Így legyél a társaság középpontja!

Tibi atya

Mindig csodálattal tekintettél azokra a fickókra, akik az asztaltársaság teljes figyelmét képesek magukra vonzani egy-egy jó történettel? Hogy a lányok csillogó szemekkel csüngenek a mesemondó minden szaván, és ezért az összes srác őt irigyli? Miért ne lennél te a baráti társaságod centruma? Miért ne forduljon a teljes fröccsöző közönség feléd a krimóban, hogy téged hallgasson?  Az egészhez nem kell más, csak egy kitűnő sztori, és most megadjuk neked!

Egy pillanatra rakjuk félre a társadalmi megfelelési kényszereket, viselkedési normákat, valamint tabukat, és beszéljük a vécézésről. Pontosabban a nagydologról. De a fenébe is, pont az etikettre teszünk most magasról, szóval mondjuk ki bátran: beszéljünk a szarásról.

Évezredek során a székelés egy társadalmilag megvetett és kínos tevékenységgé vált, amiről nem szívesen diskurálunk az orvosunkon kívül senkivel. Pedig ez nem volt mindig így. A rómaiak még igazi közösségi élményként kezelték a vécézést, ott például bármiféle elválasztó nélkül trónoltak egymás mellett az urak, hogy aztán egy közös szivaccsal töröljenek segget. Szóval akkoriban még teljesen hétköznapi volt az ürítés nyilvánossága, sőt, jót lehetett közben csevegni, na meg változatos fertőzéseket kapni egymástól.

A fingós viccek, vécés történetek mindig is olyan dolgok voltak, amik akármikor feldobták a társaság hangulatát, ha esetleg kicsit ellaposodott volt az este. Szóval térjünk is vissza az eredeti célunkhoz, hogy bárkinek tudj villogni hatalmas és figyelemre méltó tudásanyagoddal, és meg tudd mondani, miért barna a kaki.

Tehát, miért barna az ürülék?
( A kérdés felvetésénél már két barátod félrenyeli a piáját, a szöszi csaj pedig abbahagyja a mobilja nyomkodását, és rád mered.)

Egyből meg is válaszolhatod a magadnak feltett kérdést:

Az átlagos széklet egynegyede csupán a szilárd anyag, a többi víz. A szárazanyag baktériumokból, cullulózból, rostokból, megemésztetlen szervetlen hulladékból, zsírokból és vörösvérsejtekből áll. A lebontott vörösvérsejtekből kiválik a biliverdin nevű pigment. Ez a cucc megy át az epéden, ahol átalakuláson vesz részt (ha ezt bemagolod, akkor még a pultos is meghív egy piára). A módosulás során bilirubin és egyes bomlástermékei keletkeznek, amik az epével ürülnek, és a barnás színt adják. Ilyen anyag például a szterkobilin, ami epefestéknek is tekinthető. Nos, ezért barna a széklet.

Bónusz okoskodás: A kutyáknak nincs lelkük, tehát nincsenek vörösvérsejtjeik sem. Emiatt fehér a napon száradt kutyaszar, és ezért néz ki úgy, mint a porcukorral megszórt diós kifli. Az íze is olyan (állítólag).

Ováció.

A kutyás rész természetesen baromság, de nem kérünk elnézést. Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/36342/pics/lead_800x600.jpg
Humbák Hírügynökség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?