Miért kéne Katinkának bocsánatot kérnie?

Megbotránkoztat az a gátlástalanság, amivel az Úszó Szövetség próbál rátaposni Katinkára. Gyárfás Tamás pár nap leforgása alatt megmutatta, hogy nem válogat az eszközökben, ha ölre kell mennie Katinkával az általa vezetett szövetséget ért kritika miatt. Bármikor képes eljátszatni Kissel, hogy lemond, utána pedig tárt karokkal visszakönyörögni, mintha csak Katinka lett volna, aki erre kényszerítette. Online hírmédiumok tűztámogatása mellett zeng a sok dicsdal, ami Kiss érdemeit sorolja. Ezzel nincs komolyabb bajom, mert én is tisztelem az eredményeit. A vérem valahol azon a ponton kezd forrni, mikor úgy próbálják ezt beállítani a médiában, hogy a "mindig mosolygós Katinka most úgy megalázta Laci bácsit, hogy beadta lemondását". Már a tudatosan, Katinkát gyerekként kezelő, előnytelen hasonlat is kiverhetné a biztosítékot, de tovább pörgeti a vérnyomásom, hogy szerintem egyáltalán nem alázott meg Katinka senkit sem.

Tegyünk tisztába néhány dolgot! Nem az történt, hogy Laci bácsi próbált odamenni békíteni a szájaskodó Katinkához, hanem a Magyar Úszó Szövetség szövetségi kapitánya próbált beszélni kamerák előtt Hosszú Katinkával, a világbajnok úszóval, aki éppen akkor utasította vissza feketén-fehéren a Szövetség 12 millióját. Nem egy dühöngő gyerek hisztériájáról van szó, aki pónit követelt, és meg kell simogatni a buksiját, hogy abbahagyja az óbégatást, hanem arról az emberről, aki 12 millió forintot hajított el, hogy helyette a következő napokban elszenvedhesse, ahogy az Úszószövetség mindenkit csatasorba állít az ellene folytatott kommunikációs hadviselésben.
Szerintem azáltal, hogy Katinka nem beszélt Kissel, egyáltalán nem személyében alázta meg őt, csupán nem volt hajlandó belemenni abba a szánalmas színjátékba, ahol egy békítő Laci bácsi előtt kell magyarázkodnia, hogy miért is mert kiállni az igazáért. Elmondta, amit akart, ráadásul szerintem érthetően. Változást követelt, stratégiát, ami lehetővé teszi, hogy sikereit a jövő generációi is tovább vigyék. Nem elégszik meg azzal, hogy a neve arannyal kerül fel a legnagyobb sportolók közé, neki több kell: IRON NATION, vasnemzet. Nem békítő, őt hisztis kislánynak néző, olcsó gügyögés.

Gyárfást ez persze távolról sem érdekli, ő a szituációban kiaknázható fogást látott, amit egy ilyen személyeskedő bulvármanőverrel sikerrel ki is játszott: az elmúlt napokban senki nem azokról az érdemi problémákról beszélt, ami miatt Katinka asztalt borított, hanem Kiss László megaláztatásáról. Ügyes.

Ne legyenek illúzióink, ez Magyarország! Fél évszázadnyi szocializmus csinovnyiklelkű alávalósága kéri számon magát abban, ahogy az egész szövetség összezár Katinka ellen. Érthető, valahol én magam is érzem azt az égető bizsergést, amit Katinka vált ki. Hogy ennyi ember közül, csak ő mer beleállni ebbe. Kemény pofonok lesznek ezek, de az Iron Lady tudja, hogy ha ő most nem viseli ezeket méltósággal, akkor az erő, amit annak a szakadó papírnak a hangja adott mindenkinek, kárba vész. Ne kérj bocsánatot, Katinka, mert nem Te voltál az, aki a legaljasabb érzelmi manipulációval tüzelt fel egy egész szövetséget, hogy elérje a szándékát! Te kiálltál, és elmondtad, amit akartál, se több, se kevesebb nem történt! A kálváriajáráshoz már semmi közöd.

Nem csak a sportban, de az egészségügyben, honvédelemben, oktatásban és gyakorlatilag bármelyik szférában tudja mindenki, hogy a dolgok szarul mennek és maximum arra elegek a látszatintézkedések, hogy ne tűnjenek fel a nagynyilvánosságnak, hogy a tátongó lyukak már akkorák, hogy már alig bírja eltakarni az a pár tucat megszállott, akik itthon maradtak, mert szeretik a hazájukat. A különbség, hogy egy orvost, tanárt vagy egyenruhást bármikor megzsarolhatnak az egzisztenciájával, és meg is teszik. Hamar csavarnak egyet a csuklóján, míg meg nem tanulja szépen, hogy kuss a neve, és jobban teszi, ha nem okoz viszketést a főnöke seggében. Ezt veled nem tudták megcsinálni! Erkölcsi példát mutattál egy egész országnak! Bebizonyítottad, hogy a magyar ugaron sem zsarolhat bárkit Döbrögi úr. Téged nem. Szabad vagy és megteheted. És ha az egész úszószövetség, aranyérmestül, edzőstül és uszodástul fordul ezért ellened, akkor is itt van mögötted egy egész ország, akik lassan megértik, hogy ebben a harcban nem az érmek számától válik valaki hitelessé, hanem az erkölcsi tartásáról, amivel a döntéseit hozza. És ezt az erkölcsi harcot megnyerted. Tudom, hogy nem éred be ennyivel, és szurkolok neked a további eredményekhez, mert a Te alternatívád mutat a haladás felé, nem Gyárfáséké. Küzdj tovább, mert értem is teszed! Dicsértessék!

11
https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/23815/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

12

Ezeket a cikkeket olvastad már?