2016-ban átvettem a hatalmat az internet felett

Tibi atya

Ma került ki az internetre a 2016-os év Facebook-statisztikája a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete és a Lyzr online médiaelemző cég jóvoltából. A tavalyi év 300 legtöbb kedveléssel rendelkező posztjából 139 Tibi atyához köthető, ami egy elképesztő szám, köszönöm nektek (főleg annak a tudatában, hogy nagyjából harmadannyit posztolok, mint a mezőny nagy része).

(A részletesebb cikk az Indexen itt olvasható, a teljes tanulmány pedig itt érhető el)

Hosszú Katinka, a Trollfoci, a Nemzeti Sport online sikereihez gratulálunk, nagyban közrejátszott ebben Magyarország szereplése az EB-n illetve az olimpián. Kasza Tibi tévés és facebookos szereplését is igazolják a számok, jár a fröccs neki is.
A harmadik helyen szerepel a nyugdíjasok és általában az internetnek és a realitásérzéknek háttal ülő egységsugarú állampolgárokra támaszkodó Mindenegyben blog.

Tényleg elkeserítő, hogy a fiatalabb generációk tudatosan használják a közösségi médiát, ám létezik egy 40 fölötti korosztály (tisztelet a kivételnek), illetve talán egy aluliskolázott réteg, aki minden szarnak bedől. De tényleg: az oldal clickbaitekkel és egészségügyi hoaxokkal elképesztő interakciót generál, gyakorlatilag orrba-szájba osztják meg a nyugdíjasok a kacsákat. És ez a legszomorúbb: ők elhiszik, hogy így van, mert "ott volt az interneten".

Off: mielőtt még megkapnám hogy én is szoktam kirakni clickbait cikkeket: igen, de úgy gondolom, hogy amikor a clickbait a humor eszköztárának egyik elemeként szerepel, akkor bocsánatos bűn. A tudatos népbutítás -mint cél- viszont semmilyen módon nem szentesíti az eszközt.

Igazából a blogot magát nem hibáztatom. Megtalálták a piaci rést, online hirdetésekkel gondolom keresnek is pénzt (más értelmét nem látnám a szisztematikus népbutításnak).
A teljesség igénye nélkül az elmúlt időből összegyűjtöttem pár posztot, hogy mivel is lehet 2016-ban megszerezni a facebook online dobogójának harmadik helyét.

Linkeket direkt nem rakok, már így is túl sokan kattintottak rájuk:

  • Plusz 3660 forintot kapnak a nyugdíjasok minden hónapban! Olyan pénzt kapnak a nyugdíjasok, amire senki nem számított! Nagy meglepetés lesz sokaknak!
  • Ez az 5 csillagjegy szülöttei kiemelkedő anyagi szerencsére számíthatnak ebben a hónapban.
  • TÖBB EZER MAGYARNAK JÁR 352 EZER FORINT EGYÖSSZEGBEN! A LEGTÖBBEN NEM TUDJÁK! ÍGY KELL IGÉNYELNI! MINDENKI MEGKAPJA, AKI MEGFELEL A FELTÉTELNEK!
  • Még idén eljön a vég­íté­let napja, kitör a vi­lág­há­ború
  • Ezeket a betegségeket a mikró okozza, miért nem beszél erről senki mégsem?
  • 10 döbbenetes bizonyíték, hogy az időutazás valóban létezik!!
  • Íme a bizonyíték az UFÓk létezésére! NASA által rögzített videó!
  • 75 év felett NINCS egészségügyi ellátás!
  • Ez a hat éves kislány meghalt. Három nappal később az anyja talált valamit a zoknis fiókjában, ami teljesen összezavarta.

A fenti szalagcímeket az elmúlt 12 órából szedtem, volt vagy 40 poszt, szóval elnézést, de nem bírtam tovább. Szóval tényleg elkeserítő a tendencia, hogy 2016-ban a nagyjából 5 millió magyar Facebook-felhasználó ilyen oldalakat segít a dobogóra a statisztikák alapján. Érdemes elgondolkozni, hogy mennyire a béka segge alatt van a magyar internetes kultúra. 

Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/38173/pics/lead_800x600.png
Humbák Hírügynökség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?