Orbán? Gyurcsány? - Bözsinek amúgy mindegy!

Tibi atya

Csak hatvan évnek kellett eltelnie, hogy a párt fekete autójától ne rettegjen többé Bözsi néni. Volga helyett Volkswagen, és már a befőttet meg a disznót sem kell elrejteni. Mi tagadás, sokkal jobb világ ez, mint akkor volt!

Orbán Viktor legújabb propagandaötpercese megjárta az internetet, és bevallom, bár minden hitványságomat latba véve próbálkoztam, eddig ilyen találó és valóságos mémet még soha nem sikerült készítenem az ország nyomoráról.

Soha nem értettem, hogy miért jár valakinek tisztelet kizárólag a kora okán, és azt sem titkoltam, hogy a mai nyuggerek egyáltalán nem a szívem csücskei. Társadalmilag károsnak vélem az attitűdöt, ami a mai nyugger korosztály kollektív gondolkodását jellemzi. Igen, tudom, most a nagymamádra gondolsz, és arra, hogy ő nem olyan, és egyébként is, hogy jövök én ahhoz, hogy általánosítsak! És igen, nekem is van nagymamám, és nagyon szeretem, de ő sem mentes attól a nemzetrontó korszellemtől, ami egy generációból nyuggert, és nem kisnyugdíjast kovácsolt.

Ők azok, akiknek minden jár, mert egy életet végigdolgozva szorgos kezeikkel építették fel nekünk azt, amiben most élünk. Nekik köszönhetjük. Ha ez igaz, ezért ugyan szerintem lófasz se járna, nem öregkori életjáradék, de vizsgáljuk csak meg, milyen szép világot építettek nekünk a nyuggerek!

Kádár János jól tudta, hogy a Nyugat progressziója ellenség: a pártállam kényelmi berendezkedésére létrehozott gazdasági struktúra semmilyen nemzetközi viszonylatban nem lehetett versenyképes, ahol a piacgazdaságnak a legcsekélyebb kultúrája is létrejött. Ötvenhat tanulságát levonva viszont kénytelen volt belátni, hogy a lakosság támogatását ehhez nem lehet erőszakkal kikényszeríteni. Ezért kellett egyesével megvesztegetni a társadalom valamennyi tagját, és ezért hozta létre a szocializmus a dolgozó kispolgár eszményét.
A kötelezően biztosított munkahelyek versenyidegen komfortja hamar megtanította a kispolgárnak, hogy a boldoguláshoz nem kell mást csinálnia, mint a főnökének, az osztályvezetőnek, az igazgatónak és a titkárnak: fenntartania a munka látszatát maximum nulla energiabefektetéssel. A mulasztásnak érdemi következménye úgysem lesz, ahogy a jó munkának sem eredménye.
Ahhoz, hogy hónapról hónapra mégis részesüljön az állami kegyből, a munka nélküli munkahely fizetéséből, nem kellett mást csinálnia, mint befognia a száját, és a saját dolgával foglalkoznia. Nem szót emelni a mérnök úr ellen, aki magához szállíttatta a TSz. fáját, az alezredes úr ellen, aki a sorállománnyal húzatta fel a hétvégi nyaralóját és a főorvos úr ellen, aki a tőle facsart hálapénzen nyugatra utazott. Cserébe talán még azt is tűrték, hogy egy kicsit ő is lopjon. Mármint dehogy lopjon (olyat nem tenne), csak részt vegyen a javak újraosztásában, és hazavigye a menzáról a gyerekek adagjából lecsípett melegétel többletet.

Így vált túlélési gyakorlattá, hogy a kispolgár foglalkozzon csak szépen a maga dolgával. Aztán megöregedtek, nyugdíjba vonultak, és folytatták ugyanazt. Lehet kertjét és állatait nevelő voltaire-i romantikát hazudni ebbe, de a valóság az, hogy bármennyire magas a cukiságfaktora, Bözsi néni nem ettől igazi propaganda bözsi néni, hanem attól, hogy mindaddig szarik bele, mi történik a kerítésén kívüli világban, míg annak hatásait a kerítésén belül nem tapasztalja. Elvont dolgok azok, talán nem is léteznek!

Noha ez a velejéig korrupt (kor)osztály nem átall utcai verekedéseket rendezni, ha ellentétes világnézettel találkozik, nem sűrűn látjuk, hogy akkor is utcára vonulnának, ha történetesen nem a nyugdíjuk vagy a rezsicsökkentés a tét. Sosem láttuk ugyanilyen harciasan kiállni őket az oktatásért, a zöldenergiáért, a szólásszabadságért vagy egyáltalán bármiért, amiből nem származik közvetlen hasznuk. Számukra ugyanis a világon valamennyi jó és rossz a nyugdíj összegéből vezethető le.

Mikor Gyurcsány Ferenc kikéri magának, hogy Orbán (egyébként tényleg tévesen) neki tulajdonítja a 13. havi nyugdíj elvételét, az ötlik fel bennem, hogy ellenzék-e egyáltalán az, aki ebben a videóban ezt látja a legnagyobb problémának. Nem az itt a legnagyobb probléma, hogy egy világtól elszakadt bözsi néni istent lát abban, aki fillérekkel emeli a nyugdíját? Nem az a valódi gond, hogy kilóg a seggünk a gatyából, és Gyurcsány arra büszke, hogy ő ugyan sosem vette volna el a 13. havi nyugdíjat, amire egyébként Orbán már licitált 14. havival is? Nem abban látjuk korunk tragédiáját, hogy program helyett ezzel lehet választást nyerni?

Nos, Gyurcsány biztosan nem, hiszen a szabadságát biztosító néhány százaléknyi szavazója derékhada ugyanilyen nyuggerekből áll. Ha ők nem lennének, akkor neki tényleg takarodnia kéne, és nem tölthetné be többet a baloldali szavazatűző szerepet, ami miatt a NER kétharmados hatalma sohasem bánt el vele a 2006-os bűneiért. Gyurcsány azért veri ilyen határozottan a mellét a 13. havi nyugdíjra, és azért csak arra, mert semmi egyéb esélye nincs a politikai túlélésre, mint a parlamenti küszöböt alig súroló foghíjas nyuggerhadosztálya kapzsi rokonszenvének fenntartása.

Kurva fontos ez a videó, minden huszonévessel megnézetném! Az a tanulsága, hogy ki kell végre lépni abból a kényelmes, langyos húgyszagú világból, ahol „engem nem érdekel a politika”, „egy szavazat úgyse számít” és „egyik olyan, mint a másik”. Kötelességünk elmenni szavazni, mert Bözsi néni is ott lesz, hogy elfogadja az állam harminc ezüstpénzét, és a jövőnket nyugdíjjal vesztegetők filléreire váltsa! Ezt pedig minden polgári érték szellemében, ami számunkra szent, meg kell akadályoznunk! Ezért megyünk szavazni. Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/37984/pics/14941695344668179_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?