Felháborodást váltott ki az új, tengeri hulladékból készült cipő

Tibi atya

    A 2015-ös párizsi klímacsúcs zárónyilatkozatának közzétételével egy időben bemutatta egy sportszergyártó cég a legújabb cipőjét, amit óceánból kihalászott hulladékból készítettek. A műanyagszemetet összegyűjtése és granulálása után 3D nyomtatókban használták fel alapanyagként, így alkották meg a prototípus-lábbelit. A koncepcionális cipő híre tavaly eljutott Humbákföldére is, ahol a kocsmában Fásli Géza ezermester csupán egy laza vállrántással karöltött „ottszaromlebazmeg”-gel nyugtázta azt.

 

    Egy évig nem is történt semmi meglepő a faluállamban – a kontinenseket megszégyenítő alkoholfogyasztás kivételével – azonban nemrég a sportszergyártó cég bejelentette, hogy elkezdi a tengeri szemétből készült sneaker tömeggyártását, és ez hatalmas felháborodást váltott ki a Tátika borozó hátsó asztalainál a vasárnap délelőtti órákban.

   - Hogy a lőcsbe képzelik ezek, hogy lenyúlják az ötletemet? – kiáltotta Fásli úr, majd akkorát csapott az asztalra, hogy a fél társaság fröccse kiborult, és ekkor már ők is idegesek lettek. – Már gyerekkoromban ilyen cipőben mászkáltam, ez családi hagyomány volt nálunk! Egyedül ezt örököltem fateromtól, meg egy görbe orrot, miután kibicként belepofáztam snapszerozás közben, hogy a makk ászt hívja meg. Ezek meg most rommá keresik magukat, de persze jól hangzik az, hogy a tengeri dzsuvából csinálnak cipőt!  - háborgott az ezermester, majd felállt a tölgyfaasztalra, és onnan folytatta a szónoklatát.

   - Én meg kitaposott műanyagflakonokon járkáltam, csak nem vertem nagy dobra! Nálunk mindig is négyszer hasznosították újra a palackokat. Az elején víz volt benne, azt kiöntöttük a faszba, utána meg pálinkát töltöttünk bele. Aztán amikor kiittuk, akkor gyakran belehánytunk, és laposra tapostuk. Hát mi voltunk az újrahasznosítás királyai! Apámtól tanulva olyan papucsokat gyártottam belőle, hogy az egész falu a csodájára járt! Több óriáscég is érdeklődött a szabadalomért, azonban nem adtam el a Magdi Divatnak és az Erzsi butiknak. Inkább ingyen biztosítottam a használatukat, sőt, még gyártottam is a lábbeliket a szomszédoknak. Csak odahoztak nekem két flakonnyi páleszt, aztán kaptak egy pár pacskert cserébe. Én voltam a jótékonyság királya!


    Az kocsma egy emberként hallgatta a mester szavait, és bólogatva helyeseltek, hiszen többük lábán is az említett papucsok voltak.

- A legjobb találmányom, amióta megalkottam a szépségszalonnak a Fásli-féle gyorsszőrtelenítőt. Igaz, az öngyújtóból és dezodorból álló csomagot már betiltotta a körzeti orvos, de akkor is hasznos volt! Ez a papucs meg bármikor mosható, így az se gond, ha szétfarolod a tyúkszart benne az udvaron. A csikkek simán elgyúrhatók benne, és nem kell attól félni, hogy megég a talpa, mert maximum kibaszod, aztán csinálok egy újat! – magyarázta Géza, miközben bal kezével végig a plafonról csüngő csillárba kapaszkodott, nehogy elboruljon.

    – Már dolgozom a legújabb változatán is, ami kupakkal van lezárva, és pálinka van beletöltve, így úgy lehet cipelni a piát bárhova, hogy közben szabad a kezed! Teljesen meg fogja változtatni a világot, azt garantálom nektek!

Update:

/A prototípus megalkotása valószínűleg késni fog, mert a rögtönzött szónoklata után az ezermestert egy Wartburg-ajtón cipelték körbe Humbákföldén, azonban a részeg kompánia leejtette Gézát, és beverte a fejét egy farönkbe, így jelenleg kórházban ápolják./

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/31525/pics/lead_800x600.jpg
Humbák Hírügynökség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?