Videóüzenetem: Tibi atya szarik a taktikai szavazásra

Tibi atya

Videóüzenetben foglalom össze véleményem.

A taktikai szavazás egy teljesen elbaszott gondolat. Abból indul ki, hogy a választópolgárok szavazógépek, akik elvek és hit nélkül szavaznak. Több mint egy tucat áltudományos kutatással operáló kókleroldal próbál az interneten meggyőzni, hogy szavazz arra az egyéni jelöltre, aki a legesélyesebb a Fidesszel szemben. Ez a tucatnyi oldal természetesen az oldalkészítők politikai szájíze szerint más és más jelöltet hoz ki legesélyesebbnek, így manipulálva a választókat is. Ennyi legesélyesebb ellenzéki jelölt között körzetenként taktikai kormányváltó legyen a talpán, aki megmondja melyik kamu, és melyik nem az.

De a taktikai szavazással nem ez a legnagyobb probléma: azt hirdeti, hogy dobd félre az elveidet, a meggyőződésed és a hitvallásod. Azt hirdeti továbbá, hogy minden mindegy, csak ne a Fidesz jelöltje győzzön. Nem értek egyet a szavazási káoszelmélet kiötlőjével, Gulyás Mártonnal, és a három hónap politikai tapasztalata után az országot irányítani vágyó Márki-Zay Péterrel sem: ők ugyanis azt állítják, bármi jobb, mint ez. Ez a hozzáállás vezetett minket át az elbaszott rendszerváltáson, és ez a hozzáállás vezetett a kétharmados fülkeforradalomhoz is. Mára megtanulhattuk, hogy a „BÁRMI” nem jobb. A valami a jobb. Ha ebben egy percig is kételkedsz, gondolj arra, hogy itt is azért vagyunk, mert bármi jobb volt.

Kínozd meg magad, győzd le az undort, vegyél egy nagy levegőt, és merülj el a szarban! Olvasd el azt a pár sort, amivel a politikusok kampányolnak! Válaszd azt a szart, amelyiket egy árnyalattal is aromásabbnak érzed, mint a többit, és tedd oda az ikszeket! Ha viszont erre sem vagy képes, ha világlátás és nagyjából félórányi tájékozódás hiányában egy kamuoldal kamuszámításai kellenek ahhoz, hogy el tudj helyezni két darab ikszet, akkor – bár nem a kedvencem ez a hasonlat – arra kérlek, lásd be, hogy te vagy Gábor és Emőke, és április 8-án maradj otthon!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/50793/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?