz nem az alkohol által nyújtott felszabadult érzés vezet, hanem megoldatlan problémák sorozata, ahonnan menekül az adott egyén a probléma egyszerűbb "leszarom-majd-lesz-valami" kezelési módja felé. Az alkoholizmusért magát az alkoholt vádolni ugyanannyira abszurd, mint mondjuk a szerencsejáték-függőségért a Tippmixet.

Az elérhető statisztikákban a világon a legtöbbet fogyasztó országok között vagyunk - ez tény és való.
Ám felvetődik egy egyszerű kérdés: a listán nálunk előrébb lévő Ukrajnában, Fehéroroszországban vagy Oroszországban nincs Tibi atya, akkor miért isznak az emberek? Sőt tovább megyek: 2010-ben is a világ élbolyába tartoztunk, mégsem hirdette az atya a poénjait. 

Egyesek azzal védekeznek, hogy az oldal az alkoholizmust propagálja, menőnek tünteti fel, és károsan hat a fiatalokra. Így, ilyen idős fejjel, közelebb a harminchoz, mint a húszhoz, elgondolkozom. Néztem a Tom és Jerryt, azon nőttem fel, eszembe jutott, hogy kalapáccsal verjem a másik fejét, mert azt látom? Láttam, hogy a Dallasban folyamatosan iszik Samantha, alkoholista lettem? Nem hiszem. Bármelyik filmet néztem, a menő csávó folyton füstölt mint a gyárkémény, dohányzom? Nem.
Úgy gondolom, itt sürgősen a fejekben kéne rendet rakni. Egy teljes generáció nő fel a közösségi médiából és a tévéből okádott szennyen, ahol felborulnak a korábban ismert szerepek. Nem skatulyázok be senkit, de az biztos, hogy sokkal több fiatalnak van eltorzult értékrendje, mint x évvel ezelőtt.
Zachernak igaza van, mikor a mentálhigiénés rendszer hiányáról beszél. Sajnos annyi történik, hogy az alkoholista jobb esetben saját lábán, rosszabb esetben más módon bejut az addiktológiára, két hónapig ott van, nem iszik, visszakerül a megszokott környezetbe, aztán folytatja amit elkezdett.

De ennek nem az atya az oka.
Tibi atya politikája egyszerű: az emberek így is - úgy is isznak. Nem volt ez sosem másképpen, még szesztilalmak idején sem, sőt - akkor valószínűleg súlyosabb károkat okoztak az otthon főzött párlatok - persze felderítetlenül. Az atya minőségi italokat próbál a magyarok asztalára rakni; főleg hazai termelői borokat, ahol a borfogyasztás kultúrája régebbi magánál az országnál is.
És meg lehet próbálni megbélyegezni a "Tibi atya jelenséget" pár extra kattintásért akármivel, attól még nem lesz igaz.

/HumbákPress/

Vannak, akik szerint piásan a legjobb tűzijátékkal játszani

Tibi atya
2015.12.31.

Az alkohol furcsa módon gyúrja át a józan gondolatokat: a tere görbe és a józanság egyenese is képes elhajlani a mentén, mely azonban e görbe térből szemlélve megmarad egyenesnek. Ezért van az, hogy a józan egyenesnek látja saját, józan egyenesét, míg a részegét görbének - és fordítva.
A magyar jogalkotók rájuk nem jellemző módon józanul és valóban egyenesen gondolkodtak, mikor betiltották a közepes kockázattal járó pirotechnikai eszközök használatát. A törvények nagyon helyesen abból indultak ki, hogy a tűzijáték veszélyes, az ember meg alapvetően hülye is hozzá, így legbiztonságosabb, ha senki nem használja őket, elkerülendő a "fogd a fröccsöm, tuti eltalálom azt a kurva táblát a rakétával" felkiáltásokból adódó károkat és a járulékos sérüléseket.
Nem tudni miért és hogyan változott ez, de az egyetlen logikus magyarázat, hogy a honatyák annyira leitták magukat, hogy az őrült gondolatok a pálinka lencséjén keresztül racionálisnak tűntek. Úgy tudom elképzelni, mint mikor valaki a házibuli hajnali óráiban tökrészegen levezeti, hogy az ember alfája és omegája tulajdonképpen a segglyuk és a többiek pedig ezért a felfedezésért elismerően bólogatnak.
A tűzijátékokról ugyanis a törvények még ma is úgy vélekednek, hogy veszélyesek és az emberek is hülyék hozzá, ezért tilos is egész évben, kivéve egyetlen napon: Szilveszterkor. Mert ugye jól tudjuk, hogy Szilveszter a józan gondolkodás és a megfontolt döntések ünnepe, mikor hagyományosan absztinenciával búcsúztatjuk az óévet, hogy kitisztult és alkoholmentes fejjel tehessünk újévi fogadalmakat. Mivel úgyse iszik senki, biztosan ilyenkor használják majd az emberek a legnagyobb felelősségtudattal a pirotechnikai eszközöket.
Amennyiben a kristálytiszta, tükörsima logikán valaki mégis fogást találna, arra kérem, ne tűzijátékozzon, inkább igya le magát helyette a sárga földig, mint minden értelmes ember! A pia jobb befektetés, mert tovább tart az öröm és még az ujjak is nagyobb biztonságban vannak. Azokra meg még szükségetek lesz, ha fröccsöt akartok majd kérni az új kocsmámban. Dicsértessék!

