Gyertek a Tiszafüredi Halas Napokra!

Tibi atya

A múlt héten áradoztam Tiszafüredről, és nem is véletlenül: a város egy rejtett gyöngyszeme Kelet-Magyarországnak, ahol budapesti színvonalú szolgáltatást kap az ember jóval a budapesti árak alatt. Megéri ezen a hétvégén ellátogatni, hiszen az immáron 40. alkalommal megrendezett Halas Napok keretében a város valamennyi színvonalas programját egy helyen élvezhetjük.

Egy jó fröccs mellett most a gyönyörű Tisza-tó partján kóstolhatjuk meg a helyi finomságokat: a káposztás csuka és a korhelyhalászlé mellett olyan ritkaságszámba menő fogásokat is kipróbálhatunk, mint a sulyomszósz.


A sulyom vízinövény, melynek termése pici és szúrós. Noha a strandolók számára sokszor kellemetlen meglepetéseket okoz, a gasztronómia szerelmeseinek kifejezetten kellemeset. A sulyomból készül szósz, de vannak olyan - jó értelemben elvetemült - szakácsok, akik csokoládét is készítenek belőle.

Ha megúsztattuk a halakat némi fröccsben, és meg is táncoltatnánk őket egy kis Tankcsapdára, a Halas Napokon ezt is megtehetjük. Számos más előadóval vár minket a fesztivál, ne hagyjátok ki, én ministránsaimmal biztosan lenézek! Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/55165/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?