Az egyház és a Jobbik közösen tiltakoznak a Humbákfölde Fesztivál ellen

Tibi atya

A tiszafüredi Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus plébánia papja, Baranyák Béla atya a városi csoportokban átkozta ki a Humbákfölde Fesztivált Tiszafüredről, majd a plébánia oldalán határolódott el tőle, mert az szerinte profán bűnösök gyülekezete. Az esetről beszámoló regionális lap szentségtörőnek tartja, hogy a fesztiválon helyet kapott a „Szólj be a papnak” eseménysorozat, melynek keretében valódi papoknak szólhatsz be miseborért cserébe, illetve római katolikus papoknak gyónhatsz a fesztiválon. A rendezvény elleni internetes pogromkísérletet a helyi jobbikos Dr. Lukács László lapja, a vidék.ma támogatja. 

A tegnapi napon megírtam már ezt a cikket egyszer, de megosztás előtt töröltem, és most újra megírom, mert azt hiszem, hibát követtem el. Levettem a keresztvizet is Béla atyáról, amiért ugyanazzal a liPsi gőggel határolódik el valamitől, amivel nem ért egyet, mint a belvárosi kézművessört szürcsölő hiperértelmiségiek. Egyenesen azt írtam, hogy ez a hozzáállás a pokolra vezető út. Noha továbbra is így gondolom, abba a hibába estem, hogy Béla atya elhatárolódását ugyanabba a pökhendiségbe soroltam, mint a körúton belüli álentellektüelljét, holott arról szó sincs. Béla atyának nincs könnyű dolga: papként egy konzervatív közösséget kell összetartania úgy, hogy a gyülekezet politikai alapon húz többfelé. Eközben a jobbikos Dr. Lukács László folyamatos nyomás alatt tartja: cikkezik róla, megkeresi az elöljáróit, egyoldalú kérdéseket tetet fel online sajtóbirodalma hasábjain. Soraim  elsősorban mégsem a megélhetési ellenzéki agitátorhoz, hanem Béla atyához szólnak. Tegnapi levelemet írom újra, ezúttal tompítva az élét tekintettel Béla atya nehéz helyzetére, amiben hiszem, hogy tiszta szívvel hoz majd döntést. Vélemény.

Atyám, ne határolódjon el!

Ezerféle disznóságot fogunk művelni a Humbákfölde fesztiválon: részegek leszünk, buják és paráznák, miközben erőltetett menetet hajtunk végre az erkölcsök Golgotája felé. Bármelyiket is letagadnám, hazudnék, de ha bűnös is vagyok, szeretek őszinte bűnös lenni. Az a véleményem, hogy aki hithű keresztényként, mi több felszentelt papként elhatárolódik, az viszont nálam is bűnösebb, és ami még rosszabb, hazug, magát is becsapó bűnös.

Mózes 1. könyve, 18.22. Nem fogom az egészet szó szerint idézni, hiszen feltételezem, Ön is olvasta. Mikor Ábrahám Szodoma városába tart, alkuba kezd az Úrral „avagy elveszted-é az igazat is a gonoszszal egybe?” kezdettel.
Ábrahám azért könyörög az Úrnak, hogy ha 50 tiszta lelket talál az egész városban, az Úr ne pusztítson el a városból egyetlen lelket sem. Az Úr belemegy az alkuba. Ábrahám kérlelhetetlen: ha csak 40 tiszta lelket talál, az Úr legyen könyörületes! És az Úr ismét enged az ő magasztalt gyermekének. Ábrahám végül addig kardoskodik, míg az Úr tíz tiszta lélek ellenében hajlandó megkegyelmezni egy egész városnyi bűnösnek. Sodoma ezután elpusztul, de a történet mögötti történet ebben az esetben fontosabb: a valódi tanulság Ábrahám küzdelme, nem pedig a pusztulás, amikor az sikertelen volt. Mert küzdenünk kell a bukásra ítéltekért is!

A templomok vasárnaponként konganak, és talán nem követek el parancsolatszegő hazugságot, ha azt mondom, a hitközösségekben már régóta többet temetnek, mint amennyit esketnek. Egy remény van a a kiútra: az elhatárolódás következetes elutasítása általi kapcsolatteremtés a világgal! A papok mindig is speciálisan képzett kasztját képezték az értelmiségnek, és azt gondolom, azért van rájuk szükség, mert az elhatárolódás hamis erkölcsi-értelmiségi étosza ellenében ők krisztusi fundamentummal kell, hogy az igét hirdessék. Nem számít, hogy térdig kell gázolni a szarban, a jó pap a bűnösökért nyakig is hajlandó! Béla atya ne elhatárolódjon, hanem ragadjon Bibliát, keresztet, tegye fel a fesztiválkarszalagot, gázoljon a szarba és magyarázza meg a bűnösöknek, miért válasszák Istent a Fesztiválom helyett, ha már szerinte a kettő együtt nem megy! Ne határolódjon el! Végezze Jézus Krisztus munkáját, ne mossa kezeit, mint Pilátus!

