A TELJES ELLENZÉK MONDJON LE!

Tibi atya

Terjednek az interneten a konteók, valaki látta, hogy valaki hallotta, hogy csaltak a szavazáson. Az ismerősöm ismerőse esküszik, és amúgy is, azt mondták, ne zárjuk le a borítékot (nem is értem, hogy a boríték lezárása vagy nem lezárása miért garancia a csalás elkerülésére, azt viszont értem, miért könnyebb úgy számolni a szavazatokat, ha nem kell egyesével kihámozni mindet a borítékból). Mielőtt epét hánynál, hogy eladtam magam (sic!), ezt nem én állítom, hanem Tordai Csaba, annak az atlatszo.hu-nak az újságírója, amelyik a Tiborcz-csalások feltárásában a legtöbb oknyomozói munkát végezte. Bejegyzését változatlanul közlöm:

„namost az van, hogy én nem hiszem hogy történt választási csalás

1) a szavazatszámláló bizottságokban rendszerszinten és tömegesen a lehetetlenséggel határos csalni. ötvenezer embert kellene beavatni a csalásba, ami pedig garantálja azt, hogy a dolog kiderül.
2) a szavazatszámlálásról készített jegyzőkönyv informatikai feldolgozása során elvileg előfordulhat csalás, nem is kell hozzá széles körben beavatni embereket. ami ezt valószerűtlenné teszi, hogy könnyű lebukni: a papíralapú jegyzőkönyvekkel összevethetőek az informatikai rendszerben rögzített adatok, és ha eltérés van, az kibukik menthetetlenül.
3) az informatikai rendszerben rögzített szavazóköri adatok nyilvánosak, azok alapján bárki képes legenerálni az eredményt, így azzal sem igazán lehet csalni.

a terjedő konteók egy része fullra alaptalan és a választási eljárás ismeretének hiányából fakad. ilyen a 18:30-as részvételi adatok és a jelenlegi feldolgozottság szerinti 19 órási részvételi adatok közötti különbség. mindössze annyiról van szó, hogy a 18:30-asban benne van az a kétszázezer átjelentkezéssel szavazó is, akik nem a lakóhelyükön szavaztak, de a szavazataikat csak hét végén számolják meg. eddig nem voltunk ehhez hozzászokva, mert 17:30-as volt az utolsó publikált napközbeni részvételi jelentés

vannak valóban nehezen magyarázható szavazóköri jegyzőkönyvi adatok a valasztas.hu-n, ahol ellenzéki pártok listás szavazatiként rendre vagy néhány pártnál 0 szavazat szerepel, ami az egyéni eredményekhez képest szinte kizárt hogy valós adat legyen. máshol mintha felcserélődtek volna pártokra adott szavazatok az adatokban. ezek azonban simán fakadhatnak egyszerű adminisztratív tévedésből: a kipróbált választási irodai emberek egy jelentős része átkerült a járási hivatalokhoz, és sokszor nem gyakorlott, kevésbé terhelhető emberek tolták végig az adatrögzítést. nem jó, hogy történt ilyen, de amíg ennek a számossága tíz alatt marad, addig szervezett csalást kiáltani badarság.

fontos ugyanakkor, hogy tisztán lásson a közvélemény. a politikai közösség eminens érdeke, hogy a választás eredménye legalább szűk formai alapon ne legyen megkérdőjelezhető. a közállapotokra nézve egy választási csalásos hamis mítosz elterjedése ugyanúgy hihetetlenül káros lenne, mint ha kiderülne uitólag hogy nem is volt meg az a kétharmad.

két dolgot lehet tenni:
a) a papíralapú szavazatszámláló bizottsági jegyzőkönyveket összevetni az informatikai rendszerben rögzített adatokkal,
b) az informatikai rendszerben rögzített adatokban olyan mintázatokat keresni, amelyek nem magyarázhatóak, és ezeket darbra kielemezni.

az első teendőn az MKKP rajta van: kikérték az NVItől a jegyzőkönyveket és puiblikálnmi fogják azokat, hogy össznépileg lehessen a felülellenőrzést elvégezni. a második teendő első részén kiváló civil ITs emberek dolgoznak, magáénszorgalomból, amennyire olvasom.

