Látványos adventi gyertyagyújtással készül a BKV

Tibi atya

Hamarosan véget ér az adventi várakozás, hiszen most december 18-án ünnepeljük az aranyvasárnapot. Magán a koszorún a négyhetes időszakra utalóan négy gyertya van, amik különböző szimbolikus jelentéssel bírnak a bűnbánattól a világ világosságán át egészen az örömhírig. Három hétvégén már túl vagyunk, és amikor a negyedik lángocska is felragyog, eszünkbe juthat a napkeleti bölcseket vezető betlehemi csillag tündöklése. Ha tehát már mindegyik mécses ég, ez azt jelenti, hogy elérkezett a karácsony.

Az ünnepi hangulatot azonban kissé csúfítják az elmúlt időszak gyakori metróbalesetei, hiszen sajnálatosan elég sok hír üti fel a fejét üzemzavarokról, tűzesetekről, illetve forgalom- és utasbiztonsági problémákról. Így idén a BKV különleges karácsonyi meglepetéssel szeretné visszacsalogatni a kuncsaftokat.

A vállalat egy neve elhallgatását kérő, felsőbb matematikában jártas, nemzetközi szakértő-tudósbizottság kutatásai alapján rájött, hogy az adventi koszorún lévő gyertyák és a budapesti metróvonalak száma is négy. Ez a tény, valamint a nemrég bekövetkezett káresemények és azok következményei együttesen vezették rá a közlekedési céget a tökéletes karácsonyi ajándék ötletére.

Így most vasárnap délután egyszerre mind a négy vonalon egy-egy metrót fog felgyújtani a BKV, hogy így kedveskedjenek az utasoknak, és a koszorú négy apró lángocskáját szimbolizálva emlékeztessenek minket, hogy itt az aranyvasárnap. Zseniális ötlet, annyi biztos! Kellemes ünnepeket!

Akiknek nem esett volna le, a cikk poénból íródott, remélhetőleg semmi nem fog kigyulladni vasárnap.
Fotó: flickr.com/photos/rotterdametro

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/32588/pics/lead_800x600.png
Humbák Hírügynökség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?