Nem normális: orosz papa leküld húzóra 3 üveg vodkát

Tibi atya
2017.04.28.

Elég beteg dolgokra lehet lelni az interneten. Ott volt a challenge, mikor le kellett húzni 1 liter töményet a kamera előtt, majd kihívni partnereket, akik ugyanígy tesznek. Sajnos többen is életüket vesztették alkoholmérgezésben.
Friss hír, hogy egy kínai kissrác leugrott egy esernyővel a tízemeletes tetejéről, mert azt látta holmi mesében. Szerencsére ő egy vezetéken fennakadt, ami lelassította, és megmentette az életét.

Kering az interneten egy ideje egy videó, ahol egy öreg orosz....De inkább mutatom:

Kérlek senki, de senki ne próbálja ki otthon! Meg úgy sehol se, mert ez már a nem vicces kategória. A papának is nagy mákja van, hogy búvárba ment a nagy része, mert valószínű nem élte volna túl. Dobjatok be inkább pár jó fröccsöt, abból baj nem lehet!

És a legfontosabb tanulság: nem kell minden faszságot bevállalni, azért, hogy 5 perc hírnevet vagy pár lájkot kapj érte. Rosszabb esetben az az 5 perc hírnév a Kékfényből fog származni...

Dicsértessék!

Hogyan buszozz nyugdíjasként?

Tibi atya
2017.04.27.

Ismerjük az idősek különleges tömegközlekedési szokásait, mivel napjaink részévé váltak. Ha nem vedeled halálba magad Humbák Feri pálinkájából, akkor nagy esélyed van, hogy te is nyugdíjas leszel valamikor (bár nyugdíjad úgysem lesz LOL), így segítünk, hogyan használd a közösségi közlekedés gépjárműveit úgy, mint egy vérbeli proli profi!

 

1. Igyekezz mindig elsőként felszállni a tömegközlekedési eszközre! Ezt úgy érheted el legegyszerűbben, ha az akadálymentes leszállásra pusztán a kertvárosiak hobbijaként tekintesz: tolakodj fel egyenesen a buszt elhagyni próbáló utasok közé!

2. A busz padlója kemény - lehetőség szerint próbálj emberi lábfejeken elhaladni a kiszemelt üléshez, ahol egy szemtelen suhanc ül.

3. Hangos krákogással jelezd a leülési szándékod!

4. Miután átadta a helyét, egy hangos "bezzeg a mi időnkben" kifejezéssel nyugtázd a sikeres hódítást!

5. Próbáld meg felvenni a szemkontaktust a közelben ülő/álló nyugdíjasokkal, majd állítsd a te oldaladra "látták ezt?", "hát ez felháborító" vagy a "40 évet dolgoztam a gyárban, hát ezt érdemlem" kifejezésekkel!

6. Miután sikerült leülni, vedd észre, hogy a klíma nélküli, belül 40 fokos járművön nyitva van az egyik ablak! A "fiatalember, becsukná, huzatot fogok kapni" kifejezéssel szüntesd meg a problémát, majd húzd szorosabbra a kötött pulcsid és a kabátod, amit még 50 fokban sem veszel le magadról!

7. Nézz megvetően a nyáron trikót hordó fiatalokra, a miniszoknyás lányok oda nem illő viseletét pedig rosszalló fejcsóválással értékeld!

8. Koncentrálj! Egy pillanatra se állj le a protézised nyelvvel való böködésével!

9. Mikor rájössz, hogy lassan le kell szállnod, legalább 2 (KETTŐ) megállóval a kívánt úticél előtt pattanj fel tizenéveseket megszégyenítő sebességgel, majd a 2. pontban alkalmazott technikával a lábfejek puha pázsitján lépkedve cövekelj le az ajtóba!

10. Ne törődj azzal, hogy le akar más is szállni a megállóban, van még legalább két másik ajtó a járműveken!

11. A leszállásnál törekedj, hogy minél lassabban hagyd el a közlekedési eszközt, esélyt sem adva a mögötted állóknak illetve a felszállást megkísérlő utasoknak. Kivéve, ha az utóbbi egy nyugdíjas...Akkor kezdetét veszi a gigászok csatája.

Természetesen tisztelet a kivételnek, mint mindig!
Dicsértessék!

10 csajozós szöveg, amit úgyse mersz kipróbálni, 2. rész

Tibi atya
2017.04.25.

Csak akkor próbáld ki őket, ha szereted a hirtelen pofonokat és az arcodba löttyintett italokat! Dicsértessék!

#1: Olyan szép vagy, mintha egy mesébe csöppentem volna. Véletlenül nem ezeregyéjszaka?

#2: Szexelnél egy vadidegen sráccal, vagy előbb bemutatkozzak?

#3: Azt mondják, túl sokat beszélek, befognád a szám a melleiddel?

#4: Gondoltad volna? Holnap lesz egy napja, hogy ma este dugtunk.

#5: Bocsi, otthon elromlott a tükrünk, megnézhetném magamat benned?

