Balázs szerint megint vicces a nemi erőszak

Tibi atya

Sebestyén Balázs nem áll le a nemi erőszakos áldozatok szívatásával. A legutóbb egy gólyatáborban megerőszakolt lányba rugdostak bele a műsorukban, most másik áldozatot figuráztak ki. (Nézzétek meg a videót, mielőtt tovább olvastok, kíváncsi vagyok, tényleg annyira szórakoztató-e! Ha nem játssza le, itt a link)

Felolvassák a hírt, hogy egy londoni férfit zaklatott urológusa. A vád szerint a srácot prosztata vizsgálat közben akarta leszopni. "A vizsgálat során először négykézlábra kellett állnia a fiatal férfinak, majd a doktor elkezdte őt simogatni, és később szájjal is megpróbálta kényeztetni." - írja a Blikk. Az orvos még azt is mondta neki, hogy vegye elismerésnek. Balázsék szerint ez vicces, az egész stúdió a térdét csapkodja.

Sebestyén Balázs az Indextől D. Tóth Krisztán át mindenkit körbeturnézott, hogy kimagyarázza, ők tulajdonképpen nem is poénkodtak azzal a gólyatáboros nemi erőszakkal, mert az nem úgy volt, mindenki félreértette, a stúdióban teljesen másképp jött le. Már majdnem megsajnáltam (dehogy), hogy ezen a szerencsétlen Balázson talán egy életre rajtamarad a stigma, hogy ő bizony nemi erőszakos áldozatokon viccelődik.

Nem győzi hangsúlyozni, hogy ne gyerekkori videói alapján ítéljük őt meg, ahol szórakozásból szívat másokat, mert azóta benőtt a feje lágya, és egyébként mindenkinek jár a második esély. Ebben egyet is értünk, valóban jár. De nézzük, Balázs mihez kezdett vele?

A médiakarrierjét sebességbe tevő műsora, a Balázs Show, mely - ki nem találnátok - arról szól, hogy Balázs nála hülyébb embereket szívat, szintén kedélyes délutáni programként szolgáltatta a nemi erőszakot. Ott adásban szembesítettek áldozatot erőszakolóval.

Az áldozat srác el is mondja, hogy valószínűleg neki fog esni, ha bejön az, aki gyerekkorában megerőszakolta, de azért "show must go on", tovább tolják, miközben Balázs biztosítja, hogy megérti őt. Ez ordas hazugság a részéről. Dehogy érti meg. Azt érti, hogy ha az áldozat összeveri a pedofilt adásban, az talán spotot kap a Fókuszban, neki meg nézettséget hoz. Ha a legkisebb együttérzést tanúsította volna, akkor leállítja a műsort, nem csinál porondlátványosságot egy nemi erőszakos áldozat indulataiból, de nem állt le. Hüledezve nézte végig, hogy jééé, tényleg megverte! Aztán taps.

Egy sor vállalhatatlan alázás után Balázs 2014-ben robbantott újra, mikor a fonyódligeti gólyatáborban megerőszakolt lánnyal viccelődtek reggeli rádióműsorban. Azóta is megy a duma, hogy azt nem úgy gondolták, bár nem tudom, hogy lehet még gondolni azt, hogy "ezek a gólyák már nagyban kelepelnek", vagy hogy ez tulajdonképpen "káresemény" (mintha a kocsit húzták volna meg). Mindegy, az nem úgy volt, nem úgy értették.

De akkor a mostanit hogy értették?

Miközben Balázs röhögve pucsít négykézláb a stúdió asztalán, majd ugyanerre utasítja Vadon Janit, akit utána megpróbál szimbolikusan leszopni, és azon poénkodnak, hogy akkor ez már erőszak-e, nekem lassan felfordul a gyomrom.

Nem attól, hogy kiderül, Balázs nagyon is úgy érti, hiszen mindig ezzel kereste a kenyerét, hanem attól, hogy senki nem állítja le őket. És ez borzasztó dilemmát vetít elő két opcióval.

A jobbik, de még így is elég szar forgatókönyv szerint Balázs környezetében senki nincs, aki érezné, hogy ez gáz (kétlem, hogy így van). A sokkal nyomasztóbb, és rosszabbik esetben pedig van, csak nem mernek szólni neki. Utóbbi nem feltétlenül paranoid tévképzet, gondoljunk csak bele! Ez a csávó megúszott mindent, amibe bárki más belebukott volna. Röhögcsélhetett már családon belüli erőszakon, nemi erőszakon, meg úgy en bloc mindenen, és egy dolog történt vele: egyre nézettebb és népszerűbb lett.

Az államnak olyasmi feladatai is volnának, mint az oktatás vagy a közművelődés fejlesztése. Ez azért is lenne fontos, hogy valamifajta társadalmi értékrendet teremtsünk, ami ha nem is túl magas, de annyira azért nincs a béka segge alatt, hogy a nemi erőszak is vicces. A konzervatív krédójú kormány kormánybiztosa, Andy Vajna azonban nem tűzzel-vassal harcol ez ellen, hanem jól bevásárol belőle, mert neki is kellenek a hallgatók, akik a nemi erőszak áldozatain röhögnek. Hiszen "Andy üzletember", ahogy Balázs mondja.

Balázson túlmutató probléma, hogy teljesen mindegy, hogy ellenzéki vagy kormánypárti médiában, de erre a csávóra a megbízónak, és a közönségnek is szüksége van. Mikor Stohl András sokadik kokainos bebaszós ámokfutása után részegen balesetet okozott, őt eltávolították, mert akkor még érezték, a nívó egy milliméterrel a béka segge felett van, ez többször előfordult, és vállalhatatlan. Balázs esetében ilyen nincs. Akárhányszor röhöghet nemi erőszakon, mert együtt tud kacagni Simicskával és Andy Vajnával is. Ezek után ha felesleges is, fel kell tennem a kérdést: hány második esély jár még ennek az embernek?

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/32515/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?