Bunkósági gyorstalpaló autósoknak

Tibi atya

Mindig is szerettél volna az a paraszt lenni, akit hazaérkezés után mindenki úgy emleget fel, hogy „ma is találkoztam egy gyökérrel az úton”? Zavar, hogy édesanyád nem csuklik éjjel-nappal? A középpontba akarsz kerülni, hogy mindenki rólad beszéljen? Te vagy az utak királya, és megérdemled, hogy ezt mindenki tudja?

Íme pár tipp, amivel garantáltan minden autós meg fog jegyezni hosszabb-rövidebb időre:

1. A gyújtás ráadása után tekerd le az ablakot!  A manuális indítás mellett jó hangosan, verbálisan is segítsd a motor beröffenését az „INDULJ MÁR TE GECI” többszörös elordításával.

2. Elindulás előtt győződj meg róla, hogy minden ablak le van húzva, és bömböl a hangszórókból valamilyen iszonyat fos zene. Pluszpontot érnek a C kategóriás báttyázós-kurvaanyázós „rapzenék” és az együtemes mulatós nóták.

3. Minden elindulásnál gondosan ügyelj rá, hogy még véletlenül se finom mozdulatokat használj. A kuplung-és gázpedált pedig úgy kezeld, mintha agyon akarnál taposni egy konditermi kukákban talált szteroidos fecskendőn meghízott csótányt! Hadd csikorogjanak a kerekek, és bömböljön a motor!

4. Végig reflektorral, de legalább ködlámpával közlekedj még fényes nappal is, így megtudják az egyszerű, halandó szembejövők, kivel van dolguk!

5. Ha valaki előtted a sebességhatárnál akár 0.001 km/h-val is lassabban halad, dudálva és villogva állj be a seggébe, és úgy késztesd nagyobb iramra!

6. Az indexet sose használd! Még a végén kiégnek benne az izzók, aztán ki fogja cserélni, majd az asszony?! Csak akkor hozd működésbe az irányjelzőt, ha a „négyesindexszel” megállsz valahol.

7. Ott parkolj, ahol szeretnél. Mozgássérült parkoló? Kitűnő! Biciklisáv? Neked találták ki! Buszmegálló? Mi másért építették volna?! Pluszpontot ér, ha úgy állsz be egy helyre, hogy a felfestéseket magasról leszarod, és más már nem tud melléd/eléd/mögéd állni. Még a végén meghúzzák a kocsidat a gyíkok. Ultimate bonus: belógsz a sínekre, és a villamos nem tud közlekedni tőled, amíg arrébb nem gurulsz.

8. Ha várakozik előtted valaki a piros lámpánál, és úgy érzed, hogy kurvára ideje már, hogy zöldre váltson a lámpa, dudálj! A levegő rezgései tudományosan igazoltan segítik a zöld jelzés felvillanását!

9. Mindig a belső sávban menj. Hiába a városi párhuzamos közlekedés, ott is. A tömött sorban úgyis könnyebb előzni a záróvonalon át. A belső sáv a csúcsragadozóké, tehát a tied. Cammogjanak a gyengék a külsőben!

10. Mindig neked van elsőbbséged. Az elején kicsit nehéz lesz dudálva kanyarodnod (szigorúan index nélkül), de kis gyakorlattal belejön az ember. Kezdőknek elég, ha tülkölés helyett a nyitott ablaknál káromkodnak a gyalogosra/biciklisre/autósra.

11. Ha többsávos úton haladsz, gondosan váltogasd a sávokat! Irányjelzés nélkül, kiszámíthatatlan és hirtelen kormánymozdulatokkal a tökéletes. Ne feledd, egy mozgó célpontot nehezebb eltalálni. Pluszpont, ha a többieket satufékezésre készteted, és úgy hagyod le őket.

12. Az útkezelőt azért fizetik, hogy a szemetet szedje. Ezért ne vacillálj, hogy kibaszd-e a csikket az ablakon! A csokipapír és az energiaitalos doboz is ugyanúgy lebomlik, ha beszórod egy árokba, hiszen tanultad biológiából.

13. Mindig siess! Nincs olyan, hogy „megvárom, míg leparkol előttem” vagy „hadd menjen át ez a babakocsis nő a zebrán”. Ha időt adsz másoknak, úgy ők nyernek. Te pedig nem lehetsz második, nem azért születtél meg!

14. A buszsávot neked találták ki! A busz amúgy is megáll mindenhol, te meg végigbaszathatod rajta simán. Pluszpont, ha vészvillogóval megállsz rajta, amíg befutsz egy gyrosért a törökhöz.

15. Mobilozz bátran menet közben! Nem érsz te rá egész nap, hogy majd otthon nyugiban telefonálgass... A sporthíreket is 70-nél a belső sávban jó elolvasni, elvégre mi a rákért lenne a mobilnet, ha nem ezért?!

16. Legyen tökéletes a memóriád! Ha valaki véletlenül kicsit rád fékezett, vésd az eszedbe a köcsögöt, és leckéztesd meg. Gondolkodj azonnal a megtorlási opciókon, úgymint: káromkodás, dudálás, a kormány ráhúzása, megelőzés és satufékezés, stb…

És ne feledd, nem az autótól lesz tirpák valaki, hanem a viselkedésétől.
Kinek nem inge…

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/38842/pics/lead_800x600.png
Humbák Hírügynökség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?