Konyhafőnök a Humbák Művek konyhájában!

Tibi atya

Hétfőtől a Humbák Művek konyhájában gyökeres változások álltak be, ugyanis leszerződtem Vári Dáviddal, akit a Konyhafőnök c. műsorból ismerhettek. Eddig is az volt a célunk, hogy magyaros ételekkel dobjuk fel a körút viszonylag egyhangú gasztronómiáját, most viszont eljött az ideje, hogy ebben szintet lépjünk.

Bár Budapesten már lezajlott a gasztroforradalom, és rengeteg helyen juthatunk világszínvonalú street foodhoz, elmondhatjuk, hogy egy-két sikersztorit leszámítva a magyar konyha elég alulreprezentált a belvárosi utcai kaja kultúrában, még inkább a körúton.

A Humbák Művek konyháját eddig is olyan magyar ízek dominálták, mint a velős pirítós vagy a gulyásleves, mostantól emellett csütörtökönként vadulunk, ami azt jelenti, hogy behozzuk a vadételeket. Az őz, szarvas és vaddisznó frissen érkeznek majd. Ezalatt nem azt értjük, hogy frissen lesznek felengedve a frigóból, hanem azt, hogy egy nappal tálalás előtt a tápot hírből sem ismerő Bambi még vígan az erdei füvön kérődzött.

Apropó, frissesség! Eddig használtunk olyan mirelit és késztermékeket, mint a fagyasztott sült krumpli vagy a bolti barbecue-szósz, amiktől örökre elbúcsúzunk. Saját magunk készítjük el helyben, ahogy a ketchupöt vagy a majonézt is saját recept alapján állítjuk elő.

Vasárnaponként behozzuk a húslevest (nem is értem, miért nem tettük eddig), és itt sem fogunk vegetát meg leveskockát hozzáadni, ellenben nyitás előtt tíz órán keresztül főzzük, hogy hozzuk a nagyi szintjét.

Dáviddal egyébként találkozhattok a Humbák Művekben is, hiszen a nevét nem csak fémjelként használjuk, hanem valóban személyesen főz és szolgál ki minden nap, hogy a Konyhafőnökből megismert színvonalat szolgáltassa fröccseim mellé! Ja, és nem, továbbra sem kerül majd egyik sem egy használt Lada árába! Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/33749/pics/14865560245937319_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?