LMP: Nem Lehet Más a Politika!

Tibi atya

A bulinegyed kapcsán két részre szakadt a közvélemény: egy szűk, de agresszív rétegre, akik beszántanák az egészet, és egy jóval szélesebb, de racionálisabbra, akik szerint szintén tarthatatlan, ami a bulinegyedben történik, de a megoldást nem a kádári narratíva jelenti, miszerint ha a fejlődés problémákkal jár, akkor a fejlődést kell elpusztítanunk, hanem inkább a problémákra kell konstruktív megoldást találnunk. Utóbbihoz tartozom én is.

Az LMP számomra éppen azért volt szimpatikus párt már akkor is , amikor még Schiffer András elnökölte (annak ellenére, hogy nem mindenben értettem velük egyet), mert először haladták meg a jobb- és baloldal mítoszait, és antiglobalista liberálisként egyfajta megértő szemlélettel próbáltak a társadalmi problémák felé közelíteni. Bár sokan vádolták őket jobbról-balról következetlenséggel, abban az egyben mindig következetesek voltak, hogy a két oldal csatározásaitól függetlenül alkottak álláspontot. Nem számított, hogy a politikusaik Kálmán Olgával vagy Bayer Zsolttal kellett, hogy lándzsát törjenek ezért.

A hetedik kerületben kialakult helyzet tarthatatlan: szaró, hányó turisták, csövesek, kurvák, stricik, dealerek. Azonban ezeknek a problémáknak a felszámolása közfeladat, és azt kell látni, hogy a legtöbb hely ugyanúgy szenved tőlük, hiszen a törvénytelen elemek jelenlétéből, és az állami szervek totális "leszarom" attitűdjéből fakadó (egyébként teljesen jogos lakossági) harag rajtuk csattan.

Egy olyan párt politikusának, akik szerint Lehet Más a Politika, éppen az volna a feladata, hogy a lakók figyelmét az alábbiakra hívja fel:

"Hahó, polgártársak, itt valami nagyon nem jó! Itt van egy csomó hely, akik világszínvonalon teljesítenek, megduplázták a budapesti turizmust, és itt van egy kormány, aki baszik ellátni a legminimálisabb közfeladatokat: a Gozsdu kurvákkal és dealerekkel van tele, a Kazinczy szintén, reggelre nem sikerül eltakarítani a szemetet tíz éve, és tiszta szar a város! Nem veszitek észre, hogy nem csak a bulinegyedben? Nem látjátok, hogy a Blahán nincs bulinegyed, de ugyanúgy van utcán szarás és rejszolás fényes nappal meg üvöltözés éjjelente? Hát Külső-Erzsébetvárosban, a Keleti Pályaudvar környékén csukott szemmel jártok? Ne a kocsmákat baszogassátok, mert alkotmányos eszközökkel ők nem tehetnek semmit ez ellen! Basztassátok a kormányt és az önkormányzatot, hogy egy - mit egy, lassan három - évtized óta képtelenek szembenézni azzal, hogy Budapest elindult a demokrácia és a piacgazdaság rögös útján, és ez bizony problémákat vet fel! Fókuszáljon együtt a problémára erzsébetvárosi lakó, kis- és középvállalkozó és munkavállaló közösen: hajtsuk be rajtuk együtt azt, amiért cserébe az adónkon híznak, és ne egymást irtsuk!" - kéne hirdetniük.

Az LMP hetedik kerületi képviselője, Moldován László ezzel szemben a legaljasabb kádári szavazatsajtolásba kezdett. Jelenleg ő tüntet a leghangosabban a bulinegyed ellehetetlenítése mellett. Ez azért is érdekes, mert a hirtelen fiatal- és bulizó ellenessé vedlett változó testhőmérsékletű politikai hüllő még így fogalmazott nyílt levelében két ciklussal ezelőtt (a teljes levél itt olvasható):

"Erzsébetvárosi polgármesterként is (ahogy most, "szimpla" erzsébetvárosi lakosként is) jóleső érzéssel töltene el, ha kerületünknek ez a részerendkívül közkedvelt, sok színű szórakozónegyeddé válna, ahogy ez már elkezdődött Belső-Erzsébetvárosban és a szomszédos VI. kerület egyrészén. Információim szerint már a határainkon túlra is eljutott néhány szórakozóhely jó híre. Én mindenképpen támogatnám a folyamatot, annál isinkább, mert bevételt is jelent a kerületnek, és munkahelyeket is teremt.Polgármesterként építeni szeretnék, jól működő helyeinket nem korlátozni, hanem támogatni akarom."

