Nyerj fesztiválbérletet az 1956-os történelmi helyszínekkel!

Tibi atya

Végre találtam egy számomra is kedves felhívást az interneten, így szeretném a fiatalabb generációkat egy kis magyar történelmi játékra invitálni a közelgő október 23-a alkalmából.

Az 1956-os szabadságharc a XX. századi magyar történelem legmeghatározóbb eseménye volt.  A budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tüntetésével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával fejeződött be Csepelen november 11-én.

1956 hősei és a pesti srácok előtt tisztelegve idén interaktív versenyt hirdet meg a Hungarofest általános és középiskolai diákoknak. A játékra jelentkező csapatok egyszerre tesztelhetik történelmi tudásukat és kreativitásukat, miközben színes feladatokat oldhatnak meg közösen a forradalom és szabadságharc ikonikus fővárosi helyszínein.

Történelmi utazásra és interaktív tanulmányi versenyre jelentkezhetnek általános és középiskolai diákok, akik mobiltelefonjuk és az Időkapuk applikáció segítségével járhatják be október 23-tól az 1956-os forradalom és szabadságharc szimbolikus helyszíneit Budapesten.

A kalandos utazásra 12 és 18 év között diákok, 3-6 fős csapatokban jelentkezhetnek a www.idokapuk.hu oldalon regisztrációs adataik megadásával és egy 1956-hoz kapcsolódó kvíz kitöltésével. A játékhoz kapcsolódó Időkapuk mobilapplikációt a csapatok október 21-től tudják letölteni.

A játék második fordulójában a jelentkezők a mobilapplikáció segítségével járhatnak be az 1956-os forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódó hat történelmi helyszínt Budapesten, ahol különböző kreatív feladatokat kell megoldaniuk október 23-tól november 4-ig. A feladatokat a helyszínre érkezve az applikáción keresztül kapják meg a csapatok. A megoldáshoz nincs szükség internetkapcsolatra az applikáció letöltését követően, csak a feladatok beküldésekor, a játék befejezése után. A győztes csapatok értékes fesztiválbérletet nyernek.

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/43820/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?