Schilling Árpád Puzsér Róbertnek üzen sosem létezett kultúrfölényéből

Tibi atya

Schilling Árpád saját Facebook oldalán reagált Puzsér Róbert egyik cikkére, melyben a kritikus arról ír, hogy a #metoo mozgalmat beárazta a liberális média, amikor elfelejtette meghirdetni a pogromot Havas Henrik ellen. A rendező válaszul hangot adott véleményének, miszerint Puzsér nem csinál semmit, mégis jól megél a gyalázkodásból. Kikérte magának továbbá, miszerint Baukó Évának azért nem járt a szolidaritás, mert ő nem a genderkonform Krétakör színésznője, csupán egy olcsó trash-celeb. Posztja szerint nem zavarja, ha őt vagy a feleségét gyalázzák, de a Krétakör „Puzséron és ezen a fostos szócséplésen túl van, messze túl”. Az alábbi gondolatmenettel zár: „Puzsér egy átmeneti jelenség, egy viccesnek és szellemesnek egyáltalán nem nevezhető bumfordi barom, aki persze jól megél abból, hogy szarban hempereg. A Krétakör nem ez a szint.(…) Puzsér elmehet a picsába, a többi néma csend.”

Schilling Árpád a #metoo kampány abszolút győztese. Miközben egészen nyilvánvaló, hogy a Sárosdi Lillát ért zaklatás nem egyedi eset volt, hanem egy mélyebben gyökerező strukturális jelenség része, amiről Schilling Árpád évtizedekig tudott, soha nem lépett fel Marton László ellen. Az sem igaz, hogy ne lett volna eszköze erre anélkül, hogy Sárosdi a nyilvánosság elé áll. Mindenki tudott róla, mi zajlott, Schilling is, de mindenki gyáván kussolt. Schilling is.

Most, hogy szezonja van a kiállásnak, most hogy azt lájkra lehet váltani, Schilling úgy tűzte magára a forradalmi #metoo kokárdát, mintha mindig is a mellén díszelgett volna. Egész egyszerűen gyomorforgató, ahogy körbeturnézza ebben a szerepben a médiát, és ahogy többet szerepel a felesége zaklatásával, mint maga a felesége. Szerep nélkül persze Sárosdi Lilla sem marad, hiszen eközben az öntudatos szexuális ellenforradalmár rendezésében verheti meztelenül kollégáinak, a Krétakör társulat tagjainak a faszát a színpadon. Igyekeztem utánanézni az interneten, hogy ez része lehet-e valamilyen traumafeldolgozást elősegítő pszichológiai protokollnak, de a színpadi faszveretést egyelőre nem ajánlja a DSM V. pszichodiagnosztikai szakutasítás. Igaz, lehet, hogy ez is csak egy olyan kutatási terület, ahol a gender studies már pár lépéssel meghaladta az avítt patriarchátus tudományait.

(A videót nem én vágtam össze, ez a Krétakör saját promóvideója)

Az elmúlt hónapokban annak lehettünk tanúi, ahogy Schilling Árpád áll a jogállamiság ellen indított hadjárat élére, majd a támadóék első sorából végignézi, amint az ártatlanság vélelme felett diadalt arat a #metoo. Most, hogy Puzsér rávilágít, a nemi erőszak ebben a kontextusban nem egyéb, mint a politikai-közéleti leszámolás új csodafegyvere, amire Habony is rátalált, Schilling sunyít, és ordas csúsztatással húzza maga elé pajzsul a Krétakört. Őt lehet szidni, a feleségét is, de a Krétakör, az ő színi társulata, az tabu!

Okádnom kell attól, hogy valaki ennyire nyilvánvalóan rendeli alá a saját munkásságának a feleségét, miközben minden nyilvános szereplésével azt hazudja, hogy az egész érte történik, az ő traumája a legfontosabb. Ami ennél is aggályosabb, Schilling Árpád szemmel láthatóan abban a hagymázos tévképzetben él, hogy az SzDSz-szel együtt nem erodálódott el teljesen és végérvényesen az a vélt kultúrfölény, aminek szellemében elég a balliberális táborból kikandikálva kinyilatkoztatnia valamiről, hogy az egy magasabb szint, minden indoklás és magyarázat nélkül. Schilling retorikájában ugyanis ez a magasabb szint tornyosul azok fölé a „bumfordi barmok” fölé, akik szerinte olyanok, mint Puzsér.

Árpád!

Vedd már észre, hogy az a liberalizmus, aminek az eszméi szerintem egyébként polgáriak és szerethetők, éppen emiatt a fennhéjázó attitűd miatt szakadt el és sodródott elérhetetlen távolságba a társadalomtól! Bumfordi baromnak hívni valakit annyit jelent, mint kijelenteni, hogy neked megvan a kulcsod a magaskultúra enigmájához, de ahelyett, hogy azt arra használnád, amire való – hogy felszámold a szellemi nincstelenséget, és bevezess a tudásodba minket, bumfordikat is – te csupán eszközt látsz benne, hogy fölénk emelkedj, és csúfot űzz a tudatlanságunkból. Nem lehet, Árpád, hogy ha létezik az ember saját (felsőbbrendűnek vélt) tudásának és műveltségének alávaló abúzusa, akkor éppen az általad képviselt lenéző attitűd az? Nem lehet, hogy emiatt nem tudnak az eszméid gyökeret verni a mikroszínházak és néhány szerkesztőség falain kívül a szélesebb társadalomban? Nem lehet, hogy a helyes az lenne, hogy ha valakit bumfordinak tartok, azt nem így hívom, hanem érveken keresztül elvezetem oda, ahol az én világnézetem van?

