Pallosjogot adna a kormány a taxisoknak

Tibi atya

A humbákföldi országgyűlés hétfőn határoz a taxisok új, kiterjesztett jogköréről, mely egy XIX. században kihalt joggyakorlattal, a saját jogon végrehajtott kivégzéssel bővítheti a taxisofőrök pénzbehajtási eszköztárát. A feudális hagyomány felelevenítésének legfőbb célja, hogy a mindennapok gyakorlatát egyszer s mindenkorra a törvény betűjébe iktassa a jogalkotás.
A taxisok már most is rendelkeznek kollektív kiváltságokkal: egyéni adókat vethetnek ki anyós- és hátsó ülésen utazó alattvalóikra, így az sem ritka, hogy az éjszakában csak taxisdézsmaként ismert "okostarifa" mértéke meghaladja az eredeti ár tízszeresét.

A Taxisok Országos Szakszervezetének országgyűlés előtt felszólaló szóvivője, Szányer András, közismertebb nevén Bütykös Bandi, a következő szavakkal illette a jogszabálymódosítást:

"Hova a hólyagos faszomba kenjem bele a kankós pofáját a geciládáknak, ha nem akarnak tejelni, he? Picsámba tömhetem a tízszeres árat, ha szét se baszhatom mikor nem fizet" - foglalja össze a szakember a jelenlegi szabályzók ellentmondásait.

Szányer szerint felháborító a meghurcoltatás, aminek a Sziget vendégét összeverő kollégáját vetik alá "szaros huszonötezerért". Reméli, hogy egy racionálisabb szabályzással a taxisok immáron törvényesen is behajthatják jogos jussukat, és "legalább a helyszínen meglincselhetik a szájaskodó libsi drogos kis tetveket".

A modern pallosjog annyiban tér el történelmi elődjétől, hogy kétkezes kard helyett a büntetés végrehajtásához alkalmazhatóak a taxis hétköznapok kellékei, mint a feszítővas, boxer, nyolc centi pengehosszt meghaladó kés, vipera, engedély nélkül tartott maroklőfegyver, és "minden egyéb, az élet kioltására alkalmas eszköz".

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/29564/pics/14716272183582578_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?