Jelenleg ennek ellenére Moldován a kerületi nyitvatartási korlátozás egyik fő zászlósa, csatlakozott a polgári értékek ellen tüntető pogromistákhoz: ma már ő maga szorgalmazza azt, hogy amit a kormányzat és az önkormányzat nem tesz meg, azt a vállalkozásokon porolják el. Szemrebbenés nélkül köpi szemen saját korábbi szavait.

"Polgármesterként építeni szeretnék, jól működő helyeinket nem korlátozni, hanem támogatni akarom." - Moldován László gonosz ikertestvére a múltból


Kedves Erzsébetvárosi Polgárok!

Moldován leveléből két dolog derül ki: először is az, hogy ez a probléma korábbi választások előtt is fellángolt, és korábban is látszatintézkedésekkel szartak rá megannyi ígéretet követően, másodszor pedig az, hogy az LMP-s Moldován is pont ugyanolyan hazug féreg, aki szarik bármire, amit korábban állít, és a pillanatnyi érdekei fejében hajlandó homlokegyenest az ellenkezőjét is állítani. Bródy János sorait idézve, "ezek ugyanazok".

Nagyképűen hangzik az ifjonti hévem, de azt gondolom, hogy ezek a problémák azért élhettek ennyi ideig háborítatlanul, mert akkor én még nem voltam itt. Politikusok, jegyzők, rendőrök szartak a fejetekre, és most sunyi módon próbálják velünk a választások előtt lenyalatni. De van valami, amitől az összes fél: a nyilvánosság. Én akkorával rendelkezem, mint egy nézettebb TV-csatorna. Akkorával, mint a legnagyobb magyar hírportálok bármelyike tízszer. Vállalkozó vagyok egy szál krimóval, nincs pártkötődésem, nincs többezres szórakozóhelyem, nincs vejem a pártban, nincs érdekeltségem a Gozsduban.
Van viszont értékrendem, ami mellett évek óta következetesen kiállok valamennyi politikai oldal ellenében, egyéb anyagi érdek nélkül is. Nem félek a leghatalmasabb vezetőktől sem, mert hiszem, hogy épp a félelemtől olyan hatalmasak. Hajlandó vagyok hétről hétre olyan problémákkal foglalkozni, amik megosztják a társadalmat, még sincs róluk átfogó diskurzus sehol, mert ezek kockázatos témák, mint ez is.
Ha a néhány tucatnyi agresszív, verésemmel fenyegető nyugger melletti értelmes többséggel tudnék tárgyalni, akik nem "régenjobbvót", hanem "hogyanlehetholnapjobb" mentalitással érkeznek, mögéjük tudok állni, és segíteni az ügyüket. Lehet, hogy a politikusok szebbet és többet ígérnek a választások előtt, mint én, de a Moldován-féle szarháziakkal ellentétben, akik a pillanaton élősködnek, szavazatokkal táplálkoznak és akik szerint kurvára nem lehet más a politika, én a választások után is ugyanilyen hangosan és ugyanezt mondom majd. Velük ellentétben ugyanis nekem ez akkor is érdekem lesz. Oldjuk meg együtt, polgárok módjára azt, amire a politika eddig képtelen volt, és amire együttműködésünk hiányában ezután is az lesz! Én garancia lehetek arra, amire ezek a tetvek eddig sem voltak, és ezután sem lesznek, mert én nem úgy váltom a véleményemet, mint más a szaros gatyát. Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/41540/pics/15034497091529751_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?