Megkeresett Kiszel Tünde, hogy promózhatja-e a naptárát a krimómban

Tibi atya
Egyszavas válaszlevelem végén megremegett ujjam az enter felett. Miért is ne? Kiszel Tünde a romlás olyan mély romantikáját testesíti meg, amit rajta kívül itthon talán csak Anettka múlt alul. Gyakran sorolják őt VV Aurélió és Győzike mellé, de szerintem ez tévedés. Vélemény.
 
Auréliónak készen legyártottak egy formátumot, Auréliót készre fazonírozták, és annyi dolga volt, hogy megpörgesse a faszát, így megtestesítve a koncepciót, amit a műsor producerei már akkor is róla alkottak, mikor még nem is ismerték. Ösztönlény, minimális emberre emlékeztető tudati struktúrával, semmi több.
Győzike apja már a Gyurcsány-kormány idején az MCF (Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma Roma Összefogás Párt) élén segédkezett a cigányság érdekérvényesítésével fémjelzett kisebbségi kizsákmányolásban, így nem meglepő, hogy Győzike is csak aljadék gazdasági bűnöző lett. Ő sem saját ízléstelensége okán került a képernyőre: az RTL Klub producerei döntöttek úgy, hogy a magyar prolik indulatait egy jól megtermett, gazdag, cigány gazdasági bűnözőnél aligha korbácsolhatja fel jobban bármi is. A Mónika-Show már megtanította nekünk a maga hazugságait, hogy a szegény cigányok szűk családi körben szaporodnak, verekednek és üvöltenek, az RTL-nek ezért meg kellett mutatnia, hogy a gazdag cigányok sem különbek, csak drágább mercivel veretik.
Aurélió és Győzike, mint a legtöbb celeb, gennyeslelkű producerek termékei, ők bárkik lehetnének, akiknek a szülei Bács-Kiskun megyei prolik vagy szerencsétlenebb sorsú cigányokat kizsákmányoló szerencsésebb sorsú cigányok. Kiszel Tünde ebben a tekintetben tér el tőlük.
 
Ritkán szoktam mások családi hátterét feszegetni egy-egy kritika során, azonban ahhoz, hogy megértsük, kicsoda Kiszel Tünde, ez most elengedhetetlen. Kiszel Tünde édesapja dr. Kiszel János, szülész-nőgyógyász, gyermekorvos, nemzetközileg elismert tudós, híres orvosprofesszor, a Német Tudományos Akadémia tiszteletbeli tagja volt. Édesanyja, pedagógus, Tünde, nővére dr. Kiszel Csilla, fül-orr-gégész, adjunktus, audiológus. Ebből sehogy sem következik az, ami Kiszel Tünde ma. Ő ízig-vérig a saját maga teremtménye.
 
Ez a nő egy olyan családba született, melynek összes tagja az életét szentelte a tudománynak, a születésnek, a világ észlelésének, a tanításnak és a nevelésnek. Kiszel Tünde, mikor szövetséget kötött az ördöggel, és a feltétlen romlásnak szentelte halhatatlan lelkét, a mérleg serpenyőjére vetett mindent, de tényleg mindent, ami a családjához, és az általuk képviselt értékekhez köti. Nem csak a nevet, amit ajándékként örökölt és bemocskolt, de még a tulajdon lányát, Donatellát is. Amikor felkeres, hogy nálam promózhassa a naptárját, azért kell elgondolkodnom rajta, mert tudom, hogy ő nem a pénzért csinálja, szent hivatástudatból küzd a kultúra ellen.
Nem tudom, mi állhat Tünde családi traumáinak hátterében, annyi azonban bizonyos, hogy a napvilágot nem így látta meg, és nem ebben a szellemiségben cseperedett fel. Abban a primitívségben, amit felnőtt koráig elért, kemény munka van. Most, hogy Tünde már 58 éves, és egy bizonyos - rendkívül beteg - értelemben már életművet tudhat a háta mögött, csak arra vagyok kíváncsi, miért. Félreértés ne essék, nem számon kérem, mert Kiszel Tünde regresszív fejlődéstörténete már olyannyira őszintén torkollik az előemberiségbe, hogy nem csak felesleges, de szívem sincs hozzá. Az okokra vagyok kíváncsi.
 
Ami miatt kiírom ezt most, az a saját döntésképtelenségem: hívjam meg, hadd promózza a naptárát, amit egyáltalán nem szeretném, ha bárki is megvásárolna, hogy cserébe egy reménytelen kísérletet tegyek a miértek felkutatására?
Vagy ne foglalkozzak a miértekkel, és küldjem el a büdös picsába, mert ez a nő annyival van a civilizációs küszöb alatt, hogy a kritikájával is a 22-es csapdájába gyalogolnék, és reklámot csinálnék neki anélkül, hogy annak bármi haszna volna?
Számos esetben döntöttem már úgy, hogy a két rossz, a közöny és a „negatív reklám is reklám” imperatívusza közül a kisebbiket, az utóbbit választom. Szerintetek meghívjam?
https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/47627/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?