Van remény az ellenzékben?

Tibi atya

Végignézek az Indexnek udvarló Mirkóczki Ádámon, majd a kurucinfo húrjait pengető Toroczkai Lászlón, és be kell látnom, hogy ahol ez a két figura egyszerre működik Simicska támogatással, ott semmiféle gondolatiság nem létezik. E tekintetben igaza van Konok Péternek: a Jobbik egy hatalom nélküli Fidesz.

Végignézek az MSzP-n, ami darálta az élpolitikusait az elmúlt években, hogy aztán egy kommunista kabalaállatkát, Karácsony Gergelyt válasszon miniszterelnökjelöltnek. Tizenharmadik havi nyugdíj, ingyen víz és gáz, fizessenek a gazdagok, elkobozzuk a Fideszes vagyonokat (mert az MSzP ideje alatti lopás nem számít). Azok az államok, ahol ez a radikális proletárattitűd felülírta a józan pragmatizmust, ma éheznek, vízért és gázért pedig maximum azért nem kell fizetni, mert rég elzárták őket. Emellett az MSzP továbbra is kaotikus, rohad, és évek óta fillérekért asszisztál a Fidesznek.
Igaza van Ceglédi Zoltánnak: nem taktikai alapon kell szavazni hanem szívünk szerint. Aki a taktikai szavazás keretében jobb belátása ellenére is parlamentben tartja őket, az azt a napot odázza el, amikor az ellenzékben megerősödhet egy olyan párt, ami a baloldali értékeket valóban képviseli.

Végignézek Gyurcsány Ferenc pártja, a DK hívószavain, és nem látok mást, mint az MSzP kommunisztikus ígéretei mellett a Fidesz minden állításának tökéletes inverzjét: gyűlöletkeltés, csak nem a migránsok, hanem az erdélyi szavazók ellen, mert állampolgári alapjogokkal csak az rendelkezhessen, aki fizet. A gyomrom felfordul attól, hogy ez a csávó egyszerre játssza a nyomortelepeket látogató szocialistát és a vadkapitalistát, aki szerint, ha valaki nem fizet adót, az ne is szavazhasson. Ami még rosszabb, hogy a Karácsony Gergelyre leadott szavazat, és a Gyurcsányra leadott szavazat között nincs különbség: ahogy a jóléti ígéretekkel megválasztott Medgyessyt puccsolta meg Gyurcsány a legutóbb, ugyanúgy építené le a pártszövetségen belül kettő perc alatt ezt a pehelysúlyú, politológus hülyegyereket is, akit előbb tudok elképzelni egy Starbucks-pult mögött szidva a kapitalizmust, mint az ország élén.

Végignézek az LMP retorikáján, és Szél Bernadett feminista kirohanásai után visszasírom Schiffer András pártját, aminek a szavazója voltam. Az egykor globalizmust elutasító, a KKV-kat multikkal szemben preferáló józan középpárt ma már azonban a posztmodern baloldali radikalizmus szócsöve. A nemek közti egyenlőtlenségek hazugságai itatják át, miközben azt az Isztambuli szerződést ratifikálnák, ami a „Férfierőszak” fogalmát a joggyakorlatba ültetné.
Igaza van Puzsér Róbertnek: aki a feminizmus és a gendermozgalmak agresszív propagandájára szavaz, az egy lépést tesz afelé is, hogy a következő #metoo-kampány bemondásos alapú statáriuma ne csak a médiában, hanem a törvény betűjében is érvényesüljön.

Végignéznék a Momentumon is, de nincs min végignézni: Fekete-Győr András kampányvideóiból nem derül ki semmi, csak az, hogy ő fiatal és lendületes. Ez a csávó még annyi felelősséget sem mer vállalni, hogy bármi érdemit mondjon. Először Juhász Péter elől futamodott meg, ami személy szerint tőle volt gyáva és politikustól elfogadhatatlan gesztus, majd a pártja valami pongyolaindoklással nem állított miniszterelnökjelöltet, mert ők annyira demokratikusak, hogy szerintük az se kell. A felelősségkerülés nem ideológia, ahogy a képviseleti demokrácia sem gittegylet és cserépszavazás. Ha ezt Fekete-Győr nem érti, akkor javaslom, hogy inkább gyarapítsa azt a négy hónapot, amit eddigi élete során a munkaerőpiacon töltött, mint a politikai naplopók számát, hiszen belőlük így is van elég.
Schiffer Andrásnak igaza volt, a Momentum a semmi újracsomagolva. Remélem Ceglédi Zoltánnak is igaza lesz, és a Momentum a nevében hordozza majd a szavatossági idejét.

Az egyetlen ellenzéki reménység számomra a Kétfarkú Kutyapárt csirkeembere. Az általa vázolt programmal maradéktalanul egyetértek. Az ellenzékből számomra eddig ők a nyerők! Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/50439/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?