„Szólj be a papnak” c. kezdeményezés nekem azért szimpatikus, mert bár nem hiszem, hogy én ihlettem volna, nagyon hasonló analógián gondolkodunk: én igyekszem feltekinteni néha a kocsmából, ők pedig igyekszenek oda letekinteni, mert mindketten tudjuk, hogy a munkát ott kell elvégezni. A magyarországi egyházak és vallási felekezetek által közösen létrehozott program arról szól, hogy a papok kocsmákba és fesztiválokra látogatnak el, hogy ott egy bor mellett fiatalokkal vitatkozzanak hitvallásuk szerint a modern világ dolgairól: Isten, szex, cölibátus, alkohol, homoszexuális házasság, pedofília, bűnök, lelki kérdések – egyik sem tabu. Az én fesztiválomra egyedülálló módon gyóntatófülkét is hoznak, és bár biztosan kurva sok vicces gyónás lesz, azt gondolom, hogy bizonyos fokú gyógyítóerővel bír, ha a lelkünket őrlő démonokat tét nélkül nevezhetjük nevükön a fülke sötétjében. Talán több haszna lesz, mint Béla atya Jobbik szponzorálta kistérségi közösségi kivonulásának!

Tisztelt Béla atya!

Az egyházakon és felekezeteken belül is sok kritika éri a „Szólj be a papnak!” c. sorozatot, azonban az emberek, akik a templom falain belül kritizálják, nem biztos, hogy előbb halnak meg, mint az egyházi élet Magyarországon, ha nem látják be, hogy a bűnösökért ott kell küzdeni, ahol jelen vannak, például a Fesztiválomon! Ne feledje, Ábrahámnak, Mózesnek vagy akár magának Jézus Krisztusnak sosem kizárólag a gonosszal kellett megküzdeniük a lelkünkért, de magával az Úrral is. Szilárd meggyőződésem, hogy az Úr éppen azért választotta őket, mert képesek és hajlandóak voltak ez utóbbira is.


Lukács Lászlónak felajánlom, hogy ha politikai tevékenységét egy fokkal ízlésesebben űzi, akkor cserébe megmutatom neki, hogyan használja a Photoshopot, hogy legközelebb ne kelljen paintben leradírozni a feje búbját, hogy az igénytelen Times New Roman betűtípussal írt körzetmegjelölés is kiférjen. Továbbá gerincének maradéktalan kifejlődése esetén lapjának térítésmentes íráskurzust ajánlunk fel, hiszen jelenleg ez a skill is érzékelhetően hiánycikk a videk.ma szerkesztőségében.

Politikai gyurmaerkölcsűek, akik a valláson keresztül szeretnének beleszólni egy város dolgába, mindig lesznek mindegyik oldalon, azonban a Lukács László-féle cinikus jogászdöbrögik szájában az isteni ige úgy kopog fedezet nélkül, mint a fából készült garas. Semennyit sem túlzok, amikor azt mondom, az én borszagú, trágár, feslett számból kibuggyanva is többet ér az írás, mert igaz szívvel még fityiszt mutatni a világnak is előbb lehet a Szent Biblia szellemében, mint hazug módon, politikai hátsó szándékkal ájtatoskodni a nevében.

A magam részéről annyit tehetek, hogy egy karszalagot adok Önnek, és ugyanazt a misebort, amit a „Szólj be a papnak” papjainak. Bibliát és keresztet Önnek kell hoznia. Ha választani kell a hamis politikai kufár Lukács László és az igaz bűnösök között, kérem, válassza az utóbbiakat! Jézus Krisztus sem tett másképp: a bűnösök szeretetét hirdette, a kufárokat pedig kiverte a templomából!

Bűnösökben pedig nem lesz hiány, efelől jótállok! Ha szeretnének csatlakozni a jövő héten kezdődő Humbákföldéhez, ide, vagy a képre kattintva tehetik meg:

Reklám ide-reklám oda, leszünk már így is elegen, hogy legyen elég munkája! Jöjjön, és végezze el!
Tisztelettel:

Tibi atya

És csak a rend kedvéért, mert annyiszor tettem meg, hogy már sajogna az ujjam, ha nem írnám a végére:

DICSÉRTESSÉK!

 

 

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/54146/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?