Megmentettük a bulinegyedet a kommunistáktól és az LMP-től!

Tibi atya

Kedden szavazott az önkormányzati gyűlés a bulinegyed szabályzásáról. A testület döntött: semmilyen nyitvatartási korlátozás nem lesz. Újabb nyilvános WC-ket és több, hatékonyabb takarítást ígértek. Nem gyakran csinálok ilyet, de ezúton köszönöm azoknak az olvasóknak, akik egy lájkkal jelezték: nem szeretnék, ha egy progresszív kezdeményezést szétcsesznének, csak mert a maroknyi nyuggerhorda szerint régemmminnejobbvót. Ezt a sikert most részben nektek köszönhetjük!

Az önkormányzati szavazáson a „DK-MSzP-Együtt-FÜGE-PM-EEE” frakció képviselői szavaztak a bulinegyed felszámolásáért indítványozott éjféli zárásra. Ez önmagában nem meglepő, hiszen a szocik mindig hírhedten gerinctelenek voltak: noha a bulinegyed a hetedik kerület MSzP-s Rogánja, Hunvald György regnálása alatt kezdett szárba szökkenni, a baloldali képviselők most úgy forgatták a szemüket, mintha ők erről a világon semmit nem tudnának. Ami viszont valóban megbotránkoztató számomra, hogy az éjfeles zárás javaslatát egy LMP-s képviselő, Moldován László adta be.

Az LMP Erzsébetvárosban kommunistákkal kötött szövetséget!

Jól olvastátok, nem szocialistákkal, hanem kommunistákkal. Olyanokkal, akik szerint ’56 ellenforradalom volt, olyanokkal, akik az áldozatokra köpve a népirtások, a padlássöprés és a málenkij-robot szimbólumát, az ötágú vörös csillagot tűzték a zászlójukra. Kikről is van szó?

Erzsébetváros néhány tucatnyi agresszív nyuggerjét nem más használta fel médianyilvánossága szélesítésére, mint Vajnai Attila, a Munkáspárt 2006 elnöke, aki a lakossági tüntetések élére állt. Ő az, aki tüntetett és pereskedett azért is, hogy hordhasson vörös csillagot. Ő az, akit pár hete a rendőrök – miután többszöri felszólításukra is megtagadta az együttműködést - bemutattak a flaszternek, mikor vörös festékkel fújt össze az utcán egy járdát, mert a piac egyik hipszter ócskásboltjában hitleres lemezborítót árultak. Ő az, akit amúgy kurvára nem érdekel, hogy a bulinegyedben három olyan régiségbolt is van, ami kommunista csecsebecséket árul. Nem csak úttörő jelvényeket, hanem munkásőrkitüntetéseket, szovjet katonai elismeréseket, a Nép- és a Vöröshadsereg rendfokozati jelzéseit, és számos további jelképet, aminek jegyében hazánk fiait az előző évszázadban akasztották és lőtték gödörbe Vajnai elvtársai Kun Bélától Rákosiig.

Vajnai így riogatja a nyuggereket kitelepítéssel, noha ilyesmiről soha senki nem beszélt. A kommunisták klasszikus módszereivel gerjeszt felháborodást álhírekkel.

Vajnai az alkotmányos jogaira hivatkozva küzdött az ötágú vörös csillag viselésének jogáért, és azért is, hogy vörös festékkel rongálhasson a hetedik kerületben. Itt világlik ki, hogy a kommunisták az alkotmányos jogokat tartják pajzsként egyik kezükben, hogy a másikkal halálos csapást mérhessenek rá. A magát munkások pártjára hazudó vörös köpönyegforgató azokról a munkásokról készítene feketelistát, akik sztrájkkal tüntettek a munkahelyük megmaradásáért. Egy kommunista tehát azért félemlít meg munkásokat, hogy a belvárosi nagypolgárság pártjára álljon. Ez az ember távolabb nem is állhatna a marxizmustól, fekete listájával és nyilvános megszégyenítésével pedig közelebb nem is Rákosihoz.

De hogy jön ide az LMP és Moldován László?

Moldován László úgy döntött, hogy nem lehet más a politika: a Fideszt megszégyenítve folytatott olyan retorikát az elmúlt hópapokban, ami racionalitásra nem, lakossági indulatokra annál inkább épít. Korábban ő maga éltette a bulinegyedet, és ellenezte a korlátozását. Ez érthető, hiszen a kulturális miliő, amiben az LMP fogant, szintén az a pezsgő, belvárosi pár kerület volt, ahol a romkocsmák fiatalsága az SzDSz-ből kiábrándulva rájuk tette le a voksát.

