"Leszarjuk a prolikat, vasárnapi boltzárat akarunk!"

Tibi atya

Humbákfölde jóval negatívabban fogadta a Magyarországról érkező híreket, mint az itthoni közvélemény. A magyar és humbák törvények közt viszonylag kis átfedés van, azonban a vasárnapi zárva tartás éppen ebbe a szűk metszetbe tartozott. Az ország utolsó ABC-je, melyet Deszkás Jani üzemeltetett, másfél éve zárt be, mikor a Kalányos-fivérek bent elfogyasztották a polc mögött az összes Sirály Brandyt, azóta gyakorlatilag nincs az országnak kiskereskedelmi egysége.
A faluállam szakértői szerint a vasárnapi zárva tartás következtében megnövekedett Humbákfölde magyarországi pálinkaexportja, mivel a másnaposságra az emberek így nehezebben jutottak élelemhez, ezért kénytelenek voltak a "kutyaharapást szőrivel" elvén tovább inni. A magyar szabályzók lazításával ez a tendencia változhat.

"Nincs nyitva egy kibaszott bolt sem, oszt' jó' megvagyunk!" - nyilatkozta stábunknak Töttös Alfréd, aki egészen máig reménykedett benne, hogy Magyarország is elindul a fejlődés útján, és a vasárnapi zárva tartást további napok követik majd. "Eddig se' otthon basztam a rezet, a kocsma meg ilyenkor is nyitva van. Inkább Pirinél vegyen szilvát a parasztja, mint a zöldségesnél." - köpött lába elé.

"Én is több időt töltök a családdal, mióta vasárnap nem járunk vásárolni." - kacsintott ránk Golyvás Elemér, majd lekevert egy kokit a Tátika asztalai közt rohangáló fiának. "Nesze itt egy barack, szaros! Hozz apának is egyet, te meg igyál egy szprájtot! Várjál, apának nincs több aprója, ezrest meg nem török meg, akkor csak egy barack lesz! Nem kell annyit inni, úgyis félóránként jársz hugyozni." - dörmögte maga elé Golyvás, majd hangos "itt gyerek is van, bazmeg" kiáltással illette a szomszéd asztalnál ülő Kalányos apukát, aki ágyékán lévő fakó "FAMILI" tetoválásával bizonygatta, hogy nála is első a család.

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/26473/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?