#6: Kicsit éhesnek nézel ki, nem szeretnél valami meleg ételt a gyomrodba?

#7: Azt mondjak csúcs egy srác vagyok, megmásznál?

#8: Nem lennél ma este olyan, mint az alagsori üdítőautomata, hogy elnyeld a húszasomat?

#9: Azt meséltek, hogy nagyon hiszékeny vagy. Tényleg mindent beveszel?

#10: Bocsi, rossz vagyok nyelvtanból. Hogy mondják helyesen, nálad vagy nálam?

Hisztizik a Kolozsvári Szalonna

Tibi atya
2017.04.18.

Legutóbbi cikkemben, melyet Bayer Zsoltnak írtam, azt állítottam, hogy minden oldalnak megvannak a maga feszültséglevezető szelepei, melyeken keresztül olyan mémek kerülnek a közbeszédbe, amik az adott politikai tábor legalapvetőbb ösztöneit hivatottak megidézni a felszínen. Azt írtam továbbá, hogy ahogy Bayer Zsolt a kormánypárt színeiben, úgy a Kolozsvári Szalonna a baloldalon felel ezért. Az online portál vádja, hogy hibásan skatulyázom őket baloldalinak, hogy tévesen sorolom őket azok közé a publicisták közé, akik a véleményformálást az ösztönökkel szeretnék elvégeztetni, illetve az, hogy egyébként hiteltelen a véleményem, mert bizonyára nem ismerem az oldalt, és mikor róluk írok, akkor a 444-es Szily László és a Hír24 alapján tájékozódom.

Haladjunk szépen sorjában, nem időrendi, hanem fontossági sorrendben! Először is elnézést kérek, ha rosszul hivatkoztam a lap értékrendjére. Mivel követőim a suttyóságomon, és nem a véleményalkotásomon szerveződtek, igyekszem nem visszaélni ezzel! Nem célom, hogy olyanokba rúgjak, akik nem szolgáltak rá, és pláne nem olyanért, amit nem követtek el. Szerintem bármennyire is baloldali, vagy liberális szemléletű szeretne lenni a lap publicisztikáinak többsége (ami egyáltalán nem baj), szerintük ez független, ezért nem korrekt beskatulyázni őket! Rendben, egyébként a baloldaliság és a liberalizmus az én véleményem szerint sem ez, úgyhogy emiatt jogos a sérelem.

Visszautasítom azonban a vádat, hogy Szily László, vagy a Hír24 bármelyik újságírója volt az, akinek a cikkére hivatkozva anélkül alkottam véleményt a Szalonnáról, hogy ismerném. Nem szeretem a lapot, fáj is, de naponta olvasom (még valami hülye sütit is letöltöttem, ami miatt egy darabig alul dobálta az értesítéseket), és az az álláspontom, hogy a helyi értékük Bayer Zsoltéval azonos. Lehet, hogy mögöttük nem áll konkrét politikai entitás, és Bayerrel ellentétben ők közösségi finanszírozással működnek, de soha nem is állítottam, hogy ez volna a hasonlóság. Azt írtam, hogy fontos, és releváns kérdésekben sarkallják a tömeget a kognitív képességek használata helyett az ősi, inger-válasz reakciókból fakadó ösztönökre.

A cikk szerzője, Edgar Swann, így válaszol:

Amennyiben Tibi atya a legősibb ösztön alatt az emberi gondolkodást érti, úgy igaza van. Komoly célunk azt működésbe hozni, vagy táplálni a működését.

Valószínűleg a Szalonna olvasói, de talán még Edgar Swann, a Szalonna szerkesztője sem tagadja, hogy ez egy véleményformálásra létrehozott dühportál. A keserves dühöt, mint állandó mémet használják, hogy olvasói élményt teremtsenek, és hatékonyak is, hiszen a legtöbb baloldali csoportban valóban rengetegen osztogatják.

Soha nem állítottam mást, mint hogy a düh általában egy abnormális helyzetre adott normális reakció, ezért nem a létjogosultságát vitatom. Ugyanakkor a düh inger-válasz reakció is. A félelem mellett az egyik legősibb evolúciós ösztön.
Mikor jól felbasszuk az agyunkat valamin, vagy félünk valamitől, akkor a testünkben a következő túlélési, „üss vagy fuss” ösztönfolyamat zajlik le: a felszabaduló noradrenalin hatására összehúzódnak az erek, és megnő a vérnyomás. Ez biológiai szempontból igen praktikus, mert így több vér jut a vastagabb erekkel ellátott izmainkba, arra viszont alkalmatlan, hogy a gondolkodást „működésbe hozza, vagy tálpálja a működését”, mert az agy homloklebenye, ahol a racionális gondolkodás történik, hajszálereken keresztül kap vért, amiket az említett noradrenalin miatti összehúzódás átmenetileg kiiktat. Egyszerűbben fogalmazva: minél jobban félsz vagy ideges vagy, annál kevésbé működik a józan gondolkodás képessége. Ezért képtelenség érvelni olyanokkal, akik folyton kurva dühösek.