Miért vakarjuk?

Tibi atya
2015.12.29.

Hogyan önthetnénk szavakba azt az élvezetet, amit átélünk, mikor átadjuk magunkat a herevakarásnak? Szürke, száraz hétköznapjaink oázisaként nyújtotta a férfiembernek a természet az önkényeztetésnek ezt a meglehetősen sokat gyakorolt formáját. Egy férfi napi rutinjában ez nem csak az imádságnak felel meg, de egyenesen annak is, hogy meghallgattatott. Tegyük nadrágunkba a kezünket, és próbáljuk őszintén kimondani, hogy nem érezzük magunkat a teremtés koronáinak! Nagyobb hazugság volna, mint egy politikus becsületszava adóbevalláskor.

Ülhetünk buszon, kocsiban, gépelhetjük a negyedéves jelentést vagy sasolhatjuk óvónénik formás kis valagát miután megkértük őket, hogy segítsenek feladni a gyerekre a cipőt, hű fegyverhordozónk mindenhová elkísér. Nem tud a nyomorult főnökünk olyan értelemtől elvonatkoztatott ostobasággal bólogattatni bennünket, hogy az íróasztal alatt ne okozzon pillanatnyi mámort ujjaink pajkos játéka a nadrágunk táján. Öt másodpercre megfeledkezhetsz a problémákról, namaszté van, megvilágosodás, világbéke és tökéletes egyensúly. Nem érdekelnek a szemrehányó pillantások, minden rendben lesz. Apa megvakart töke vagy. Ez a kéz házat építhet, magot vethet vagy fegyvert foghat, ennél nagyszerűbb dolgot akkor sem hajthat végre.

Sosem Gondolnád Mi Történik a Star Wars Új Részében!

Tibi atya
2015.12.17.


Svédországban már vetítik a filmet, svéd barátaink mesélték el nekünk!

Csak az a baj, hogy kurvára nem tudunk svédül.
Dicsértessék!

Gondolataim a rasszizmusról

Tibi atya
2015.12.12.

Gyermekeim, a kis faszom tele van a sok rasszistát kiáltó idiótával. A posztjaim sosem voltak rasszisták. A könyvemben ezt részletesebben ki is fejtem, de akkor most itt is beszéljünk róla! Cigányokkal, négerekkel vagy hupikékekkel viccelődni önmagában egyáltalán NEM RASSZIZMUS, még akkor sem, ha a poénok az őket övező sztereotípiákon nyugszanak.
A polkorrektség önjelölt kápói kedvéért definiálom, hogy mit jelent számomra ez a fogalom: egy másik ember vagy embercsoport faji alapú gyűlölete. Nem létezik a rasszizmus gyűlölet nélkül.
Az én posztjaim egyike sem gyűlöletkeltő, sosem uszítottam senkit sem más etnikum ellen, nem buzdítottam agresszióra senkit és eztán sem lesz másképp, mert én a borospoharam felől prédikálok, és kevés hely van a világon, ahol az emberek még életükben egyenlőbbek lehetnek.
Fricskázom a magyarokat is elégszer, miért szorítanám ki ebből a humorvilágból épp a cigányokat? Miért legyenek érinthetetlenek a humor számára? Nem ez volna a legkeményebb szegregáció, amivel egy magamfajta sújthatja őket?
Szerintem a kirekesztés megszüntetése és a kölcsönös elfogadás első lépése, hogy egymás hibáinak a módszeres gyűlölete helyett megtanulunk röhögni rajtuk. Én elismerem, hogy önmagában ez még nem megoldás, ugyanakkor szentül hiszem, hogy egy nagy lépés felé.Tekintsünk egy picit nyugatra, az Egyesült Államokba, ahol a feketék emberöltőkig éltek a kolonizált újvilág perifériáján, mire egyáltalán felmerült a kérdése annak, hogy emberszámba vegyék őket. Akkor sem humanitárius okokból (hiszen ne feledjük, hogy az indián népirtások koráról beszélünk), csupán azért, mert Északon szüksége volt a polgárháborús hadseregnek élőerőre és a piacnak az olcsó munkaerőre. Egészen a huszadik század derekáig tökéletesen rendben volt niggernek szólítani és nyilvánosan megalázni őket (ami pl. Abraham Lincoln kedvelt szórakozása volt társaságban). Még a "nigger" szó léte is ékesen tükrözte a fehér társadalom kirekesztő megvetését.
A jelenségben nekem az tetszik, hogy a humor volt az, ami még ennek is kicsorbította az élét. Hosszú-hosszú ideig tartott, mire a "nigga" kifejezés bejárta a szatíra rögös útját és eljutott odáig, hogy a South Park, a Family Guy vagy utóbbi spin-offja, a Cleveland Show (mely sorozatok alkotói fehérek) már minden gyűlölettartalom nélkül, pusztán annak poénértéke miatt használja amellett, hogy nem szűnik meg akár még kritizálni sem ezzel. Időbe telt, de szerintem ez a szó csiszolódott az első hírnökévé a humor gyűlölet felett aratott diadalának.
Ma már a "nigga" az internetes kultúrában gyakran a "dude" (haver) szinonimája. Lehetséges lett volna ez anélkül a(z ön)kritika nélkül, amit a "niggahumor" hívott életre? Szerintem nem.
Szerintem ez a jelenség a progresszió felé vezető, csak oda szóló aranyjegy, és a kiváltása még nálunk is lehetséges. Szeretnék megélni egy olyan érett társadalmat, amiben úgy mondhatok cigányviccet, hogy nem kell tartanom a negatív következményeitől, a cigány ivócimbiknek pedig nem közösségi elvárás megsértődniük rajta.

