Vannak, akik szerint piásan a legjobb tűzijátékkal játszani

Tibi atya

Az alkohol furcsa módon gyúrja át a józan gondolatokat: a tere görbe és a józanság egyenese is képes elhajlani a mentén, mely azonban e görbe térből szemlélve megmarad egyenesnek. Ezért van az, hogy a józan egyenesnek látja saját, józan egyenesét, míg a részegét görbének - és fordítva.
A magyar jogalkotók rájuk nem jellemző módon józanul és valóban egyenesen gondolkodtak, mikor betiltották a közepes kockázattal járó pirotechnikai eszközök használatát. A törvények nagyon helyesen abból indultak ki, hogy a tűzijáték veszélyes, az ember meg alapvetően hülye is hozzá, így legbiztonságosabb, ha senki nem használja őket, elkerülendő a "fogd a fröccsöm, tuti eltalálom azt a kurva táblát a rakétával" felkiáltásokból adódó károkat és a járulékos sérüléseket.
Nem tudni miért és hogyan változott ez, de az egyetlen logikus magyarázat, hogy a honatyák annyira leitták magukat, hogy az őrült gondolatok a pálinka lencséjén keresztül racionálisnak tűntek. Úgy tudom elképzelni, mint mikor valaki a házibuli hajnali óráiban tökrészegen levezeti, hogy az ember alfája és omegája tulajdonképpen a segglyuk és a többiek pedig ezért a felfedezésért elismerően bólogatnak.
A tűzijátékokról ugyanis a törvények még ma is úgy vélekednek, hogy veszélyesek és az emberek is hülyék hozzá, ezért tilos is egész évben, kivéve egyetlen napon: Szilveszterkor. Mert ugye jól tudjuk, hogy Szilveszter a józan gondolkodás és a megfontolt döntések ünnepe, mikor hagyományosan absztinenciával búcsúztatjuk az óévet, hogy kitisztult és alkoholmentes fejjel tehessünk újévi fogadalmakat. Mivel úgyse iszik senki, biztosan ilyenkor használják majd az emberek a legnagyobb felelősségtudattal a pirotechnikai eszközöket.
Amennyiben a kristálytiszta, tükörsima logikán valaki mégis fogást találna, arra kérem, ne tűzijátékozzon, inkább igya le magát helyette a sárga földig, mint minden értelmes ember! A pia jobb befektetés, mert tovább tart az öröm és még az ujjak is nagyobb biztonságban vannak. Azokra meg még szükségetek lesz, ha fröccsöt akartok majd kérni az új kocsmámban. Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/23536/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?