Az a véleményem, hogy aki állandóan ilyen dühöngés mentén szeretne véleményt tematizálni, az valójában nem a gondolkodást segíti elő, hanem épp ellenkezőleg: egy figyelemszűkített, csak önmaga spiráljában forogni képes, gondolkodástól mentesítő rögeszmével olt be.

Amiben tehát Edgar Swann téved - és sajnos ez a tévedés hatja át teljes munkásságát - hogy a gondolkodás egyáltalán nem ösztön. Éppen az a feladatunk, hogy a gondolkodásban az ösztönök megfelelő arányban képviseltessenek. Tehát száműzni sem szabad, mint a pszichopaták, és kizárólagos motívumként alkalmazni sem, ahogy a paranoiások, a rögeszmések vagy a dühöngők teszik.

Ennek tükrében azt állítom, hogy a Szalonna – akár Bayer Zsolt – hiába használ cikornyás körmondatokat, hiába csomagolja az értelmiség mázába az ösztönvilágát, és hiába képvisel olyan dolgokat is, amikkel egyébként ideológiai síkon egyetértek, nem egyéb, mint az értelmes diskurzussal tudatosan szakító (és ha nem is anyagi érdekektől vezérelt, de akkor sem független) düh- és gyűlöletkeltés.

Lincseljük azokat, akik belátták, hogy átbaszták őket!

A Szalonna a humánum zászlaja alatt lincselte a humánum teljes hiányában Ürge-Vorsatz Dianát. Nincs megbocsátás, nincs pardon, csak a saját rögeszméik szerinti statáriális verdikt: ÜVD márpedig egy koszos, pofára ejtett kollaboráns, aki ráadásul gerinctelen is, mert most meg itt sír a médiába’. Megérdemli hát a dühös csőcselék haragját, és kiszorítható a szolidaritás köréből. Valóban külön posztban köszöntem meg a 444-es Szily Lászlónak, hogy kiállt ez ellen, és itt írtam le azt is, hogy szerintem miért nem olyan rossz dolog, amit ÜVD csinált, illetve miért káros az a tempó, ami már azt is számon kéri, amit valaki nem köztisztviselőként nem tesz.

Hiába a nemes és szerethető cél (ami elsősorban a fennálló hatalom kritikája), az érvek ugyanis elvétve silabizálhatók csak ki a Bayeréhez hasonlatos mocskolódó szentenciák közül. Ironikus, mikor egy cikkben leírják, hogy ők azért nem sorolhatóak egy kategóriába Bayerrel, mert – idézem - „még a büdös életben soha nem vettük a bátorságot arra, hogy emberek csoportjait állatnak bélyegezzük, mert nem osztják a véleményünket a világ dolgairól”, majd ugyanebben a cikkben utalnak Bayerre úgy, hogy „gátlástalan humanoid”.
Ez a rendszerbesorolás szerint emberszerű, emberszabású főemlőst jelent, amit majmok helyett emberek vonatkozásában eddig talán csak a kurucinfon olvashattunk, de hála a gyalázatos Szalonnának, már az ellenpóluson is, csak itt nem a cigányok, hanem most éppen Bayer jelzője lett. Szerintem ilyen módon kiállni az empátiáért maximum a pozícióból fakadó súlykülönbség miatt lehet kevésbé visszás, mint egy mondatban emlegetni a „békés”, a „keresztény” és a „viszkető tenyér” szavakat. Igaz, a „csúszómászó” és a „puhatestű” is állandó jelzők a cikkekben, tehát ez még nem is a durvább precedensek egyike, de maradjunk ennél!

Több okból sem célszerű senkit sem állatokhoz hasonlítani. Ha úgy is gondoljuk, hogy megérdemli, ezzel nem csak lealacsonyítjuk, hanem szükségszerűen a felelősség alól is felmentjük. Ne feledje egy percig sem a Szalonna szerkesztője, hogy ahogy Bayert ő állatként törzskönyvezi a cikkében, Bayert a kormányoldalon is így tisztelik majd. „Állat vagy, Zsolti!” – csapnak a kezébe a dohányzóban, miközben más kontextusban ugyan, de mindkét oldalon mentesül emberi mivolta felelősségétől, holott mindkét oldalnak az emberi mivoltát kéne hangsúlyoznia, és kőkeményen számon kérnie. Éppen az lenne a kibaszott lényeg, hogy ez az ember nem állat, ezért jobb lenne ha végre megértené: minden esetben, akkor is, mikor a bűneit olvassuk a szemére, emberként kell majd felelnie. Azonban a humánum hiányával aligha tud szembesíteni olyasvalaki, aki maga is hiányt szenved benne, csak az ellentétes végen. A humánum hiányát csak a humánum megléte tudja hitelesen számon kérni. Ezért tartom alkalmatlannak a hatalomkritikára a Szalonnát, és ezért kell mindenkinek emberként fordulnia Bayer felé is.

