Marozsák Szabolcs: az igazi nő pofonoktól formálódik!

Tibi atya

Múlt héten számoltam be róla, hogy ministránsom beperelte a kétszázezer követővel rendelkező Marozsák Szabolcs női önbizalomedzőt, amiért a foglalkozásához köthető alapvető etikai normákat szegett meg. Az esetről itt olvashattok bővebben, annyit azonban hozzáteszek, hogy ha egy végzett pszichológus csinál ilyesmit, valószínűleg soha többet nem praktizálhat. Marozsák, mivel semmifajta ehhez hasonló végzettsége nincs, jelképes pénzbírsággal megússza az ügyet. A kóklert beperlő ministránsom, Patkó Dömötör pszichológushallgató írása:

Ha Marozsák Szabolcs olyan blogot üzemeltetne, amin a megosztott képeken éhező, csontsovány gyermekek szeme láttára lakmározik jóízűen, valószínűleg többre tartanám, mint a jelenlegi Facebook-tevékenységéért. Természetesen attól is a gyomrom fordulna fel, de az legalább őszintén vállalt gonoszság lenne. Marozsák Szabolcs, a magát „női önbizalomedzőként” hirdető szélhámos azonban ennyi humánummal sem bír.

Miközben azt hazudja, hogy a nők önbizalmáért dolgozik, mi sem egyértelműbb, hogy valódi célja a nők önbizalmának módszeres földig rombolása.  Posztjai receptúrája egyszerű és kegyetlen: kép egy tökéletes alakú, huszonöt évnél semmiképp sem idősebb nőről, és egy rászerkesztett, két mondatnál nem hosszabb életbölcsesség, ami tartalmazza a „fájdalom”, a „pofon”, az „árulás”, a "nő" vagy épp az „elengedés” szavak bármilyen permutációját.


Marozsák nőket besoroló tipológiájában az egyszerű nő ellentéte a csinos nő, vagyis a skála negatív pólusán helyezkedik el az a nő, aki "egyszerű", míg a pozitív végpont kvalitatív értékét a "csinos" jelzi. A csinos nő Marozsák szerint már tényleg a tudat legmagasabb szintjén létezik: ha problémája van, vásárolni megy (???)

Életbölcsességnek hívni ezt a fajta tanácsadást természetesen színtiszta eufemizmus, mert Marozsák egy pszichológussal ellentétben nem a poklunk Vergiliusa, hanem egy mocskos fausti alku Mefisztója. Tessék, csak tessék! Itt a megváltás a kabátzsebemben, csak lájkolni kell! - van bárki a patás ördögön és Marozsák Szabolcson kívül, aki amikor egy nő sír, nem azt mondja, hogy élje meg az érzelmeit, hogy később dolgozhasson velük, hanem azt, hogy menjen helyette vásárolni?
Marozsák Szabolcs cinizmusa semmiben nem különbözik azokétól, akik Auschwitz kapujára hegesztették, hogy „a munka felszabadít”. Az a munka éppen annyira szabadít fel, mint amennyire a sírás helyetti vásárlás. Egyetlen percig sem hiszem el, hogy Marozsák Szabolcs ezzel nincs mélységesen tisztában.

Ha egy kuruzsló egy rákosnak csodás gyógyítóköveket mutogat, börtön vár rá akkor is, ha egyébként bejelenti, hogy nem orvos. Ha egy depressziós nőnek ajánlja önbizalomedzőként, hogy azt kezelje vásárlással, miért nem esik ugyanez alá az elbírálás alá? Noha tízből kilencszer hangzik el, hogy aki ezeknek bedől, az megérdemli, nem tudok egyetérteni a marozsáki cinizmus példabeszédével. Egy segítségért folyamodó nő (vagy férfi) nem érdemli meg, hogy hazudjanak neki! Segítséget érdemel, hiszen kérte!

Vizsgáljuk kicsit tüzetesebben, hogyan gondolkodik valaki, aki azokkal a sötét középkori zsinathatározatokkal ért egyet, melyek szerint a nőlény nem foglaltatik benne az „ember” fogalmában! Marozsák Szabolcs beteg filozófiája ugyanis nem állít kevesebbet!

Narratívájában a nő nem is ember, hanem „fajta”. Vajon tudatosan vagy ösztönösen használja azt a szót a nőkre, amit a biológiatudomány a háziasított állatfajokon belül elkülönülő populációkra? Fogalmam sincs, miféle nőket érintő zavarokkal kéne Marozsáknak valódi szakemberhez fordulnia, azonban aki a nőket kutyákként kezeli, és a „hűséges fajta” szintagmával vakargatja a fülük tövét, hogy el ne vaduljanak a háztól más gazdi után szimatolva, annak nem másoknak kéne lelki tanácsokat adnia, hanem hosszú évekre terápiába vonulnia. 

Marozsák Szabolcs szerint ha egy nő megmagyarázza, miért utasít vissza, arra lehet tovább nyomulni!

Nem támogattam, ami és ahogy a #metoo-mozgalom zászlaja alatt történt, de ha valahol, hát itt lángolnia kéne azoknak a forradalmi indulatoknak! Az erőszakos női önbizalomedző szerint ha egy nő nem elég határozottan mondja, hogy nem, akkor azt be sem kell tartani. Ez egyébként a marozsáki logika démoni fényében határozottan érthető: ahogy a harapást kivéve a kutya tiltakozását nem kell komolyan venni ha mosdatni visszük, úgy egy nőét sem, amikor olyan határokat sértünk meg, amikre kifejezetten megkér, hogy ne tegyük. Nehogy már a kapca döntse el, hogy szereti-e a lábszagot!

