Újra itt, basszátok meg!

Tibi atya

A törlésemet követő kommentszekciók Áder Jánosnál is ékesebben árulkodnak a magyar közbeszéd állapotáról. Ahogy sejteni lehetett, megindult a találgatás. Vajon a Fidesz töröltetett a kormánykritikus tartalom miatt? Soros intézte el, mert túl sokat szívattam a szélsőséges feministákat? – a két leggyakrabban emlegetett lehetséges ok közül egy harmadik valósult meg.

Azért függesztettem fel saját kezűleg az oldalamat, mert ki akartam próbálni, milyen érzés honatyáink kommunikációs paneljait csattogtatni, miközben az egész média az általam generált hazugság miatt, valójában egy teljesen jelentéktelen üggyel foglalkozik. Ezeket a szarokat hazudtam mindenkinek. Ismerősek valahonnan?

„Dolgozunk az ügyön, igyekszünk minél hamarabb tájékoztatást adni.”

„Nem szeretnénk elhamarkodott találgatásokba bocsátkozni, egyelőre a legjobb, amit tehetünk, hogy várunk.”

„Egyelőre nem tudjuk mi áll a dolog hátterében. Mindnyájunk közös érdeke, hogy mihamarabb kiderüljön az igazság.”

(profi tájékoztatás bazmeg, mikor lehetek már szóvivő?)


Be kell vallanom, az első fél órában viccesebb volt, mint középsuliban ellopni a tesitanár kinti cipőjét, a másodikban még azért tartott az első hatása, a harmadikban már kicsit fárasztó volt privát üznetekben és közleményekben hazudozni újságíróktól a személyes ismerőseimen át mindenkinek, a negyedik kifejezetten szar periódust viszont egy ötödik, határozottan nyomorúságos követte (itt már a saját anyámnak is hazudnom kellett).

Tehát így élnek ezek a tetvek. A hazugságaink öngerjesztő folyamatokat indítanak be bennünk, amik először a teljhatalom mámorával kecsegtetnek, a média húrjait rángató bábjátékos mindenható szerepében. Azonban erre a kőkemény drogra nagyon hamar kialakul a tolerancia, a hozzászokás. Ezért kell olyan új módszert találni, amivel bizsergetni tudják a jutalomközpontjukat, és erre nincs hatékonyabb elterelődrog, mint a pénz. Van kérdés, hogy miért lopnak tőlünk és miért mindig többet?

Mivel a pénz nem annyira tudat- mint lélekmódosító, a maréknyi hatalomdrogos teljesen tudatosan, felépített marketingstratégiával éli ki rajtunk gyógyíthatatlan függőségét nap mint nap. Nincs kórház, nincs iskola, nincs éhezők megsegítése egészen addig, míg ezen az újabb adag, az újabb négy év mandátuma nem múlik.

És hogy mi ebben a legnyomasztóbb?

Az, hogy annyira hatékonyak, hogy jelenleg az a hír, hogy törölték az én piás, suttyó oldalamat, több közösségi interakcióval bír, mint az, hogy egy négymilliós mélyszegénységgel bíró országban Polt lánya félmilliós fizetésért dolgozik az MNB-nél (Polt feleségének), hogy egy hónapig pótlóbuszok helyettesítik a napi negyedmillió utast szállító 4-6 villamost, hogy újabb úszóedzőt rúgtak ki pedofil-botrány miatt, hogy jelenleg hol tart a Sukoró-ügy vagy úgy en bloc bármi, ami ezzel ellentétben valóban közérdekű. Manapság ugyanis leginkább ezen, futballeredményeken és halálos tragédiák közvéleményre nem tartozó bulvárrészletein van kattintás. Kattintsatok már fontos, de nehezebben fogyasztható dolgokra is, basszátok meg!

Külön köszönöm, hogy a 24.hu nevű bulvárhírportál egy kiadósat turkált a zsebemben, és hírértékű információként közölte, hogy a Humbák Művek Kft. megduplázta forgalmát, és tavaly 32 milliós bevételéből adózás után 9 millió maradt. A  pöcsrotor-meghajtású valósághsow kedvelők élet és irodalma ezzel akaratán kívül is fontos dolgokat közölt: még mindig kisvállalkozás vagyok (mert Tibi atya csak a pénzről szól), és szakadt krimótulajként is jobb adóalany, mint bármelyik faszomsetuggyahol offshorozó, kötvényes honatyánk.

Boldog nyomort és boldog hatalmat mindenkinek osztályrésze szerint, mert amíg erre a jelenségre a média politikai oldaltól függetlenül nem fektet nagyobb hangsúlyt (a mindenkori hatalom nem fog), mindkettő ugyanígy fogja megkeseríteni az életünket!

Ja, és még valami: dicsértessék, faszfejek!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/39326/pics/14975310931025368_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?