Illés Bácsi? Down-kóros srác? Lejárt lemez! Itt a buszról "lelökött" srác esete!

Tibi atya

Kit érdekelnek a pár napos történetek, mikor az internet népe egy emberként egyenesítette a kaszáját Illés bácsi cukrászdájának megmentéséért, vagy közösen az olimpiai lángról próbálták meggyújtani a fáklyákat, hogy porig égessék a Down-kóros srácot úgymond "kitiltó" személyi edző konditermét? Itt a legújabb cukiság, amit osztogat az internet bölcs népe: Dávidot lelökték a buszról! Egyes médiumokban "Buszvezető szorongatta meg az utas nyakát" és hasonló klikk-bait címekkel jelent meg. De vajon tényleg cukiság?

Lófaszt. Itt a videó, aki nem látta volna.

Dávid facebook-adatlapja alapján egy 20 éves suhanc, aki érvénytelen diákbérlettel próbálja átvágni a sofőrt. Miután az idős buszvezető ezt észreveszi, teljes árú jeggyel sem akarja kiszolgálni. Ekkor előkerül a telefon - Dávid amerikai mintára, rendkívül tudatos váésárlóként a sofőr arcába kamerázva követeli a teljes árú menetjegyét. Arra hivatkozik, hogy nem tudta, hogy érvénytelen a diákja. (Március 31-ig érvényes a tanítási év 1. félévére kiadott diákigazolvány-matrica.)

Hallhatjuk a videón, hogy Dávid azt kántálja fennhangon a nettó provokálás közben, hogy a sofőrnek KÖTELESSÉGE elvinni őt. Hát tegye a szívére a kezét az, akinek nem durranna el ilyenkor az agya. Ez a probléma a fiatalabb generációval - a jogaival tisztában van, de a kötelességeivel nem. Úgy érzi Dávid, hogy ő fel van jogosítva arra, hogy hülyének nézze azt, aki évek óta nap mint nap az emberekért dolgozik. Úgy érzi, hogy megteheti, hogy szemtelenül fiatal kora ellenére egy idős embert provokáljon, internetes közkinccsé tegye. Úgy érzi, hogy igaza van, és gyorsan fel is rakja a videót a netre, hátha bezsebel pár lájkot, pár empatikus kommentet, hogy "na igen, az összes buszsofőr egy geci, hajrá Dávid, jelentsd fel!". 

Na de Dávidkám, elbasztad! Szabálysértést követtél el. Ha lett volna benned bármi emberi, egy cseppnyi gerinc, behúzott farokkal lekullogsz, megvárod a következő buszt, aztán ott próbálsz venni egy új teljes árú jegyet. Bár gyanítom, hogy a szaros kis lejárt diákod akkor is elővetted volna, miközben a lottó "bármikor bejöhet" szlogenje jár a fejedben.
Hozzád értek? Na és? A buszvezető megunta, hogy X embert, aki sietne, feltart egy suttyó, aki át akarta vágni, ráadásul a személyiségi jogaira fittyet hányva pofán kamerázta. Inkább örülj, hogy nem egy távol-keleti országban történt az egész, mert ott egy lábhoz bekészített méteres fadoronggal csapkodták volna hurkásra a hátad.

Sajnos a fiatal netcelebeken felnövő generáció ilyen: mindent pár kattintásért. Láttuk a srácot, aki pár extra klikkért egy tál lisztet dobott egy ártatlan néni arcába, és most látunk téged is. Sztár vagy? A gecibe se vagy sztár - ahogy Vámpír Ági mondotta volt. Jó lenne, ha inkább magatokba szállnátok, és pár percre elgondolkoznátok, hogy milyen emberek vagytok. Bár a közvetlen környezetetek gondolom most hátba vereget, hogy igazad volt, jól csináltad. Szomorú, de a szocializáció totális csődjei vagytok. Változni gondolom úgysem fogtok, de ha ez a tendencia folytatódik, valószínűleg a kóterben majd megnevelnek.

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/27520/pics/lead_800x600.png
Humbák Hírügynökség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?