Hogyan szerezzük meg a legjobb ajándékot karácsonyra szeretteinknek?

Tibi atya

A világ erőforrásai végesek, ezért ne feledjük, nem jut mindenkinek! Ha azt szeretnénk, hogy szeretteink örüljenek ezen a szent ünnepen, akkor küzdjünk meg a boldogságukért bárkivel! Sokszor fordul elő, hogy kinézünk valami jó kis ajándékot, amire az orrunk előtt csapnak le mások. A karácsonyi bevásárlás során felmerülő leggyakoribb ellenségtípusokat gyűjtöttem össze:

1) Apa

Apával nem érdemes baszakodni, mert nem csak baromi erős, de kurva hamar el is gurul a gyógyszere, pláne, ha a család a közelben van, és fenyegetve érzi alfapozícióját. Ha történetesen ugyanarra a lapostévére vet szemet, ügyelj rá, hogy még azelőtt baszd tarkón a kisebbik gyerekével, hogy kimondhatná "elnézést, ezt én láttam meg hamarabb". Pedagógiai fontossággal bír, hogy a fizikai megsemmisítés a gyerekek szeme láttára történjen, így mindenkinek egyértelmű lesz, ki a csicska, és kinek lesz lapostévéje. Apát érdemes még egy kicsit megtaposni a földön is, úgyse a szól a biztonságiaknak, mert akkor ők is tudnák, hogy csicska lett.

2) Anya

Anyával látszólag könnyebb a dolgunk, de ez ne tévesszen meg minket! Ha netán ugyanarra a kenyérpirítóra tenné rá az enyves kezét, és könyökünkkel - mint bárki, aki kész áldozatot hozni szeretteiért - beleépítjük az orrát a mocskos pofájába, egyből sipákolni kezd. Annyira azért nem őszinte a hiszti, hogy mire odacsődül a fél világ, ne tudja elmondani vérző orral is, hogy te basztad képen. Műbalhés kurva.

Ha mégis ugyanazt az árucikket tenné kosarába, nincs más dolgunk, mint egy óvatlan pillanatban kivenni belőle, és áttenni sajátunkba. Ha így áll neki hisztizni, védelmi pozícióból kérhetjük ki magunknak, hogy hazudik. Ha tettlegességig is fajul a vita, a maflás ilyenkor sokkal jobban veszi ki magát.

3) Gyerekek

Velük lesz a legkevesebb gondunk. Általában a játékosztályon flangálnak, mert néhány doboz Lego leszedálja őket egy darabig, hogy szüleik nyugton fosztogathassák a többi osztály polcait. Ha olyasmire teszik a piszkos kis mancsukat, ami neked (vagy a gyerekeidnek) kéne, elég rájuk szólni, hogy azonnal tegyék vissza. Persze, ha megmakacsolják magukat, gyakorolhatjuk a tizenegyest az ő kis buksijukon is. Ha nem szakadnának szét a koponyavarrataik ennyi idősen, úgyis csak felnőnének, és olyan hitványak lennének, mint a szüleik.
Mikor elkezdenek sipákolni, nincs más dolgunk, mint két sorral odébbállni, és nézni a showt. A jobbak szülei ilyenkor odamennek megnézni, mi a bré van a kölökkel, és addig sem az elektronikai cuccok között kell velük megküzdeni.

4) Nyuggerek

A legritkábban ólálkodnak tech-cuccok között, mert hülyék hozzá, minden más osztályon viszont pokollá teszik a vásárlást. Öreg motorosok már az áruházi bunyóban, ráadásul teljesen mindegy, hogy férfi vagy női versenyzővel van dolgunk. A csúzos csípők és kopott ízületek bibliai csodával gyógyulnak meg, ha az ököl hívószava felcsendül. Nem számít, hogy gyógyszertár, kasszasor vagy karácsonyi vásár: a nyugger bárhol lábakat vasal a kockás banyatankkal, ha előbb érhet oda, mint Te. Semmi dolga nincs, de azt kurva gyorsan le akarja tudni, és jaj annak, aki útjába áll. Nincs ellenszere, ő a vásárlók táplálékláncában a csúcsragadozó. Hiába tapicskolja össze a cuccot, amit ő nem vesz meg, de te még megvettél volna, eszedbe se jusson birokra kelni vele, esélyed sincs. Majd ha te is annyit dolgoztál az életben, mint ő.

5) A szüttyögő határozatlanok

Nem harcias, de annál idegesítőbb kasztja az áruházi vásárlóknak. Fingja nincs, mit akar, kicsit olyan, mintha jobbra húzódna, aztán balra, még megelőzni sem tudod. Kevesen tudják, de ez a vásárlói archetípus ihlette a spontán tömegmészárlásokat azokon a helyeken, ahol legális a fegyverviselés. Végigállja a sort a hentesnél, de csak akkor kezd el gondolkodni, mi a fasz kell neki, mikor sorra kerül. Alapesetben ciccegéssel és szájhúzással is meg lehet tőle szabadulni, de jó hír, hogy mindenki annyira utálja az ilyet, hogy ha agyonbaszod a mirelit pulykamellel, ünnepelt hős leszel.
Ettől eltekintve veszélytelen, nem ő fogja elhappolni előled a régóta áhított tepsiszettet.

Bármelyik ellenség is kerüljön veled szembe a polcok közti harcok során, ne feledd, akik kegyelmeznek, vagy másokat előrébb helyeznek maguknál, a szeretteik boldog ünnepeit teszik kockára. Nem éri meg hazardírozni! Tiporj te is a többi emberen, ha szeretnéd elkerülni, hogy irgalmadat azok szenvedjék meg, akik számodra a legfontosabbak! Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/32453/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?