addig "újraszámolást" vagy más hasonlót követelni, amíg ez a munka nincs elvégezve, felesleges. "újraszámolás" egyébként sem úgy lehetséges, hogy minden szavazókör minden szavazatát megint megszámolják, úgy általánosságban a kétségek miatt. konkrét szavazókörben, konkrét probléma valószínűsítése kell ahhoz, hogy a választási eljárási jogorvoslat működni tudjon. mindenesetre ha kiderül valahol hogy nem stimmelnek az adatok, jövő hét keddig lehet jogorvoslati kérelmet előterjeszteni.

keep calm and think clearly”

Azt gondolom, hogy a változás első lépései, hogy nem a forradalmi igényeinket kielégítő énvédelmi hazugságokba ringatjuk magunkat, hanem szembe nézünk a néplélek szutykos démonaival, és elismerjük, Orbán Viktor szorosabb barátságot kötött velük, mint az ellenzék.

Az alternatív valóság agymosásától ugyanis nem menekülhetünk úgy, hogy mellé építjük a sajátunkat.

Azt gondolom továbbá, hogy az ellenzéki politikusok csúnyán cserbenhagyták azokat az újságírókat, akik nyolc évig az ő munkájukat végezték. Három programpontban kellett volna megegyezniük: új választási rendszer, a legfőbb ügyész leváltása és új választások kiírása. Nem történt meg, a néplélek csalódottságból keletkezett sebeit pedig ehelyett akarta a hentesbárddal műtő Gulyás Márton begyógyítani taktikai szavazással. Az amatőr manőver - ami után Gulyásnak illene elismernie, hogy soha, de soha többet nem szabadna beletrollkodnia a politikába - annyit ért el, hogy az új baloldali és liberális pártok kis híján vagy teljesen kivéreztek, így ellenzékben maradt a határon remegő MSzP és DK, a megtépázott és széthúzó LMP, az egy parlamenti hellyel becsúszott Együtt és az a Jobbik, akiről most fogalmunk sincs, hogy Vona lemondása után mi lesz belőle.

Ha az ellenzéki pártok valóban elkötelezettek a demokrácia mellett, akkor egy dolgot tehetnek érte: nem játszanak tovább azon a színpadon, ahol a paródiáját adják elő. Elismerik, hogy ha a Fidesz-győzelemről nem is, a kétharmadról ők tehetnek. Elismerik továbbá, hogy ezek a választások a napnál világosabban mutattak rá, hogy egy dolgot leszámítva semmire sem alkalmasak: széttrollkodni a kormányváltó szándékú polgári aktivitást, valamint minden civil és újságírói segítség ellenére ugyanazt elérni, mint négy éve. Ugyan miért gondoljuk, hogy négy év múlva a szoci-jobbik saláta többre lesz képes, mint az előző két választáson? Jó érzés ebben az önámításban dagonyázni?

A komplett ellenzéknek kell lemondania egytől egyig, az elsőtől az utolsó képviselőig!

 Érdemben semmit nem tudnak csinálni az országgyűlésben, túl azon, hogy újabb négy évig vehetnek fel havi százezreket az alibi felszólalásokért, még kényelmesebbre seggelve az elmúlt két ciklusban melegre szellentett székeket. Civilként kell új, egy és ideológiai szempontból összetartó, következetes párttá szerveződniük, majd négy év múlva úgy kihívni a Fideszt. Ezzel két dolgot tennének: bebizonyítanák, hogy nem szeretnének a semmiért fizetést felvenni (amúgy sem jó reklám ez olyan politikai erőknek, akik állítólag kormányváltást terveznek), és ami fontosabb, visszaadnák a reményt. Azt a reményt, amitől – bármennyire fájdalmas ezt beismerni – ők fosztották meg teljesen a kormányváltást akaró választókat.

Kedves ellenzéki képviselők!

Fejezzétek be a hazudozást! Hiába mártírkodtok, dehogy vagytok Ti a rendszer áldozatai! Fényesen, nulla erőbedobással éltetek belőle hét évig az utolsó kivételével, és teszitek ezt további négyig! Két választás bukott el csúfosan ugyanebben az ellenzéki összetételben, ne kelljen egy harmadiknak is!
A rendszer áldozatai azok, akiknek az adóforintjaiból, és a szavazataiból nyert mandátummal ezt következetesen tettétek. A választás a tiétek: közösen adjátok vissza Magyarország politikai pluralitását és a demokráciába vetett hitet, vagy a következő négy évben is felveszitek az ingyen illetményt! A kettő együtt nem fog menni. Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/51041/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?