Tényleg megrendezik a fesztivált, ahová férfiak nem léphetnek be!

Tibi atya

A svéd Bravalla-fesztiválon négy nemierőszak is történt, ezért a fesztivált 2018-ban már nem rendezik meg. A bűncselekményeket követően egy svéd humorista kezdeményezte, hogy rendezzenek egy olyan fesztivált, amire férfiak a lábukat sem tehetik be, ami úgy tűnik, meg is valósul. A Kickstarteren 16 millió forintnyi közöségi adakozás után már a keret is megvan hozzá. Vélemény.

Ötvenkétezren látogatták a fesztivált. Négy nemi erőszak történt. Ha mindegyikhez egyetlen elkövetőt feltételezünk (a hírek csoportos erőszakról nem szóltak), akkor a fesztiválozók egy ezrelékének a századrésze sem követett el erőszakot. Ez persze még így is 100%-kal, vagyis négy esettel több, mint aminek meg szabadott volna történnie, mégis azt gondolom, ez a gyakorlat elfogadhatatlan, és nem csak azért, mert nem megoldás.

Először is, a Bravalla fesztivál megszűnt, mert valakiket megerőszakoltak. Nonszensz. Nem lehet minden fesztiválozó mellé biztonsági őrt állítani, amiből persze egyáltalán nem az következik, hogy a nőknek miért kellett olyan helyzetbe kerülni, amiben ilyesmi megtörténhet (korábban írtam, hogy miért hibás a gondolatmenet, ami ide fut ki), csupán felvet egy súlyos kérdést: nem az kell, hogy legyen a legfontosabb üzenet bárki felé, hogy a nemi erőszak elkövetője az egyetlen, aki felel a bűnéért? Miért kell megosztani a felelősséget, aminek teljes súlyával a vállát kéne nyomnia, úgy, hogy olyanokat is bevonunk a bűnébe, akik annak nem voltak részesei?

Másodszor, a nemi erőszak áldozata sosem kizárólag az áldozat, noha nyilván őt éri a legnagyobb trauma. De ha nekem megerőszakolnák a barátnőmet, miközben én akárhol – hangsúlyozom, akárhol, akár a világ másik felén is – lennék, nekem is bűntudatom lenne, noha nem követtem volna el semmi rosszat (ahogy a barátnőm sem). Az elsődleges persze az, hogy az ő traumáját kezeljük, de ez szükségszerűen azt vonja maga után, hogy a környezete bűntudattal küszködő („vele kellett volna lennem”), de teljesen vétlen férfi tagjait büntetjük egy százalékban ki sem fejezhető szarházi kisebbség bűntetteiért? Mert félreértés ne essék: ha nem engedünk be egyetlen férfit sem, őket is büntetjük!

Harmadszor, a „nem engedünk be férfiakat, amíg nem tudnak viselkedni” jelszó megerősít két nagyon káros, de széleskörű tévhitet a nemi erőszakról: az áldozatok csak nők lehetnek, az elkövető pedig csak férfi. Rettenetes, mennyire a lap szélére tolják ezzel a férfi áldozatokat, akik egyébként sokkal nehezebben fordulnak segítségért, ha megerőszakolják őket, ezért még annyi adattal sem rendelkezünk róluk, amennyi egy durva becsléshez elégséges volna. Élek a gyanúperrel, hogy ha a börtönök férfi nemi erőszak áldozatait is feltérképeznénk, illetve számításba vennénk (akik ezek után – kezelés hiányában - szignifikánsan nagyobb valószínűséggel lesznek elkövetők is), a mérleg nyelve már látványosabban billenne a férfiak felé. Tudom, hogy a csőcselék persze örül, hogy a kóterban alaposan seggbe tetoválják őket fasszal, de a baj ezzel csak az, hogy ha elég ideig kondicionálják őket erre, ahogy Pavlov tette a kutyával, ez lesz az egyetlen szociálisan kódolt tevékenység, amit az intimitáshoz tudnak majd kötni, még akkor is, ha valójában nem az intimitásról, csak a hatalom és az agresszió intimitásban megnyilvánuló kifejezéséről van szó.
A szervezők és a feminista fesztivál támogatói tegyék fel maguknak a kérdést: mit üzenünk azzal a tornaszertárban szexuális abúzusnak alávettet kisfiúknak, ha az erőszakért a komplett férfi nemet kriminalizáljuk? Oldjuk ezzel a bűntudatukat, vagy csak doppingoljuk azt? Megérdemlik, mert kukijuk van?

Negyedszer, olyan születési tulajdonságok alapján határoz meg egy csoportot, a férfiakat, amikről annak tagjai nem tehetnek, és amiért semmilyen értékrend szerint nem hibáztathatók, csak a harmadik hullámos feminizmus szerint, ami perverz elégtételre talált a folyamatos negatív megkülönböztetésünkben, ellensúlyozandó a történelmi sérelmeket. Persze, érvelhetünk azzal, hogy ha valaki kibérel egy területet, és ott rendez egy bulit, oda azt enged be, akit akar, de akik ennyire hisznek a piac szabadságában, vajon akkor is ugyanilyen megengedők lennének, ha egy másik születési tulajdonság alapján határoznánk meg azt a csoportot, és pusztán biológiai tulajdonságaik okán meg is büntetnénk őket valamiért, amit nem követtek el? Nem hagyott ránk erről a huszadik század elég tanulságot?

Dehogynem. Az egyetlen kérdésem már csak az, hogy amikor nem engednek be a fesztiválra, milyen alapon teszik? Szigorúan a biológiai nem alapján, vagy azért még van olyan kiskapu, hogy bár a péniszem átmenetileg a lábaim között rontja az életem, de lélekben nő vagyok? Utóbbi talán elegendő a harmadik hullámon lovagló feminista gestapónak, és ivartalanítás nélkül is beengednének. Most még… Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/43505/pics/15077952369071429_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?