Gondolataim a rasszizmusról

Tibi atya

Gyermekeim, a kis faszom tele van a sok rasszistát kiáltó idiótával. A posztjaim sosem voltak rasszisták. A könyvemben ezt részletesebben ki is fejtem, de akkor most itt is beszéljünk róla! Cigányokkal, négerekkel vagy hupikékekkel viccelődni önmagában egyáltalán NEM RASSZIZMUS, még akkor sem, ha a poénok az őket övező sztereotípiákon nyugszanak.
A polkorrektség önjelölt kápói kedvéért definiálom, hogy mit jelent számomra ez a fogalom: egy másik ember vagy embercsoport faji alapú gyűlölete. Nem létezik a rasszizmus gyűlölet nélkül.
Az én posztjaim egyike sem gyűlöletkeltő, sosem uszítottam senkit sem más etnikum ellen, nem buzdítottam agresszióra senkit és eztán sem lesz másképp, mert én a borospoharam felől prédikálok, és kevés hely van a világon, ahol az emberek még életükben egyenlőbbek lehetnek.
Fricskázom a magyarokat is elégszer, miért szorítanám ki ebből a humorvilágból épp a cigányokat? Miért legyenek érinthetetlenek a humor számára? Nem ez volna a legkeményebb szegregáció, amivel egy magamfajta sújthatja őket?
Szerintem a kirekesztés megszüntetése és a kölcsönös elfogadás első lépése, hogy egymás hibáinak a módszeres gyűlölete helyett megtanulunk röhögni rajtuk. Én elismerem, hogy önmagában ez még nem megoldás, ugyanakkor szentül hiszem, hogy egy nagy lépés felé.Tekintsünk egy picit nyugatra, az Egyesült Államokba, ahol a feketék emberöltőkig éltek a kolonizált újvilág perifériáján, mire egyáltalán felmerült a kérdése annak, hogy emberszámba vegyék őket. Akkor sem humanitárius okokból (hiszen ne feledjük, hogy az indián népirtások koráról beszélünk), csupán azért, mert Északon szüksége volt a polgárháborús hadseregnek élőerőre és a piacnak az olcsó munkaerőre. Egészen a huszadik század derekáig tökéletesen rendben volt niggernek szólítani és nyilvánosan megalázni őket (ami pl. Abraham Lincoln kedvelt szórakozása volt társaságban). Még a "nigger" szó léte is ékesen tükrözte a fehér társadalom kirekesztő megvetését.
A jelenségben nekem az tetszik, hogy a humor volt az, ami még ennek is kicsorbította az élét. Hosszú-hosszú ideig tartott, mire a "nigga" kifejezés bejárta a szatíra rögös útját és eljutott odáig, hogy a South Park, a Family Guy vagy utóbbi spin-offja, a Cleveland Show (mely sorozatok alkotói fehérek) már minden gyűlölettartalom nélkül, pusztán annak poénértéke miatt használja amellett, hogy nem szűnik meg akár még kritizálni sem ezzel. Időbe telt, de szerintem ez a szó csiszolódott az első hírnökévé a humor gyűlölet felett aratott diadalának.
Ma már a "nigga" az internetes kultúrában gyakran a "dude" (haver) szinonimája. Lehetséges lett volna ez anélkül a(z ön)kritika nélkül, amit a "niggahumor" hívott életre? Szerintem nem.
Szerintem ez a jelenség a progresszió felé vezető, csak oda szóló aranyjegy, és a kiváltása még nálunk is lehetséges. Szeretnék megélni egy olyan érett társadalmat, amiben úgy mondhatok cigányviccet, hogy nem kell tartanom a negatív következményeitől, a cigány ivócimbiknek pedig nem közösségi elvárás megsértődniük rajta.

A sok iszonyúan haladó gondolkodású kultúrhulladéknak, akik nem győzik ideokádni, hogy mennyire rasszista vagyok és ők mennyire nem, üzenem, hogy bármikor abba lehet hagyni a követésem. A helyzet az, hogy ti ezt nem akarjátok. Ti képmutató módon visszajártok, hogy kifejezzétek a világnak a haladó "intellektusotokat", miszerint elítélitek a "rasszizmusomat". Szilárd véleményem, hogy ti magatok vagytok azok, akik a polkorrektségi fetisizmusotokkal leginkább a fejlődés útjában álltok,mert ha elfogadnátok egy másik embercsoportot olyannak amilyen, akkor a nyitottságotok nem torpanna meg a komolyság mezsgyéjénél, közvetlenül a humor előtt.

Most viszont mennem kell, mert látom a kocsma ablakából, hogy Kalányosék lopott téglára akarják barterezni a kocsim összes kerekét. Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/23103/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?