Az teljesen érthető, hogy a kormánypropaganda miért próbálja lejáratni a Szalonnát. Illetve minket, szerzőket. Egyenként, személyünkben. Az azonban felfoghatatlan, hogy mi érdeke fűződhet ehhez bárki másnak. Nem jelentünk konkurenciát, miután sem hírportál nem vagyunk, sem kocsmát nem üzemeltetünk.

Mielőtt a Szalonna álszent demagógiával előhúzná azt a panelt (ahogy tette a legutóbb), hogy én személyükben akarom lejáratni őket, ami nem igaz, és hogy kormánybarát médiánál blogolok (bár szó szerint úgy fogalmaztak, hogy "nagyvonalúan" nem sorolnak a közpénzből állami érdekeket szolgáló médiakörbe), ami történetesen igaz (jelenleg talán egyedüli valós ellenvéleményt képviselve itt, nem túl sok támogatással), megkérem, hogy el se kezdje! Azzal veszem élét ennek, hogy ugyanitt ajánlok az olvasóimnak olyan internetes véleményformálókat, akik valóban kritikusak, de üres retorika helyett érvek és tények, nem pedig a puszta (egyébként sokszor ugyanúgy meglévő) haragjuk okán.

Ajánlom Ceglédi Zoltánt, (aki amellett, hogy utál engem, mint a szart, kiváló érvekkel publikál a kormány ellenében), Kepes Andrást, Para-Kovács Imrét, Tamás Gáspár Miklóst, Bauer Tamást, Lakner Zoltánt, Lattmann Tamást, és ha valaki az átlagnál magasabb szinten tolerálja a vitriolos, határdöntögető, de még bőven nem gyűlöletkeltően fröcsögő arroganciát, akkor Papp Réka Kingát is. Ők ugyan nem hazudják magukat függetlennek, mint a Szalonna, nincs is olyan vidám lincshangulat az oldalukon, mint a Kolozsvári Szalonna „Dühöngő” rovatának „Ordítok” blogján, de a magyar ellenzéki baloldal és a liberálisok gondolkodása általuk kiválóan megismerhető, ráadásul minőségi hatalomkritikákat fogalmaznak meg. Nem muszáj szeretni őket, de ellenzőjükként a jobb ellenérvek alkotása végett is éppúgy érdemes ismerni a véleményüket.

Olvasóimat pedig arra kérem, hogy tartsuk tiszteletben a Kolozsvári Szalonna kérését! Ne skatulyázzuk őket egyik oldalra, de még a független középpártisághoz sem, mert az ilyen orgánumok minden értéket képviselő minőség felől szemlélve sehonnaiak. Dicsértessék!

Nyugi, vannak nálad hülyébbek is

Tibi atya
2017.04.01.

A Darwin-díjat Charles Darwinról, az evolúció apjáról nevezték el. Ezzel állítanak emléket azoknak a hősöknek, akik saját ostobaságuk miatt hunynak el, hogy így az emberi génállomány egyre tökéletesebb lehessen az évek során. A természetes szelekció bajnokait szedtük össze az elmúlt 10 évből, hogy ugyanezeket a hibákat neked már ne kelljen elkövetned. Olvasás közben annyit tudunk garantálni, hogy ha bármilyen okból kifolyólag hülyének gondoltad volna magad eddig, akkor ezekhez a figurákhoz képest igazi zseninek fogod érezni magad!

2007:

A texasi Michael Warner nem vetette meg az alkoholt, sőt, általában minden nap seggrészegre itta magát. És a seggrészeg szót teljesen komolyan gondoljuk, hiszen egy torokfertőzés miatt szájon át nem fogyaszthatta a szeszt, ezért azt mindig beöntötte magának. Hála a jó égnek, a végbél nyálkahártyáján át jóval gyorsabban szívódik fel a pia, így 2 másfél literes üvegnyi sherry elég alaposan végezte a dolgát, és Michaelt elvitte az alkoholmérgezés. A toxikológiai jelentés alapján az 58 éves tintás véralkoholszintje 0.47 % volt, ami barátok között is elég durvának mondható.

2008:

A brazil Adelir Antonio de Carli katolikus pap úgy gondolta, hogy jó ötlet héliumos lufikat kötni egy székhez, majd repkedni pár kört.  Mondjuk volt honnan szedni az ötletet, hiszen Larry Walters anno 1982-ben 45 darab meteorológia ballonnal 5000 méter magasságig emelkedett, hogy a Los Angelesi légi közlekedést akadályozhassa. Ő mondjuk több mint 16 órát töltött a levegőben, hogy aztán pár ballon saját kezű kilövése után egy magasfeszültségű vezetékbe gabalyodva kerüljön a hatóságok kezére. Sajnos a brazil Tibi atya nem volt ilyen szerencsés. Vitt ugyan magával GPS-t és telefont is, de nem tudta használni a helymeghatározó készüléket, így a hatóságoknak képtelen volt elmondani, hogy merre jár. A mobilja végül lemerült, a brazil parti őrség pedig nem tudta belőni az öreg pozícióját az alapján, hogy „itt vagyok kurva magasan az Atlanti-óceán felett valahol”.  Holttestét két hónappal később találták meg a nyílt vízen.

