Hogyan legyél vérbeli taxisofőr?

Tibi atya

- A taxidrosztok tábláján nem az van jelezve, hogy hány kocsi parkolhat ott, hanem, hogy hányan állhatnak mögötted. Így mindig a legelső autó elé kell visszatolatnod, és ha a másik sofőrnek problémája van ezzel, foghegyről odavetett „Szarokrá!” kijelentéssel nyugtázd a baját.

- Ha éppen fuvarra vársz, ne rejtvényt fejts az autóban, mint a többi barom, hanem olyan dolgokat művelj, amik megerősítik a dominanciádat. Tépj mondjuk telefonkönyvet az autó mellett, vagy olvasd a Zsaru magazint, esetleg marokerősítővel készítsd fel a kezedet az indokolatlan váltásokra.

- Cápázz rá nyugodtan a részegekre! Aki kicsit dölöngél a járdán, vagy lassabban megy a kelleténél, szólítsd le! Nem tudtad, hogy mindenki veled akar utazni? Kezdd mondandódat mindig egy erős „Heló, öreg!” köszönéssel, majd kaján vigyorral ajánlj fel egy olcsóbb tarifát, amire persze később majd szarsz.

- Ne feledd, a részeg utas a jó utas! Nekik könnyű bemagyarázni, hogy fizetéskor az elvett húszezres csak egy ötszázas volt, illetve, hogy nem tudsz visszaadni, ezért fogadjon el egy félig elszívott cigit kárpótlásként.

- Mindig dohányozz! Még akkor is, mikor viszel valakit. Jusson eszedbe, ha megkérdezed az utast, hogy zavarja-e a füst, az gyengeséget sugall, neked pedig erősnek kell maradnod!

- Fuvar közben mindig meséld el az utasnak, hogy milyen fegyverek vannak az autódban, és azzal hány másodperc alatt csapkodnál szét bárkit. A vizuális szemléltetés az ólombottal pluszpontot ér, és legalább mindenki egyből helyén kezel téged.

- A taxiórára tekints úgy, mint egy terhes nő hasára. Nem kell azt nyomkodni, az a legjobb, ha nem is foglalkozol vele! Ha az utas kérdezi, akkor az csak egy régi ébresztőóra, meg „amúgy se hiteles az a geci”. Az ár meg úgyis annyi, amennyit te mondasz!

- Mindig tarts városnéző körutat, főleg akkor, ha sietne a kuncsaft! Pluszpontot érnek az olyan látnivalók, amire senki sem kíváncsi. Ilyenek a kiégett panelházak, elhagyott gyártelepek, vagy a Gubacsi út népe. Jól jönnek majd az extra kilométerekért járó forintok, mikor a meló után ki kell kérni a keserűt a rákosrendezői restiben!

- Angoltudásod álljon a „Hello”-ból és a számnevekből. Aki külföldi, az fontos ember, így nem ér rá csevegni, őt csupán majd a végösszeg érdekli. Ne feledd, angolul ötösével számolnak, ezért az idegeneknek mindig ötször annyi a tarifa! Ha pedig problémázik a labanc/jenki/csigazabáló/ akkor a jobb zsebedben lapuló boxert felmutatva simán érvényesíted a fizetési felszólítást.

- Mivel percdíjat is fizetnek az utasok, így olyan tempóban menj, hogy lehetőleg az összes piros lámpánál megállj. Értékelni fogják, ha a fuvar alatt futsz be a plázába fosni, vagy tankolod meg a kocsidat a kúton. Szóval ha fuvarért mész, hajts, mint Schumacher, de ha már egyszer beszállt az utas, ráérsz egy piacon csoszogó banyatankos öreglány sebességével gurulni.

- Kérdezd meg az utastól, hogy milyen zenét szeretne hallgatni, és rakd be a totális ellenkezőjét. Úgyis az megy, amit te szeretnél, a többiek ne ugassanak bele.

- Ha kártyával fizet valaki, annak nyoma van, látja egyből a főnökség! Így a bankkártyás fizetési lehetőség nálad mindig azt jelentse, hogy maximum elviszed a kuncsaftot egy ATM-hez, és szilánkosra fejeled az arcát, ha nem pörgeti ki neked a gépből a tarifádat. Veled senki ne szórakozzon!

- Ne feledj el panaszkodni arról, milyen kurva sanyarú a sorsod, mennyire drága volt a fóliázás, az engedélyek és az autó felújítása. Hogy nyaggat az asszony, köcsög a főnök és üvölt a kölyök. Minél több a rasszista kijelentés a mondanivalódban, annál inkább megsajnálnak, és jattolnak majd! Vegyíts a szövegbe bőven káromkodást, hibáztasd a rendszert és mindenki mást!

És végül: hála az égnek, betiltották az ubert, szóval sokkal biztonságosabb és jobb hely lett a világ. „Ja, kérem, 7000 forint lesz, mert átmentünk az Erzsébet hídon, és megmutattam a Gellért hegy lábánál a hajléktalanokat!”


Kép: blikk.hu
Szöveg: kocsma hátsó asztala
A kivételeknek pedig tisztelet!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/29654/pics/14719582605660200_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?