Magyarország már 2018-ban gazdasági nagyhatalom lesz

Tibi atya

Megoszlik az emberek véleménye azzal kapcsolatban, hogy hazánk gazdasága stabilnak mondható-e, esetleg prosperáló. Annyi biztos, hogy a nemzeti bruttó össztermék, a GDP a második negyedévben 3,2 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez mérten 3,5, az előző negyedévhez viszonyítva 0,9 százalékkal nőtt. A bruttó hazai termék második negyedévi, 3,2 százalékos növekedéséhez a szolgáltatások 1,5, az ipar 0,7 és az építőipar 0,8 százalékponttal járult hozzá.

De ezek csak számok, senkit nem érdekelnek.

Főleg akkor nem, mikor a Magyar Posta feltalálta a spanyol viaszt, és úgy készül a 2017-es karácsonyi csomagfeladási rohamra, hogy nem lesz csomagfeladási roham. (Röviden: ha nem kerül sok küldemény a postára, akkor nem fog összeomlani a rendszerük.)

Hát ki lenne képes ilyen áttörő megoldások mellett megállítani a magyar gazdaságot? Annyi biztos, hogy jövőre Németországot és Japánt hagyjuk le, de egyes merészebb becslések azt állítják, hogy 2019-re úgy fogunk köröket verni az Egyesült Államokra, hogy közben bevezetjük a háromnapos munkahetet.

A Magyar Posta korszakalkotó döntésén felbuzdulva több hazai vállalat is innovatív, gazdaságélénkítő megoldásokat tervez bevezetni jövőre. A főbb változásokat az alábbi listában szedtük össze:

1. A BKV és a Volántársaságok közösen bejelentették, hogy ezentúl nem szállítanak utasokat, így elkerülve a tömegközlekedési eszközökön való nyomorgást. A járatok ugyanúgy közlekedni fognak, és a sofőrök kevesebb idegeskedés mellett ugyanazt a fizetést kapják majd. Ezzel a megoldással az emberek közérzete nagymértékben javulni fog, hiszen nem kell más büdös száját szagolni a reggeli csúcsban, és hátizsákokkal sem verik le társaik az oldalukat. A boldog ember pedig jobban tud dolgozni, és többet vásárol.

2. A labdarúgó NB1 szabályain is változtatni tervez a szövetség. Mivel a színvonaltalan játékra senki sem kíváncsi a stadionokban, így az egész bajnokság 1 fordulóból fog állni, ahol az összes csapat a felcsúti arénában egyszerre fog megmérkőzni egymással. A 12 csapat 132 játékosa így 90 percig együtt lesz a pályán, a gigászi fejetlenség pedig csak úgy vonzani fogja a tömegeket. A nézőszámok radikális növekedése, és így a magyar futball fellendülése elkerülhetetlen. A 2022-es labdarúgó világbajnokság rendezési jogát még márciusban elvehetik Katartól, és adhatják hazánknak.

3. Az állami kézben lévő kórházak, klinikák csak viszik a pénzt, egy veszteséges ágazatot pedig kár fenntartani. Tervek születtek ezért az egészségügyi intézmények bezárásáról is, így 2018-tól már nem kell olyanokat olvasni és hallgatni, hogy "hullát találtak a Dél-tepsi kórház vécéjében", "omlik a vakolat a János kórházban", "50 kórterem maradt fűtés nélkül a klinikán". Ezek a demoralizáló, hangulatkeltő hírek csak rontják a közhangulatot, így ha nem lesznek kórházak, nem lesznek ilyen problémák se. A vidámabb társadalom pedig csak úgy lapátolja majd a GDP-t a gyárban!

4. Teljesen reformálják a nyelvet. A Magyar Tudományos Akadémia már meg is kezdte 250 szakértő bevonásával a köznyelv újragondolását. A megszokott köszönéseket 5 hónap alatt kivonják a közbeszédből, a káromkodásokat pedig bevezetik a társadalmilag is nyíltan elfogadott frázisok közé. Szóval akit eddig frusztrált, ha a főnöke "idióta faszszopónak" nevezte, 2018-tól már nyugodtan válaszolhat neki, hogy "Ellett volna anyád inkább egy marék bálnagecis százasszeget, te szarcsimbók!". A szociális kapcsolatok minőségét csak javítani fogja az emberi őszinteség, a kitűnő ötleteket senki nem fogja magában tartani, és a dolgozók szorongása is csökken az újításnak köszönhetően. Egy ilyen liberális társadalom egy jókedvű szorgos hangyabolyhoz hasonlítható, mely együtt tör a gazdasági siker felé!

Cikkünk hamarosan folytatódik!
Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/44728/pics/lead_800x600.png
Humbák Hírügynökség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?