7 dolog, amit ne csinálj a kocsmában

Tibi atya

A kulturált italozás során léteznek írott és íratlan szabályok, amelyek betartásával nagymértékben hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a kocsma alkalmazottjai kedves vendégként emlékezzenek rád, ne pedig egy bunkó paraszt jusson rólad eszükbe. A következőkben leírunk egy hetes listát olyan tevékenységekről, amik a vendéglátósokon túl a többi normális kuncsaftot is kiakasztják. Ha ezeket elkerülöd egy poharazgatás során, már közelebb járunk ahhoz, hogy a Föld egy jobb hely legyen.

1. Matricázás

Aki pusztán azért tart a zsebében matricákat, hogy egy kocsma falaira, asztalaira helyezze, az valószínűleg nem tudja, milyen nehezen jönnek le a ragacsok a felületekről. Ha pedig tisztában van vele, akkor üljön bele inkább egy százas szögbe. Tök felesleges bárhova ilyeneket nyomkodni, a személyzet úgyis leszedi, szóval maximum annyit érsz el, hogy a kedvenc csapatod vagy klubod dizájnos levonója helyén pár papírcafat fog fent maradni. Megérte? Nem.

2. Szemét elrejtése

Egy krimóban általában vannak poharasok, akik elviszik az asztalon hagyott szemetet, legyen az chipses zacskó, papírzsepi, vagy éppen pár szívószál. Felesleges elrejtened őket az asztal réseibe, a kanapé oldalába, vagy éppen a szék karfájába. Biztosan van kuka, ki tudod dobni oda is a hulladékot. Ha pedig nincs a közelben vagy baromi lusta vagy, hagyd inkább az asztalon, majd kidobják az ott dolgozók.

3. Szotyizás/tökmagozás

Ha rágcsálnál valamit, ami hulladékot hagy maga után (pisztácia, szotyi, tökmag, dió, stb.), gyűjtsd össze egy hamutálban, zacskóban a szemetedet. Jusson eszedbe, hogy nem egy megye hármas rangadón vagy. Igazi tahóság, ha magozás közben a héjat a padlóra szórod, szóval ne csodálkozz, ha meglátják, és visszakézből elküldenek anyádba.

4. Címkekaparás

Ennél értelmetlenebb dolog tényleg nincs. Kapsz egy üveg hideg sört, és mikor észreveszed, hogy rajta a címke szerkezete a kicsapódott pára miatt meggyengült, nekiállsz lekaparni. Ezzel a tevékenységgel párhuzamosan szépen gyűlnek az asztalon -és természetesen alatta is- a ragadós papírgalacsinok, amit gondolom nem te fogsz feltakarítani. Azon kívül, hogy másnak csinálsz melót, hatalmas parasztság a társaságoddal szemben is, aki annyit lát az egészből, hogy kurvára unatkozol, és inkább ezzel a szegényes játékkal szórakoztatod magad.

5. Rágó az asztal alján

Már iskolában se volt menő felnyomkodni a rágógumit a padok, asztalok aljára, mert legközelebb egy óvatlan mozdulatnál a farmerodból szedhetted ki. Ahogy pedig az iskolatejről átszoktunk a fröccsre, ez a trend semmit sem változott. Ha van egy felesleges rágód, inkább dobd a szemetesbe, tedd bele egy zsepibe, vagy nyeld le, és fingjál másnap léggömböket, de ne nyomd fel semmilyen bútor aljára. Ha mégis úgy gondolod, hogy jó ötlet az asztallapra felnyomni a rágódat, akkor bár apád is kent volna téged oda.

6. Tagelés

A tehetséges graffitisek igazi műalkotásokat képesek maguk mögött hagyni, amivel mosolyt csalnak megannyi járókelő arcára, ráadásul a ronda, koszlott felületeket is eltakarják rajzaikkal. A kevésbé tehetségesek is képesek jókat fújni elhagyott betonkerítésekre, vagy otthon a sufnijuk hátuljára. Az igazi balfaszok pedig a bandájuk monogramját firkantják épületek oldalára. Beltéren persze nem szeretnek oldószereket szívni, így alkoholos vagy festékfilcekkel firkantják fel ócska krikszkrakszaikat a vécéfülkében. Hogy miért oda? Mert nincs tökük ahhoz, hogy vállalják a lebukás veszélyét, ott pedig bátran kiélhetik magukat. Azon kívül, hogy semmi értelme és vandál dolog, megint helyetted takaríthatja majd valaki. Szóval ha firkálnál valahova filcekkel, inkább rongáld meg apád szakadt ladáját, biztos díjazni fogja, hogy befested a rozsdafoltokat.

7. Poharak lopkodása

Tudom, ingyen minden jobb, mintha fizetnél érte, de tényleg érthetetlen, aki a 100 forintos, tömegesen gyártott, standard korsókat lopkodja haza. Máshol annyi van poharakból, hogy a boltban árulják már! Gondolom ezt nem kell túlmagyarázni, szóval csak ne.

Hamarosan jönnek még a további intelmek is, hogy egymás életét jobbá tehessük, de már ha ezeket betartod, sokat haladtunk előre. Azt pedig ne feledd, kinek nem inge…

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/36314/pics/lead_800x600.png
Humbák Hírügynökség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?