2009:

Dél-Karolinában két huszonéves srác fegyverrel rabolt ki egy üzletet. Természetesen nem szerették volna, ha a szemtanúk felismerik őket, így anonimitásuk megőrzése végett maszkot húztak befújták az arcukat arany színű festékszóróval. Nos, a festékes dobozokon nem véletlenül szerepelnek a „Ne érjen bőrhöz! Ne nyelje le! Ne lélegezze be!” feliratok. A bűntény után James légzési gondokat tapasztalt, majd nem sokkal a rablás után bele is halt a  vegyszerek közvetlen inhalálásába. Az álcázás sajnos nem volt sikeres, mert könnyen felismerték őket, így társát fegyveres rablás miatt ítélték el. Pedig egy aranyember volt…

2010:

Augusztus 25-e Dél Koreában egy átlagos napnak indult, amikor is egy mozgássérült férfi éppen lekéste a liftet, és az elindult nélküle. Ebben semmi különös nincs, csupán az úr reakciója, ami a türelmes várakozás helyett inkább a liftajtó megostromlása volt. Harmadik nekifutásra a fém megadta magát, történetünk hőse pedig a liftaknába zuhant. Az esetről videofelvétel is készült, lehetőleg ne utánozd. Köszi.

2011:

Philip A. Contos júliusban New Yorkban motorozott, de nem csak hogy sisak nélkül, ahogy az igazi férfiak születnek a vasra, hanem éppen egy „Sisakellenes” motoros felvonuláson vett részt. Az akció célja az volt, hogy tüntessenek amellett, hogy hadd száguldjanak két keréken szabályok nélkül úgy, ahogy az Úr megteremtette az embert – bukósisak nélkül. A demonstráció sikeresnek volt mondható, hiszen Philip elvesztette uralmát a motor felett, és ütközéskor a kormányon átesve halálos fejsérülést szerzett.

2012:

A 43 éves Gary Allan Banning egy haverja lakásában volt, és látott egy üveget, benne ismeretlen folyadékkal. Barátunk úgy gondolta, hogy biztosan pia van benne, így azt tette, amit bárki tenne egy azonosítatlan pohárnyi löttyel – megszagolás nélkül nagyot kortyolt belőle. Sajnos már túl későn kapcsolt, hogy éppen egy deci benzinbe húzott bele, így az ijedtségtől kiköpte a cuccot, természetesen gondosan ügyelve arra, hogy a arcbőrére és a ruháira is jusson belőle. Majd hogy lenyugodjon az idegállapotból, cigarettára gyújtott. A srácra később tűzoltók találtak rá, ahogy egy összeégett szőnyegen feküdt eszméletlenül. Gary olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy másnap elhunyt.

2013:

Chad Wolfe valószínűleg túl sok akciófilmet nézett, mert úgy döntött a Tampa Nemzetközi Repülőtéren, hogy szétfeszíti a liftajtókat, majd a kábelekre ráugorva, azokat átölelve lemászik a földszintre. Terve nagy valószínűséggel nem jött össze, mert a reptéri karbantartók másnap a liftaknában találtak a holttestére. A nyaktörő mutatványt hősünk természetesen sakálrészegen követte el, ráadásul gyógyszerre ivott.

2014:

Március 2-án két rotterdami férfi úgy döntött, hogy összemérik bátorságukat a vasútállomáson 300 néző szeme láttára. Az egyikőjük lefeküdt a sínek közé, hogy megmutassa kollégájának, hogy a vonat simán át fog száguldani felette. A kolléga sem volt rest, és nem szeretett volna egy beszari képében tetszelegni, így leült a sín mellé. Úgy gondolták, hogy mindketten megúszhatják, mert a szerelvény pont el fog robogni felettük, illetve mellettük. Nos, az utolsó dolog, ami átsuhant a srácok agyán a másodpercekkel később 130-al csapató intercity volt. 

2015:

Horvátországban a piti bűnözőt, Bojan Bešićet már sokadjára dugták rács mögé. Gyakorlatilag ki-be járt a böriből, így sok meglepő dolog nincs ebben. Viszont november 16-án botrányos viselkedése miatt az őrök egy gumiszobába zárták be, hogy lenyugodjon. A keze hátra volt bilincselve, azonban ez sem akadályozta meg abban, hogy a becsempészett öngyújtóval lángra lobbantsa a fal egy leszakadt gumipanelét. Egy darabig jó ötletnek tűnt az értelmetlen vandálkodás, egészen addig, amíg cellája az arcába nem olvadt. Az őrök túl későn vették észre a füstöt, így nem tudták megmenteni Bojant.

