Vágó István: "Azt nem én csináltam, hanem az RTL-klub"

Tibi atya

Puzsér Róbert ismét azzal vádolta a kvízprofesszort, hogy a képernyőn felépített imidzséből semmi nem igaz: a válaszokat előre tudta. Szemére olvasta továbbá, hogy Vágó István testesítette meg a képernyőn azt a rendszerhazugságot, hogy az intelligencia egyenlő a lexikális tudással, a mai napig legitimálva ezzel megannyi gyermek intézményes megtörését. Puzsér ajánlatott tett Vágónak: jelöljön meg tíz témakört, amiben jártas, és a kritikus maga állít neki össze egy kérdéssort, amit a kvízmester élő adásban, súgás és képernyőre írt válaszok nélkül oldhat majd meg. Vágó István kihátrált az ajánlat elől. Előbb szellemi felsőbbrendűségét éreztette, majd „ordító egérnek” hívta Puzsért. Vélemény.

Nem fogom megismételni, amit Puzsér elmondott Vágóról, minden szavával mélyen egyetértek. Nincs azonban szánalmasabb annál, mint amikor egy felnőtt ember, aki nem mellesleg egy parlamenti párt önkormányzati képviselője, az alábbi módon kerüli a felelősséget: „azt nem én csináltam, hanem az RTL-klub”. Ezzel védekezik ugyanis Balázsék reggeli műsorában, majd hozzáteszi, szerinte Puzsérnak sem őt kéne kritizálnia, hanem az RTL-klubot.

Létezhet, hogy Vágó István valóban ennyire szarba se nézi saját magát? A fenti mondatával most nem kevesebbet állított, minthogy ő egy báb, akinek közvetlenül azelőtt, hogy a kamera bekapcsol, a seggébe könyékig felnyúl egy producer, aki vígan elbábozhat vele adás végéig, még a száját is mozgathatja. Értsétek jól: Vágó István a műsornak nem házigazdája, nem szerkesztője, hanem kelléke. Vele azok, akiktől a pénzét kapja, azt csinálnak, amit akarnak. Hogy is gondolja Puzsér, hogy őt vonja felelősségre?

Vágó úr, a Pinocchio című mese arról szól, hogy egy bábu, aki sokat hazudik, szeretne önálló, igazi fiú lenni, ezért a tévelygés után le kell mennie a mélybe, a bálna gyomrába, és miután rendezett ott mindent az apjával (teremtőjével), ismét fel kell jönnie a felszínre, hogy valódi lehessen. Ha derogálna a gyerekmese, Jónás története a Bibliában ugyanerről szól. Még hinnie sem kell Istenben, ezt a többezer éves történetet értelmezheti úgy is, hogy arról az elmélyülésről szól, ami a pszichoanalízishez, de legalább az elégséges önismerethez szükséges. Ön a hetvenhez közelít, és ezt a műveletet szemmel láthatóan a mai napig nem végezte el! Ami még rosszabb, aki szépkorában képes kimondani, hogy a munkájáért nem őt kell felelősségre vonni, hanem a munkaadóját, az nem csak nem végzett soha semmilyen elmélyülést, hanem egyenesen büszke rá, hogy megmaradt bábunak.

Normál esetben azt mondanám, hogy a csicskalélek csak nyomorúságos, azonban Vágó István végbelében a jelenlegi bérlő az a Gyurcsány Ferenc, akinek a szavazóbázisa a taktikai szavazásnak bedőlőkön kívül szinte kizárólag a legfanatikusabb nyugdíjasokból áll. Ez így nem nyomorúságos, hanem vérlázító: Vágó István a mai napig sikeresen használja nyugdíjasok szavazatvonzására azt a hazug képet, amit szerinte egy csatornának köszönhetünk.

Miért csak ezeknek az embereknek – a szellemi kanyarokat legnehezebben vevőknek - képes Vágó a pedáns, két lábon járó lexikont eljátszani? Puzsérnak miért nem? Bizonyára azért, mert a vegyészdiplomával professzornak brandingelt sarlatán fél a hazug homlokzat leomlásától. Ezt a félelmet kell most becsomagolnia úgy, hogy ő egy ilyen, csekély értelmű féllénnyel, mint a Puzsér, nem hajlandó egy levegőt szívni.

Azok kedvéért, akik a hátában még mindig gerincet sejtenek, el kell mondanom, hogy Vágó István bevallottan nem hisz semmilyen természetfeletti jelenségben. Ez persze önmagában satnya támaszték a gerinctelenség vádjához, az alábbi videó mégis arról tanúskodik, hogy ha Vágó Istenért nem is hajlandó megtenni a hitlépést, egy ordenerá, kereskedelmi televíziós parasztvakítás kedvéért bármikor: én szégyellem magam, ahogy a képernyőn álmélkodik a szélhámosságon, sőt, még Nobel-díjjal is jutalmazná azt! Ezek után ez a csávó próbálja beadni bárkinek is, hogy ő professzor? Ő ujjong a Facebookon, mikor az MTA weboldalt indít az áltudományok ellen? Hogy van képe? Miközben a videót nézve szégyenkezel Te is Vágó helyett, ne feledd: csak a legostobábbakkal szemben van bátorsága elcsattintani ezeket a filléres átbaszásokat, Puzsértól óbégatva menekül, mint ördög a tömjénfüsttől!

Vajon egy ilyen videó után Vágó nyerne, ha beperelné hitelrontásért azt, aki szerint nem csak csaló, hanem egyenesen aljas, gerinctelen és gyáva csaló is? - mivel a bazári mutatványt elnézve én magam is ezt állítom, kafkai belegondolni is. Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/52452/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?