Királyak a corvinusos cigányviccek

Tibi atya

Aki még nem értesült volna róla, ma két cigányvicc került a Corvinus egyik előkészítőjének a feladatsorába. A vezetőség persze nem tud reagálni, mert állításuk szerint mindenki síelni ment. Mielőtt megkezdődik a szokásos felelősségtologatás, hadd szögezzek le valamit! Szép munka volt.

Amit ma láthattunk, az ugyanis nem más, mint egy mestertroll munkája. Tökéletesen megtalálva a rendszer hézagait, valaki két cigányviccet tolt át észrevétlenül, míg végül nyomtatásba kerültek. Mielőtt kiégne fejünkben a polkorrektségi relé, tekintsünk a dolgok mélyére!

Nem egy rasszista gyűlöletpropaganda primitív rigmusai mocskolták be a lapokat, csupán két cigányvicc. Nem az Árpád híd lábára írták méteres piros betűkkel, hanem egy trigonometria feladat alá apró feketékkel. Ebben csak az látja a géniuszt, aki kontextusában is képes értelmezni az ilyesmit. Egy kupac szar kifejezetten kiábrándító a járdaszegélyen, de amint valaki egy galériában helyezi el egy állványra, hogy így fricskázza a mellette dollármilliókért kikiáltott három tintapacát fehér vásznon, a kupac szar kontextusa megváltozik, és frappáns kritikává érik.

Szeretném hinni, hogy aki intelligens és vakmerő annyira, hogy átjátsszon két cigányviccet a rendszeren, és eljuttassa őket addig, hogy nyomtatásba kerüljenek, annak a célja árnyaltabb, mint a kétbites rasszista önkifejezés, ahogy ezt a média interpretálja. Valahol a világban van egy arctalan troll, aki ezzel a két viccel tolta a középsőujját egy olyan rendszer arcába, amit már tökéletesen ivartalanított a politikai korrektség. Felteszem, tisztában volt azzal, hogy miféle vészvillogókat helyez feszültség alá annak a masszának az agyában, akik máris neonáci fajelméleteket magyaráznak a két viccbe.
Ez az ember most valószínűleg hátradől és kacag, ahogy az általa telepisált polkorrekt hangyaboly szorgos dolgozói fel-alá rohangálnak a rémülettől, megmerevednek és mindenki hirtelen inkább "eltakarodik síelni", mert erre még reagálni is veszélyes.
Bármi legyen is a médiafelhangja, szerintem a két vicc sokkal inkább volt hivatott előhívni az említett jelenséget ennek a hozzáállásnak negatívjáról, mint rasszista üzenetet közvetíteni. A válaszom erre a következő: szép munka, kedves trollbarátom, folytasd csak! Húzzuk ki az ezüstkanalat ezeknek a polkorrektségi fetisisztáknak a seggéből!

Cigányokkal, fehérekkel, nőkkel és férfiakkal viccelni nem kirekesztő és önmagában nem is gyűlöletkeltő. Amint megtanuljuk a helyén kezelni a poént, és nem feszülünk rájuk ennyire, eljutunk arra a szintre, mikor egy Family-guy szintű, más bőrszínűekkel vagy szexuális irányultságúakkal viccelő poént megfosztunk minden mögöttes gyűlölettartalomtól. Akkor pedig akár nevethetünk rajta együtt is. Igen, még akár cigányokkal közösen is.

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/24509/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?