2016:

Január 22-én történetünk hőse, Clifford Ray Jones éppen autót vezetett. De nem is akárhogy! Gatya nélkül, a jéghideg téli estén nyitott tetőablakkal és kikapcsolt biztonsági övvel. Ha még ennyi nem lenne elég egy balesethez, akkor azt is eláruljuk, hogy Clifford éppen pornót nézett a mobilján és vadul recskázott. A katasztrófa garantált volt, a hajnali órákban az 58 éves úr karambolozott, megpördült, és közben kirepült a tetőablakon. Ha Clifford mindkét kezét a kormányon tartotta volna, talán még ma is köztünk volna...

Hogyan locsoljunk húsvétkor?

Tibi atya
2017.03.29.

A húsvéti locsolás kiváló esemény az éves italozási ciklusban, így fontos pár részletre odafigyelni!

1. Keressük elő a ballagási öltönyünket, a makkos cipőnkről pedig suvickoljuk le a régi hányásfoltokat

2. Vegyük magunkhoz a legbüdösebb pacsulit, amit csak a házban találunk

3. Memorizáljuk gyorsan a "Zöld erdőben jártam" című vers mind a négy sorát

4. Indulás előtt a biztonság kedvéért igyunk egy deci barackot, hátha valaki csak csokit adna a locsolásért

5. Találkozzunk a kocsmában a cimborákkal, és fél óra alatt ordibálva beszéljük meg a tervezett útvonalat, ügyelve arra, hogy a legutolsó állomás közel legyen a lakhelyünkhöz

6. Hagyjuk hátra, aki már nem tud járni, és az összes elfogyasztott italt írassuk a számlájára

7. Szinuszgörbében haladva induljunk el az első áldozathoz, és csengessünk be hozzá

8. Ha a csengő nem működik, a kertkapu rugdalása és káromkodással vegyített hangos hívószavak is megteszik

9. Mikor ajtót nyit a hölgy, egymás szavába vágva kiabáljunk el hétféle locsolóverset

10. Az orrfacsaró kölnik szagát az áldozat ruháján egyesítve idézzük meg a bolygó kapitányát, majd ha megjelent, tarháljunk cigit tőle

11. A locsolásért cserébe csak röviditalt fogadjunk el, abból is lehetőleg egynél több stampónyit

12. Ha mégis csokit vagy valami szart kapunk, káromkodva vágjuk zsebre, és álljunk tovább. Kifelé menet a kaput taknyunkkal jelöljük meg, hogy a többi locsoló tudja, ide nem érdemes bejönni

13. Haladjunk sorban házról-házra, ahol valaki kidől, azt hagyjuk ott a kanapén, vagy támasszuk a sarokba

14. A nyolcadik-kilencedik helyszínen fogyasszunk valami ételt is, hogy később legyen mit kihányni

15. Vonulás közben zavarjuk az egész szomszédságot indokolatlan hamis nótázással, ha a dalok témájukban minél távolabb állnak a húsvéttól, az plusz pont

16. Amikor érezzük, hogy hamarosan kidőlünk, igyunk még egy pálinkát, és teleportáljunk haza

17. Másnap délben ruhástól és cipőben keljünk fel lehetőleg a házunk 200 méteres körzetében

Vigyázzunk egymásra, és dicsértessék!

8 számjegyű fizetést szeretnél? Így csináld!

Tibi atya
2017.03.27.

Mindig is irigykedtél azokra, akiknek nem kell nélkülözniük? Akik a legkisebb hezitálás nélkül vehetik meg a legújabb ájfónokat és elektronikai kütyüket, mert pénztárcájuk meg sem érzi azt? Akiknek nem kell hetente olyan súlyos döntéseket meghozni a boltban, hogy egy doboz akciós sört akarnak-e venni, vagy inkább hat zsemlét?

Felejtsd el ezeket a gondokat! Állj a sarkadra, és intézz magadnak olyan fizetést, amiről mindig csak álmodtál, hogy élhesd azt az életet, amit mindig is szerettél volna!

* A kép csak illusztráció. Ennél sokkan több pénzed lesz.

2016-ban a magyarok átlagfizetése havi 263 200 Ft volt. Keress ennél bőven többet, és legyen 8 számjegyű fizud!

Ehhez csak egy egyszerű lépést kell megtenned. A példa bemutatásának kedvéért az aktuális béred legyen mondjuk 47 000 Ft. Ebből itthon állítólag már vidáman meg lehet élni, de te ennél nyilván többet szeretnél. Tehát fogod ezt az összeget, beírod egy excel cellába, ahogy a képen látható.

Aztán a cellára klikkelsz jobb egérgombbal, és kiválasztod a Cellaformázás menüpontot, ahol átállítod a cella kategóriáját egyénire, és beírod, hogy
# ###.000 Ft

Ezután ha nyomsz  egy okét, máris 8 számjegyű lesz a fizetésed, és már csak ki kell találnod, hogy ezt a rengeteg lóvét mire költsd! Ilyen egyszerű!

14 éves lányokat futtatott - a rendőrség tehetetlen

Tibi atya
2017.03.21.