A taposnivaló talpra tekert rongy, ami egy egészséges ember szótárában nem létezik, Marozsákéban viszont a nő szinonimájaként van feltüntetve, pofonoktól formálódik, és ezt elfogadással és alázattal kell tűrnie – legalábbis a női önbizalomedző szerint. Sőt, ha ebbe szerelmes lesz, egyenesen pótolhatatlanná válik! Valaki igazán megmondhatná ennek a verést fetisizáló megváltáskápónak, hogy az illegálisan hozzáférhető véres-pálcás szadista náspángpornó nem a valóság! Senki nem a pofonok iránt tanúsított alázattól formálódik, hanem a pofonok feldolgozásától, amire a legjobb általam ismert módszer a terápia!

De nézzük, milyen, amikor a pofonokat és azok alázatos elfogadását hirdető sötét messiás azokért ír szózatot, akik azokat kiosztják!

Kell ennél jobb krédó azoknak, akiknek eljár a kezük, ha a partnerük szájal? Hány kék-zöld gyermektestet magyaráztak már ezzel a mondattal? Hány megalázott, megvert szerencsétlent korholtak így, miközben azok a napszemüveget próbálták úgy az orrukra biggyeszteni, hogy eltakarja a mögötte lüktető zúzódást? Marozsák Szabolcs miért mondja ezt olyan nőknek, akiknek szerinte nem elég erős az önbizalmuk? Nem tudja, hogy az önbizalomhiány mögött számos esetben áll bántalmazás? Vagy a tudomány új úttörőjeként megalkotta az elméletet, miszerint a nők önbizalma erősödik, ha megtanulják, hogy ők tehetnek róla, ha valaki bántotta őket? Nem ez az a mondat, amit ha az önbizalomedzőjük is beépít a kognitív sémáikba, kevésbé kérnek segítséget miután az őket ütlegelő beteg állat később két "formáló pofon" között a fülükbe sziszegi? Marozsákot vajon meghatná, ha tudná, hány esetben vezet öngyilkossághoz, ha valaki azt hiszi, amit kapott, megérdemli (ő hozta ki abból, aki adta), és ezért szégyell segítséget kérni? - ezt a pszichopátiás analógiát elnézve, szerintem egyáltalán nem.

Nem a szívem csücske a feminizmus, ahogy egyetlen ideológia sem, ami az igazságtalanságokat bináris világnézettel és monomániás bűnbakkeltéssel – okozó férfival és elszenvedő nővel – magyarázza, de ha valamikor úgy érzem, hogy szükség volna rá, az ebben a szent pillanatban van! Éppen most, amikor a nyomorult, beszédképtelen, a felvételeken dadogó-motyogó, de kellőképpen megátalkodott és agresszív Marozsák Szabolcs vasalt öltönyben repül rá azokra a nőkre, akiket magánál is nyomorultabbnak lát, hogy olyan élethazugságokat fecskendezzen beléjük, amik nála is nyomorultabbá teszik őket.

Marozsák Szabolcs a „Facebook-terápiát” valójában nem nőknek szánja, hanem saját magának: ha sikerül felkutatnia azokat, akiknek az önbecsülése sérült, majd a fenti idézetekkel a talajszint alá döngölni azt, akkor valójában az ő gatyája dagad, ő érez valami nagyon hasonlót ahhoz az önbizalomhoz, amire mindennél jobban vágyik, de amitől távolabb nem is állhatna. Marozsák a képernyőn keresztül is érzékelhető önbizalomhiányát egyébként kezeltethetné terápiában, végletes romlottsága miatt azonban nem feljavulni szeretne a nőkhöz, akikre vágyik és akik projektíve megjelennek az általa megosztott képeken, hanem a nőket akarja az önbizalmuk megtörésével magához rontani.

Marozsák lelkéért nem tudok mit tenni, azonban kötelességemnek érzem megakadályozni, hogy lebeszéljen másokat is a terápiáról, és azt hazudja, hogy „a sebek, melyek szívünkben vannak, egy idő után nem fájnak többé”. EZ NAGYBETŰS HAZUGSÁG! A Marozsák-féle vadállatok okozta sebek akár egész életünkben is fájhatnak, ha marozsákokkal, és nem valódi pszichológusok segítségével keresünk rájuk írt. Lehet, hogy az önbizalmatok a béka nyálkás valaga alatt van, de remélem, annál a Marozsákénál, aki a mai napig nem mert segítséget kérni, csak egy mikronnyival is magasabban! Remélem, lesz bátorságotok pszichológushoz fordulni, és szembenézni a démonaitokkal, szégyennel, bánattal és haraggal úgy, ahogy Marozsáknak sosem volt!

Ha szeretnéd olvasni a Marozsák-perrel kapcsolatos további posztjaimat, itt tudsz követni! Köszönöm, hogy segítesz nekem felhívni a figyelmet egy olyan problémára, amiről túl sokáig nem beszéltünk, és ezért túl sokáig fertőzhetett zavartalanul! Aggodalomra semmi ok, a következő Szabó Péter lesz!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/53939/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?