Vili bácsi bordalát már hallottad?

Tibi atya

Több éve kering az internet hajszálereiben az alábbi, méltatlanul mellőzött műalkotás. Amikor azt felételezzük, hogy Várkonyi András már a művészet zenitjére hágott a Barátok Közt Vili bácsijaként, csak a saját műveletlenségünk oklevelét állítjuk ki, ezért szeretném, ha követőim is megismernék a Borkóstoló c. örökzöldet, aminek már rég a nyilvánosság aortájában kéne lüktetnie.

A dal röviden arról szól, hogy Vili bácsi kiöregedett Bartha Zsolt szolgálatából a Rózsa Bisztróban, és a rengeteg dellán, amit a borravalóból nyúlt a pénztárgépzárások után, saját borászatot nyitott. Visszavonult napjain az özvegy kujon olyan privát kóstolókat tart nála harminc évvel fiatalabb nők lakásán, ahol a bort a Csepel-melléki vidék remekeihez méltó demizsonból isszák fornettis sajtospogival lefojtva. El is indul a kedvéért sminkelő tüzes milfhez, aki még annyira sem adta az arcát ehhez a kliphez, mint Habony Árpád egy Index-interjúhoz, csakhogy az út hosszú, ezért a pajkos szolgáltatásokat nyújtó (és ezzel a nevét is teljesen új megvilágításba helyező) Vili bácsi inkább bebaszik egy padon egyedül, mint a darukezelő.

Az élemedett Barátok közt-ikon részeges Odüsszeiája ezek után olyan rímeken át vezet, mint "Párolt csülök sonkás buci / salátát egyen a nyuszi"; "pogácsából nyomtunk párat / a chardonnay jó évjárat", de három refrénnel később még mindig csak bolyong - talán éppen azért, hogy szenvedéstörténetével mélyen átitassa a nézőt. Vergiliusz már egész biztosan otthagyta volna Dantét a pokolban, ha annyi szekunderszégyennel jár elkísérni, mint a klipben Várkonyi Andrást emberi méltósága utolsó útján, mi, nézők azonban maradunk, és inkább a Vilit váró kisminkelt szukkubusszal azonosulunk, aki a korláton dobol, mert nem szokott eddig tartani amíg kiérkezik a beszamalok.hu-ról rendelt bárcás vénember, akit pedig már többen is ajánlottak az online anonim-gerontofórumon.

Noha a klip három és fél percében végig azt hisszük, vígjátékot nézünk, a zseniális dramaturgia csak az utolsó másodpercekben tárja elénk a középiskolából jól ismert tragikus értékpusztulást: Vili bácsi végül nem érkezik meg a légyottra, a Mátyás tér özvegy szívtiprója nem talál szerelemre. Fekete nap ez minden ribanc számára, aki azt hitte, felülhet a nyeregbe, amin egykor Magdi anyus lovagolt.

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/58642/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?