Felkavaró eseményekről számolhatunk be Humbákföldéről. A faluállamban lincshangulat alakult ki, melynek célpontja a helyi tanintézet tanára, Stoplis Ede volt. A felbőszült tömeg Töttős Alfréd körzeti megbízott vezetésével indult el az Ótvaros Endre Általános Iskola udvarára elégtételt venni 03. 21-én délelőtt 11 órakor - számolt be a Fing magazin.


(Képünk illusztráció)

A felkavaró eseményekről Töttős úr lánya, a neve elhallgatását kérő Kinga számolt be. Sírva rohant délelőtt az édesapjához, hogy elege van már a sok megpróbáltatásból, amire "az a geci tesitanár" (T.i. Stoplis Ede /a szerk.) kényszeríti őket. Állítólag két hetente ingafutás, havi egyszer pedig Cooper-teszt is terítéken van.

A körzeti megbízott az eset után nyilatkozott lapunknak:

Ezt a kelésgyenge, nyápic leányt! Az a nádfedeles kurva isten fonjon kalácsot a faszomból, ha tőlem tanulta ezt a sipákolást! Mondjuk nagy szerencse, hogy nem az anyja jött érte, mert az biztos még fel is pofozza

-bosszankodott a félreértésen a közeg, majd az összegyűlt férfiak a ki-ki saját lányának leteremtése után visszamentek a kocsmába.

/HumbákPress/

Így legyél a társaság középpontja!

Tibi atya
2017.03.20.

Mindig csodálattal tekintettél azokra a fickókra, akik az asztaltársaság teljes figyelmét képesek magukra vonzani egy-egy jó történettel? Hogy a lányok csillogó szemekkel csüngenek a mesemondó minden szaván, és ezért az összes srác őt irigyli? Miért ne lennél te a baráti társaságod centruma? Miért ne forduljon a teljes fröccsöző közönség feléd a krimóban, hogy téged hallgasson?  Az egészhez nem kell más, csak egy kitűnő sztori, és most megadjuk neked!

Egy pillanatra rakjuk félre a társadalmi megfelelési kényszereket, viselkedési normákat, valamint tabukat, és beszéljük a vécézésről. Pontosabban a nagydologról. De a fenébe is, pont az etikettre teszünk most magasról, szóval mondjuk ki bátran: beszéljünk a szarásról.

Évezredek során a székelés egy társadalmilag megvetett és kínos tevékenységgé vált, amiről nem szívesen diskurálunk az orvosunkon kívül senkivel. Pedig ez nem volt mindig így. A rómaiak még igazi közösségi élményként kezelték a vécézést, ott például bármiféle elválasztó nélkül trónoltak egymás mellett az urak, hogy aztán egy közös szivaccsal töröljenek segget. Szóval akkoriban még teljesen hétköznapi volt az ürítés nyilvánossága, sőt, jót lehetett közben csevegni, na meg változatos fertőzéseket kapni egymástól.

A fingós viccek, vécés történetek mindig is olyan dolgok voltak, amik akármikor feldobták a társaság hangulatát, ha esetleg kicsit ellaposodott volt az este. Szóval térjünk is vissza az eredeti célunkhoz, hogy bárkinek tudj villogni hatalmas és figyelemre méltó tudásanyagoddal, és meg tudd mondani, miért barna a kaki.

Tehát, miért barna az ürülék?
( A kérdés felvetésénél már két barátod félrenyeli a piáját, a szöszi csaj pedig abbahagyja a mobilja nyomkodását, és rád mered.)

Egyből meg is válaszolhatod a magadnak feltett kérdést:

Az átlagos széklet egynegyede csupán a szilárd anyag, a többi víz. A szárazanyag baktériumokból, cullulózból, rostokból, megemésztetlen szervetlen hulladékból, zsírokból és vörösvérsejtekből áll. A lebontott vörösvérsejtekből kiválik a biliverdin nevű pigment. Ez a cucc megy át az epéden, ahol átalakuláson vesz részt (ha ezt bemagolod, akkor még a pultos is meghív egy piára). A módosulás során bilirubin és egyes bomlástermékei keletkeznek, amik az epével ürülnek, és a barnás színt adják. Ilyen anyag például a szterkobilin, ami epefestéknek is tekinthető. Nos, ezért barna a széklet.

Bónusz okoskodás: A kutyáknak nincs lelkük, tehát nincsenek vörösvérsejtjeik sem. Emiatt fehér a napon száradt kutyaszar, és ezért néz ki úgy, mint a porcukorral megszórt diós kifli. Az íze is olyan (állítólag).

Ováció.

A kutyás rész természetesen baromság, de nem kérünk elnézést. Dicsértessék!

7 dolog, amit ne csinálj a kocsmában

Tibi atya
2017.03.19.