A sok iszonyúan haladó gondolkodású kultúrhulladéknak, akik nem győzik ideokádni, hogy mennyire rasszista vagyok és ők mennyire nem, üzenem, hogy bármikor abba lehet hagyni a követésem. A helyzet az, hogy ti ezt nem akarjátok. Ti képmutató módon visszajártok, hogy kifejezzétek a világnak a haladó "intellektusotokat", miszerint elítélitek a "rasszizmusomat". Szilárd véleményem, hogy ti magatok vagytok azok, akik a polkorrektségi fetisizmusotokkal leginkább a fejlődés útjában álltok,mert ha elfogadnátok egy másik embercsoportot olyannak amilyen, akkor a nyitottságotok nem torpanna meg a komolyság mezsgyéjénél, közvetlenül a humor előtt.

Most viszont mennem kell, mert látom a kocsma ablakából, hogy Kalányosék lopott téglára akarják barterezni a kocsim összes kerekét. Dicsértessék!

válogatot sóderel tőtöt kel kápozta meg pucolatlan kolompérel

ecerű de külömleges étket akartam az asztara teni aszt úgy alakult végül is hogy az ucába it turlyák fel a fődet szóval ki mentem oszt szetem egy vödörel a sóderböll a felét aszt bele öntötem a macska alomba mer bundás úr mindig telibe szarlya a napaliban a döngölt padlót aszt má elegem volt belöle bele baszom egy krumpis zsákba aszt tanujon meg uszni a nagy dunába csak mondom nem ojan könyü a janikát a miliós játék gép adóságáér beton csizmába kurták bele a vasuti hidróll aszt elije is fulat!!!!! na de a reszept volt itthol kel káposzta utálom mint a pezsgötöl büzlő másnapos szart ki szetem a közepit aszt be basztam vele a szembe szomszéd ablakát tegnap ojan hangosan kurtak az este hogy muszály volt recskáznom mongyuk jo is volt mer még a fatertol meg örökölt huster magazinra szokom ki verni csak má sötét volt aszt nem látam volna áram meg nincs ami óta lajcsiék miat ki kapcsolták! szal a maradék levélbe bele lapátoltam a hugom kis rozsa szin homokozolapátyával izesitetem még egy kis födel meg agyagos iszapal aszt is az árokba találtam be basztam a sütőbe ne kérdezétek hány fokon volt má nem éget a tüz parázslot csak de meleg vot az bisztos a krumpit meg lusta voltam meg pucolni fater mikór haza jöt munkából jól meg hajtota a wartburgot aszt még foró volt a motorja bele raktam alu foliába a motor blok melé aszt meg sült jo étvágyat a elkészült ebédhez a fogaknak nem tul egéséges ne egyetek sokat belölle ecere meg a zománc is ösze fog tőrni a fajanszba xDDDdddd

Címkék: Proligasztró

vazsárnapii hus leves sók csikréével :$$$$

Tibi atya
2015.09.29.a zöcségeket és a hust teszkós delikátta fel raklyuk a sparhertre főni hadd zubogjon a picsába amig mi a regeli pótkávénkat iszuk a telepi erkéjen tűnödve az élet nagy gondjain vagy hógy a  szembe ketövel alattunk lakó róbi már megint nem túdta el húzni a fügönyt és úgy recskázik a teniszelő nők nyögéseire. körül belül 1 dóboz barna szofit kel elszivni és mán kész is a habot öncsük le róllla mert elég undorítto meg mongyuk a zelert meg a hagymót is ki szoktam venni néha be dobom valamelyik nyitot ablakon dögöl jenek meg nem halom a kis grofot mert üvöltetni kell a hé brádert!!!!!!!!!!!!!! .:@@@@@@
lyo étwágyat!!!!Címkék: Proligasztró

Ezeket a cikkeket olvastad már?