László!

Az LMP egy teljesen vállalható párt, mi több, Schiffer Andrással a háttérben és Szél Bernadettel az élen potenciális alternatívája lehet a nyakunkon regnáló rablóbandának. Sikeresen vitorlába fogták azt az ellenzéki szelet, amit a Momentum gerjesztett, de egyre nyilvánvalóbb, hogy kezdeti lendületük után az LMP hajt fel.

Ne baszd már ezt el alig száz kerületi szavazatért, ha kérhetjük!

Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem osztotta meg végletesen az LMP-t az, hogy egy hetedik kerületi képviselőjük kommunistákkal kenyeret törve néhány nyugger kedvéért felszámolná azt a kulturális és vigalmi negyedet, ahol az LMP legkomolyabb szavazóbázisa, a fiatalok jutnak kulturális programokhoz és szórakozáshoz. Arról a szabadelvű LMP-ről beszélünk, ami „globális helyett lokális” jelszóval a kisvállalkozásokat támogatja a multinacionális tőkével szemben. Olyan kisvállalkozásokat, mint mi vagyunk itt a hetedik kerületben.

Ezt te pedig kedden leköpted, László.

Szívesen megnézném azt a prezentációt, amiben a pártod hozzájárulását kérted: a mérleg egyik oldalán 200 szavazat állt (ha csak kétszeres szorzóval kozmetikáztad a tüntetéseteken résztvevők számát) meg persze Vajnai Attila bíbor ölelése, a másikon pedig az, hogy beadsz egy módosító javaslatot, amit előre láthatóan és garantáltan elkaszálnak (mert ahogy beadtad, az még jogilag is erősen támadható), és olyasmit képviselve buksz látványosat, ami a pártod ideológiájával semmilyen kompromisszummal sem összeegyeztethető.

Szerintem nagyon fontos, hogy az országban ne csak egy, hanem legalább két politikai oldal alternatívája létezzen a kormányzásra. Az LMP jelenleg sikeresen dolgozik azon, hogy lemossa a baloldaliságról azt az okádékot, amit Bokros Lajos, Szili Katalin, Lendvai Ildikó, Gyurcsány Ferenc, Kóka János és Demszky Gábor kent rá azokban a politikai ciklusokban, amikben a kormányt szennyezték. Nem tartom elfogadhatónak, hogy egyszem képmutató képviselő ezt ostoba módon széttrollkodja!

A legrosszabb az egészben, hogy Moldován Lászlónak (és minden ellenzéki politikusnak) az lenne a szent feladata, hogy a kormányzó hatalom mulasztásait következetesen számon kérje. A jelenlegi pedig jócskán mulasztott a bulinegyedben az elmúlt évtizedben. Azzal, hogy Moldován László mégis kisvállalkozásokba próbált rúgni a fennálló problémák miatt, legitimálta a Fidesz kétciklusos semmittevését, és olyanokat akart megtenni felelősnek, akik nem azok. Gyáván dezertált a politikai szerepéből, hogy az erősebb helyett a gyengébbet üsse, hogy egy komplex kérdésre habonyi egyszerűséggel megválaszolt "tííccsukkbe" jeligével sajtoljon szavazatot. Ami még ennél is szánalmasabb, hogy ráadásul látványosan el is bukott vele.
 Ez pedig nem csak az LMP-t, mint pártot hazudtolja meg, hanem magát az ellenzékiséget. Remélem, az LMP-ben a többi, értelmes politikus tényleg úgy gondolja, hogy lehet más a politika, és egy ilyen kudarcnak lesz következménye.

Moldovánnak a csúfos bukás, és a még csúfosabb értéktiprás után le kell mondania (de legalább elhagynia a frakciót), hogy ezentúl olyasmivel foglalkozhasson, amihez ért. Mert a politikához szemmel láthatóan nem, amit kedden be is bizonyított.

Moldován haverja, Vajnai eddig sportot űzhetett abból, hogy facebookos csoportjában a két tucat trolljával alázott meg mindenkit, aki a vendéglátósokkal érdemi egyeztetésbe kezdett, hogy olyan problémákat oldjunk meg, melynek a lakókhoz hasonlóan mi is szenvedőalanyai vagyunk, és melyeket nem mi okoztunk, hanem egy eddig tétlen vezetés. Moldován bukása után már Vajnai is csak egy dolgot tehet, hogy helyrehozza az eddig véghez vitt ámokfutást: a nép hergelése helyett eltakarodik a francba hitvány Kádár János szobrokat koszorúzni, ahogy eddig tetteDicsértessék!

 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?