„ Az egész nem volna érdekes, mert azt ír ez a hülye a feleségemről meg rólam, amit csak akar. Leszartam eddig is, és teszem ezt ezután is. De a Krétakört nem hagyom!”

- írod.

Nem tudom, hogy gondolod, hogy téged lehet szidni, de a Krétakört nem. Éppen ebben a posztban ismered el, hogy utóbbi még a saját feleségeddel szemben is előbbre való számodra e tekintetben. Fel nem foghatom, hogy a picsába várod el, hogy ezek után ne tekintse azt bárki teljes joggal az integráns, veled együtt szidható részednek!

Az a te nagy peched, Árpád, hogy a kulturális hitelt, amit annak a „művészetnek” adtunk, ahol a katarzist elegendő kiváltani meztelenséggel és a vele járó szekunderszégyennel, Alföldi Róbert már az utolsó görbe petákig felélte, és ha fedezet nélkül újabbat is folyósítanak belőle, azt is ő kapja. A te szereped nem egyéb, minthogy ugyanennek a kultúrpáholynak lehetsz a nevetséges kabalaállatkája: meztelenre vetkőzöl, hergeled a közönséget, az ellenfélnek meg csúnya szavakat kiabálsz félidőben. Ennyi, és nem több.

Amikor Puzsért gyalázod, ne feledkezz meg az alábbiakról!

A NER szerint három közéleti személyiség jelent nemzetbiztonsági kockázatot: az a neomarxista Gulyás Marci, aki a fogyasztói társadalmat a középosztályból kritizálja, és a munkások puritánságáról csak manifesztókban olvasott, az a Vágó Gábor, aki szerint az alkoholizmus ellen úgy kell küzdeni, hogy a szegényeknek elérhetetlenné tesszük, meg te, a meztelen kabalaállatka.

Abban talán egyetértünk, hogy ez a tetves NER nem azért van kormányon, mert olyan jól válogat magából funkcionáriusokat, hanem azért, mert sebészi pontossággal válogat magának ellenségeket. A komplett baloldali média megpróbálta beadagolni a közvéleménynek, hogy azért tettek titeket célkeresztbe, mert félnek tőletek, és sajnos a komplett közvélemény – veletek az élen - ezt be is szopta. Szerintem azonban szó sincs erről!

Azért lehettek ti a NER saját maga által meghatározott ellenségei, mert egy Habonyhoz hasonló kiforrott médiapszichopata pontosan tudja, hogy ilyen ellenségekre van szüksége. Ilyen arrogáns, bumfordizó, a mucsai parasztokat mélyen megvető, a népet nagyvonalakban sem értő alakokra. Lehet, hogy Puzsér alámerül a bulvárnak, és biztos, hogy sok rosszat lehet elmondani róla, de veled ellentétben, Árpád, ő valóban vallja a liberális elvet, miszerint a bumfordi mucsai paraszt is abba a nyelvi közösségbe tartozik, amibe ő, és már pusztán ezért is felelősséggel tartozik érte.

Ő (szintén veled ellentétben) valóban a rendszer ellensége, elsősorban azért, mert nem csak a NER-t, de a közéleti ellensúlyát is kritizálja, ami a baloldali médián túl te is vagy, a feleséged is, meg persze az állami támogatásoktól továbbra sem mentes, kibaszottul művészi Krétakör is. Remélem, hogy Puzsér kritikái nagyobb súllyal vágódnak be a köztudatba, mint a mocskolódásod, ugyanis amíg a baloldali média fanfárral hirdeti minden megszólalásodat, még azt is, amiben szégyenérzetedet fejezed ki férfi voltod miatt, és erre minden férfit fel is szólítasz, Habonynak tényleg csak egy kávét kell kérnie a reggeli csík kokain mellé, mert félnie nincs mitől.

A legnagyobb kamu viszont tényleg az (és sajnos ezt is sokan beszopják), hogy neked, Schilling Árpádnak, vannak saját gondolataid és véleményed. Az, aki évtizedeken keresztül szolgai módon fordította el a fejét a strukturális erőszaktól, miközben a felesége is áldozata volt, majd hirtelen forradalmár lett, amikor azt a BBC meg a 444 megengedte, ne próbálja már eljátszani, hogy ő egy autonóm, véleményalkotó individuum! Te azt gondolod, és szóról szóra azt, amit ezek a médiumok kanonizálnak, majd memetikusan a szádba rágnak. Se többet, se kevesebbet! Nagyon kérlek, ha kedves számodra ennek az országnak a közvéleménye, maradj meg az idétlen meztelenkedésnél, a véleményalkotást pedig bízd csak szépen azokra, akiknek a senki földjéről is van bátorságuk közvetíteni a sajátjukat! Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/46145/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?