Cenzúrázták a Facebookot

Tibi atya

A Facebook csapata folyamatosan fejleszti a legnépszerűbb közösségi oldalt és annak funkcióit. Legutóbb például a lájkolási lehetőségek bővítését próbálták ki, az nagy sikert is  aratott a userek körében. Azonban egy nemrégi fejlesztésük balul sült el Csehországban. A sörivók mekkájában tesztjelleggel két hétre megtiltották a felhasználóknak, hogy gyermekeikről képeket rakjanak ki.

Kétségbeesett szülők mutogatták gyermekeik képeit járókelőknek

A kísérlet kudarcba fulladt, hiszen a drasztikus intézkedés teljesen felforgatta az ország életét. Az utcákat ellepték a kétségbeesett anyukák, akik mobiltelefonjukat a járókelők orra alá dugdosgatva mutogatták a fél órás képeket a porontyaikról, akik persze ugyanúgy néztek ki rajta, mint a két órával azelőtt készített fotókon. Az üzletek forgalma is teljesen megbénult, hiszen a pénztárnál a szülők órákig mesélték el és mutogatták videón, ahogy éppen a kis Bernadett szarral festette ki a homlokát, vagy a két éves Kázmérka egy villanykörtét harapott szét a nappaliban.

A legnagyobb fennakadást mégis a tömegközlekedésben tapasztalták, hiszen a buszsofőrök nem tudtak a megállókból elindulni, mivel szóval tartották őket az anyukák. „Éppen csuktam volna be az ajtót, de nem láttam a visszapillantót, mert elállta három szülő a folyosót mellettem. Felváltva és egymást hangerőben túllicitálva tolták az arcomba a mobiljaikat, hogy a kölkeiket megismerhessem.” –nyilatkozta Alexandr Drahoslava, a prágai 86-os járat sofőrje. „Az egyik anyuka éppen azt mesélte, hogyan törte be a kisgyereke a fejét, amikor leesett a lépcsőn, ekkor gondoltam, hogy jó példát mutathatok a szülőnek, hogy tanítsa meg kapaszkodni a kölkét. Nem is gondoltam, hogy ennyi erő van még egy ötvenéves Ikarusban.”

Szerencsére a sofőrt nem tartóztatták le, mert a kiérkező rendőrnő terhes volt, így intézkedés helyett az ultrahangos fotóival dicsekedett a bámészkodóknak, amíg az áldozat el nem hunyt, így az ügyet öngyilkosságnak titulálták.

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/24972/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?