A kulturált italozás során léteznek írott és íratlan szabályok, amelyek betartásával nagymértékben hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a kocsma alkalmazottjai kedves vendégként emlékezzenek rád, ne pedig egy bunkó paraszt jusson rólad eszükbe. A következőkben leírunk egy hetes listát olyan tevékenységekről, amik a vendéglátósokon túl a többi normális kuncsaftot is kiakasztják. Ha ezeket elkerülöd egy poharazgatás során, már közelebb járunk ahhoz, hogy a Föld egy jobb hely legyen.

1. Matricázás

Aki pusztán azért tart a zsebében matricákat, hogy egy kocsma falaira, asztalaira helyezze, az valószínűleg nem tudja, milyen nehezen jönnek le a ragacsok a felületekről. Ha pedig tisztában van vele, akkor üljön bele inkább egy százas szögbe. Tök felesleges bárhova ilyeneket nyomkodni, a személyzet úgyis leszedi, szóval maximum annyit érsz el, hogy a kedvenc csapatod vagy klubod dizájnos levonója helyén pár papírcafat fog fent maradni. Megérte? Nem.

2. Szemét elrejtése

Egy krimóban általában vannak poharasok, akik elviszik az asztalon hagyott szemetet, legyen az chipses zacskó, papírzsepi, vagy éppen pár szívószál. Felesleges elrejtened őket az asztal réseibe, a kanapé oldalába, vagy éppen a szék karfájába. Biztosan van kuka, ki tudod dobni oda is a hulladékot. Ha pedig nincs a közelben vagy baromi lusta vagy, hagyd inkább az asztalon, majd kidobják az ott dolgozók.

3. Szotyizás/tökmagozás

Ha rágcsálnál valamit, ami hulladékot hagy maga után (pisztácia, szotyi, tökmag, dió, stb.), gyűjtsd össze egy hamutálban, zacskóban a szemetedet. Jusson eszedbe, hogy nem egy megye hármas rangadón vagy. Igazi tahóság, ha magozás közben a héjat a padlóra szórod, szóval ne csodálkozz, ha meglátják, és visszakézből elküldenek anyádba.

4. Címkekaparás

Ennél értelmetlenebb dolog tényleg nincs. Kapsz egy üveg hideg sört, és mikor észreveszed, hogy rajta a címke szerkezete a kicsapódott pára miatt meggyengült, nekiállsz lekaparni. Ezzel a tevékenységgel párhuzamosan szépen gyűlnek az asztalon -és természetesen alatta is- a ragadós papírgalacsinok, amit gondolom nem te fogsz feltakarítani. Azon kívül, hogy másnak csinálsz melót, hatalmas parasztság a társaságoddal szemben is, aki annyit lát az egészből, hogy kurvára unatkozol, és inkább ezzel a szegényes játékkal szórakoztatod magad.

5. Rágó az asztal alján

Már iskolában se volt menő felnyomkodni a rágógumit a padok, asztalok aljára, mert legközelebb egy óvatlan mozdulatnál a farmerodból szedhetted ki. Ahogy pedig az iskolatejről átszoktunk a fröccsre, ez a trend semmit sem változott. Ha van egy felesleges rágód, inkább dobd a szemetesbe, tedd bele egy zsepibe, vagy nyeld le, és fingjál másnap léggömböket, de ne nyomd fel semmilyen bútor aljára. Ha mégis úgy gondolod, hogy jó ötlet az asztallapra felnyomni a rágódat, akkor bár apád is kent volna téged oda.

6. Tagelés

A tehetséges graffitisek igazi műalkotásokat képesek maguk mögött hagyni, amivel mosolyt csalnak megannyi járókelő arcára, ráadásul a ronda, koszlott felületeket is eltakarják rajzaikkal. A kevésbé tehetségesek is képesek jókat fújni elhagyott betonkerítésekre, vagy otthon a sufnijuk hátuljára. Az igazi balfaszok pedig a bandájuk monogramját firkantják épületek oldalára. Beltéren persze nem szeretnek oldószereket szívni, így alkoholos vagy festékfilcekkel firkantják fel ócska krikszkrakszaikat a vécéfülkében. Hogy miért oda? Mert nincs tökük ahhoz, hogy vállalják a lebukás veszélyét, ott pedig bátran kiélhetik magukat. Azon kívül, hogy semmi értelme és vandál dolog, megint helyetted takaríthatja majd valaki. Szóval ha firkálnál valahova filcekkel, inkább rongáld meg apád szakadt ladáját, biztos díjazni fogja, hogy befested a rozsdafoltokat.

7. Poharak lopkodása

Tudom, ingyen minden jobb, mintha fizetnél érte, de tényleg érthetetlen, aki a 100 forintos, tömegesen gyártott, standard korsókat lopkodja haza. Máshol annyi van poharakból, hogy a boltban árulják már! Gondolom ezt nem kell túlmagyarázni, szóval csak ne.

Hamarosan jönnek még a további intelmek is, hogy egymás életét jobbá tehessük, de már ha ezeket betartod, sokat haladtunk előre. Azt pedig ne feledd, kinek nem inge…

Ezeket a cikkeket olvastad már?