Miért nem érdekelte a kutyát sem a Bulinegyedről szóló népszavazás?

Tibi atya

A vasárnapi Bulinegyedet megszüntető népszavazáson csúfosan kevesen vettek részt, ezért az érvénytelen lett. A választópolgárok kevesebb, mint 10%-a támogatja a bulinegyed bezárását, ami nekem, kocsmatulajdonosnak egyrészt jó hír, másrészt örömmel tölt el, hogy a huszonegyedik század második évtizedében a Kárpát-medencében is eljutottunk odáig, hogy a problémákat párbeszéddel oldjuk meg, és szardobálás helyett megoldásokat keresünk. Vélemény.

Senki ne gondolja, hogy az alacsony részvétel annak köszönhető, hogy a lakókat - legyenek akár AirBnB tulajok, akár tényleg ott lakók - nem érdekli a népszavazás, illetve nem érdekli a Bulinegyed sorsának további alakulása, és mehet minden úgy, mint eddig. Nincs így.

Ami viszont biztos, hogy a jelenleg Élhető Erzsébetváros csoport néven futó pogromcsoport alkalmatlan a lakosság képviseletére. Bármennyire utálnak engem a pro-Bulinegyed felszólalásaimért, ezt a számok tekintetében nekik is el kell ismerniük. A lakosság nagy része - bár változásért kiált - nem szeretne részt venni abban az agresszív, nem egyszer erőszakra buzdító retorikában, ami a csoport magvát képezte. Nem csoda, hogy ennek megfelelően szavazni sem fognak mellettük, hiszen az egy részről azt jelentené, hogy a szavazatukkal nem csak a megoldásaikat, de a módszereiket is legitimálnák, másrészről pedig teljesen egyértelmű, mire megy ki a játék: Garai Dóri szeretne könnyű megélhetést önkormányzati képviselőként. Az sem csoda, ha Erzsébetváros polgárai, azok után, hogy mik hagyták el a vörös komisszárasszony száját, ezt kevésbé szeretnék, mint egy kapualjba hányó brit turistát.

Mire gondolok pontosan? Erre:

Garai Dóra itt Arya Stark halállistájára vezeti fel a politikusokat - következmények nélkül. Csodálkozunk, hogy ezek után az sem szívesen csatlakozik hozzá, aki egyébként nem támogatja a bulinegyedet?

Bár a tömegkommunikációban fontos, hogy az üzenet egyszerű legyen, a Kádár János szobrát koszorúzó Vajnai Attila a saját követőit is hülyének nézi. Nincs ember, és amikor azt mondom nincs ember, akkor beleértem Vajnai Attila szűk családi körét is, aki elhinné, hogy bárkit kiköltöztetnének az akarata ellenére. Nézzünk azonban pár darálósabb csoportkommentet!

Most csodálkozunk, hogy ezzel a poszttal már azok sem akarnak azonosulni, akik egyébként jelenleg szenvedik a bulinegyed problémáit? Te akarnál? A csoport szabályzata erről az alábbit mondja: "Tolerancia! Tiszteljük egymást a bejegyzésekben és a hozzászólásokban! Provokációra, hangulat-, vagy haragkeltésre, agresszióra nincs szükség!" - ennek a szabálynak a hatálya, amint a mellékelt ábra mutatja, mindaddig tart, amíg valaki nem ért velük egyet, esetleg kevésbé radikálisan kívánja megoldani a dolgokat. Akik mások halálát követelik, azokra nem vonatkozik. De ez még mindig nem a legalja!

Úgy tűnik Garai komisszárasszony nem annyira élhető, mint inkább éghető Erzsébetvárost szeretne. Vajon erről is megpróbálja majd megmagyarázni, hogy tulajdonképpen nem is agresszív? Vagy ilyesmivel már nem is bajlódik?

Nem is értem, miért törölhettem a kommentjét. Lehet, hogy az Éghető Erzsébetváros csoporttal ellentétben nálam nem lehet erőszakkal fenyegetni másokat? Mondjuk ki tudja, hogy Balázsnak mikor fog kedve támadni "odajönni" (jelentsen ez bármit is) pár emberrel (mert Balázs bátor), hogy behúzzam a fülem-farkam nyüszítve.

Kedves Médiamunkatársak!

Valahányszor a stúdiójukban és a szerkesztőségekben fogadják Garai elvtársnőt, rengeteget ártanak a Bulinegyed lakóinak is. A rendkívül alacsony részvételből láthattuk, hogy nem képviseli legitimen a lakókat. Persze, értem, nézettségre megyünk, de nézi még valaki azt, hogy Garai Dórika ötszázadszorra is elmondja, hogy alkotmányos joga az alvás? - senki nem korlátozza benne, ugyanakkor ha Garai Dóri légifolyosó vagy újonnan épített autópálya mellett lakna, akkor sem lenne alkotmányos joga a nyitott ablaknál alvás a környezeti zajok nélkül - mert az ilyen alkotmányos jog nemhogy nem létezik, nem is életszerű.

Kiderült viszont, hogy a lakók sem a szavazási részvételében, sem a véleményében, sem a módszereiben nem hajlandóak közösködni Garai Dórával. Akkor mit keres még a tévéképernyőn? Mit keres még a cikkekben? Mit keres a rádióműsorokban? Mindenki tudott a szavazásról, online értesítőt kapott mindenki, levelet pedig csak az nem, aki nem vette át. Ha valaki az önkormányzattól mégsem kapott volna levelet, az ő uszító röplapjait biztosan. Ennyien mentek el. Pont.

Mikor legközelebb a stúdióba invitálnák a vörös ököl belpesti nagyasszonyát, jusson eszükbe, mennyit ártanak ezzel a Bulinegyed lakóinak, akik fogják a fejüket otthon, mert egyfelől valós problémákkal küszködnek, másfelől a média olyan embereket pörget az ő nevükben, akik minden hangszalagrezdülésükkel távolabb rugdossák őket bármiféle megoldástól, de azt legalább jó agresszívan teszik. Megérdemlik? Megéri azért a csekély nézettségért, amit ez az ügy a Tiborcz-botrány vagy bármilyen érdemtelen talkshow ellenében hoz?

Arra kérem Önöket, a jövőben mindkét fél érdekében olyan embereket szólaltassanak meg, akik vitaképesek, nem váltanak témát, ha érveket kapnak, mint Garai 10-ből 10 esetben, és alkalmasak a lakosság képviseletére is. Mert bármilyen hülyén hangzik, nekünk, kocsmatulajoknak is szükségünk van olyanokra, akik legitimen képviselik a lakókat, különben nincs kivel tárgyalnunk, és továbbra is Garai- meg Vajnai-féle megélhetési trollok lehetetlenítik el azt, ami mindenkinek megoldást jelent: a párbeszédet. Kérem, ne asszisztáljanak ehhez!

Köszönöm, hogy ezt átgondolják! Tisztelettel:

Tibi atya

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/48847/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?