Így tekerd vissza az autód óráját egy okostelefon segítségével!

Tibi atya

Az autók által futott kilométer nagyjából meghatározza a jármű életpályáját és további következtetések vonhatók le a későbbi meghibásodások valószínűségéről. Jó eséllyel megtippelhető a motor-váltó-kuplung-futómű várható élettartama is. Ezért szokták potom 20-200 ezer forintokért visszatekerni a kilométerórákat spéci eszközökkel.

A legegyszerűbb a mechanikus órákat áttekerni, azonban a digitális mérők átállítása sem igényel nagyobb hozzáértést. Egy névtelenségét kérő elektrotechnikai szakember nem régen elárulta, hogyan is lehet otthon házilag, mindössze egy mobiltelefon segítségével végrehajtani az óravisszatekerést. A módszer előnye, hogy elkerülhetjük a megaláztatást, amely ellenkező esetben segítség kérésekor az autószerelő, illetve egyéb szakértő részéről érne minket. Az autó műszaki leírását sem kell sokáig bújni a kiskapuk megtalálásához. 

A mobiltelefonos óravisszatekerés lényege, hogy a mai okostelefonok már automatikusan frissítik a pontos időt, és a téli óraátállítást is egyből lekövetik. Tehát elég megnéznünk a telefonunk kijelzőjén a pontos időt, és mivel 2016-ban október 30-án hajnal 3-ról 2-re kellett állítani az órát, így egy órával szükséges visszatekernünk járművünk fedélzeti óráját, hiszen ezt a kocsik maguktól nem végzik el automatikusan. Sok kényelmetlen késést úszunk így meg, és egészen márciusig pontos lesz majd az óránk!

Aki pedig az illegális kilométeróra-visszatekeréshez szeretett volna tutorialt kapni, az elégtételként igyon meg három kisfröccsöt, abból kettőt húzóra, amiért bűnös gondolatok ébredtek a lelkében!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/32039/pics/lead_800x600.png
Humbák Hírügynökség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?