SEGÍTSÜNK A FAGYIS BÁCSINAK!

Tibi atya

   Nemrégiben kapta fel az internet népe a szívszorító történetet a gödöllői Illés bácsiról, akit vegzált az Élelmiszerbiztonsági Hivatal, és jelenleg saját passióját járja a bürokrácia és a magyar állami ellenőrzőszervek rögös útjain.

  A cukrász megható sorsán fellelkesülve Humbákfölde fagylaltosa, Retek Ernő is pénzgyűjtésbe kezdett az országban, hátha neki is összekalapoznak a naiv internetezők pár új berendezést, hogy „ne baszogassák már azok az aktatologató pöcsök a hivatalban.” Ernő bácsi már 70 éve készíti süteményeit és jégkrémeit az Üszök utca 10-ben, a korábbi atomtemető felújított kerti vécéjében. Azonban a töretlen sikerét megzavarták, amikor 30 éve egy autógumi-égető üzem költözött a kis üzlet mellé. „Zavart a faszt zavart, én biztos nem mondtam ilyet!” –háborodott fel állításunkra a cukrász, majd folytatta: „Rengeteget spórolok így az alapanyagokon, a tejet is elég egy kádban 3-4 napig az udvaron állni hagynom, és ha jó a széljárás, a barna füsttől kitűnő csokiszíne lesz! A tetején növő penészt meg egy régi Wartburg hamutartójával begyűjtöm, és jó színt ad a pisztáciafagyinak. Ingyen van itt kérem minden összetevő, aranybánya ez a hely.”

   Retek úr fagylaltozója előtt már nyitása óta tömegek állnak, hiszen messzeföldön híres ízeket árul, úgymint: Döglöttmuslincás, Vaníliás-kukacos, Szőröspuncs és a különleges Ótvaros-korpás.  A siker titka nagyon egyszerű a bácsi szerint: amíg a vendégek a falakon futkározó pókokat nézik, észre sem veszik, ha nem ad nekik nyugtát. Azonban megtörtént a baj, amire senki sem számított: egy rosszakaró bejelentést tett az Élelmiszerbiztonsági Hivatalnál, miután egy kétgombócos zöld színű vaníliafagyi után meztelencsigákat megszégyenítő kondenzcsíkot maga után húzva csoszogott el négykézláb hazáig, hogy ott egy komolyabb szívműtéthez szükséges vérmennyiség felét kihányja. A nyilvánvalóan koholt vádak után a hivatal revizorai kiérkeztek a helyszínre, és belekezdtek az ellenőrzésbe. „Azt mondták a gecik, hogy nem jók a gépeim, hát bekaphatják mindkét gombócomat, azt! Látták, hogy purhabbal meg sziloplaszttal faszán ki vannak javítja a rozsdavájta lyukak a keverőedényeken, mégis belekötöttek, hogy szerintük ez így nem jó. Aztán bezzeg egy szót sem bírtak szólni, amikor telepisáltam a keverőtálat, de egy cseppet se eresztett, így láthatták, hogy jól megjavítottam mindent.„ – háborodott fel Ernő bácsi, miközben a korábbi szovjet rohamsisakból átalakított edényt mutogatta nekünk.

  A mestercukrászt a hivatal elmarasztalta, és bírság kifizetésére kötelezte. „Hát hogyan fogom én ezt a pénzt kicsengetni? 120 %-os rokkant vagyok, és a fagyimnak ugyanúgy nincs semmi gondja, mint nekem szilárd székletem az elmúlt 50 évben. Engem itt tisztelnek és becsülnek a faluban, rengeteg díjat is nyertem.” –törölgette szemeit Retek úr, miközben a falon zsírkrétával rajzolt >>Vározsi főfagylajt Verzseny 1. hej<< okleveléről hessegetett el egy poloskacsaládot. ”Arra a kérdésünkre, miszerint akadt-e bármilyen gondja a higiéniával, csak annyit válaszolt: „Higényák már régen nincsenek a környéken, a vadászok kilőtték mindet.”

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/27343/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?