Nem igaz a hír, amit az Index közölt rólam

Tibi atya

Az alábbi sorokat közölte az Index a körúti és a Király utcai kocsmámról:A beszámolója szerint 19,4 millió forint adózás előtti profitot termelt tavaly a Humbák Művek Kft. vagyis a Tibi Atya kocsmáját üzemeltető cég. Ezzel Tibi Atyáék megduplázták a nyereségüket az egy évvel korábbihoz képest. A cég kicsit több, mint 44,5 millió forint bevételt hozott, vagyis 12 millió forinttal többet ittak össze Tibi Atya hívei. Ebből a 44,5 millióból 19,8 millió anyagi ráfordításokra, közel 4 millió pedig személyi költségekre ment el.”

Ezzel mindösszesen egy probléma van: nem igaz. A Humbák Művek Kft-nek köze nincs egyik kocsmámhoz sem, mert mindkettőt másik cég üzemelteti (úgy voltam vele, hogy ha egyszer el kell adnom valamelyiket, céggel és engedélyekkel együtt, kulcsra készen könnyebb).

 
Kedves Index, kedves Csurgó Dénes!

Ha komoly arccal szeretnétek a továbbiakban is a látszatát kelteni az érdemi kormánykritikának, legalább olvassatok, mielőtt írtok! Ha már mindenképp szükségét érzitek, hogy kisvállalkozások zsebében turkáljatok (nem szégyellem, megdolgoztam érte), akkor nem olyan bonyolult kinyomozni, melyik cég üzemelteti a krimómat. Egyszerűen csak be kell sétálni és kérni egy kisfröccsöt, vagy megnézni az üzemeltetőt (előírás szerint ki van írva a pultban)! Bár az ember alapvetően nem feltételez túl sokat az indexes újságírókról, ennyi talán még nektek is megy!

 A nagyobbik baj az álhírrel, hogy a Humbák Művek Kft. bevétele meg sem közelíti a Humbák Művek és a Humbák Klub bevételeit (nem írok most már üzemeltetői cégnevet, a szerény képességű kolléga battyogjon csak el szépen, és nézzen utána az életben egyszer annak, amiről ír, hátha ebből eztán gyakorlat lesz).
Ez nekem azért is kínos, mert nem csak a szponzori tárgyalásokon helyez negatív fénybe, ha azt hiszik, ennyire alacsony a krimóm bevétele, de az erzsébetvárosi kommunista nyuggerkonvent már a cikk alatt azt pedzegeti, hogy többet kéne nálam ellenőriznie a NAV-nak. Nem tartom kizártnak, hogy a belső csoportjaikban már a feljelentés-pogromot szervezik.

Egyébként minden cégem kiemelkedő minősítéseket kapott, azon egyszerű oknál fogva, hogy fizetek adót.

 Úgy döntöttem, hogy egyelőre csak helyreigazítást kérek. Ha az Index lehozza egy külön cikkben, hogy az előző cikkük köszönőviszonyban sem volt a valósággal, nem csak odabiggyeszti egy már nem aktuális hír végére, hogy bocsika, ez kamu volt (ahogy szokták), akkor eltekintek a további pereskedéstől, és jóhiszeműen betudom ezt egy kis szakmai alkalmatlanságnak. Nézzük, mit reagálnak, addig is feltételezzük a legjobbakat! Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/53435/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?