Vajna Tímeától undorodni nem politikai meggyőződés kérdése!

Tibi atya

A balliberális véleményharsonák egységes orkánja kürtöli tele a közösségi médiateret Vajna Tímea újabb szemérmetlen proletárhergelésével. Magángéppel Amerikába szállítani egy macskát szerintem egyébként mindenkinek szíve joga, ráadásul Andy Vajna azelőtt is nagyjából hasonló holywoodi-i luxusban élt, mielőtt a NER-hez csatlakozott volna, nekem tehát nem az a bajom, hogy ilyesmi megtörténik (nem irigyeltem soha a luxust, és nem is tekintem a szegénység okozójának). A pofátlan kivagyiság promózása zavar.

Politikusfeleségként felbaszni ezt Instagramra, miközben a konzervatívok érvelni próbálnak a hajléktalanokat érintő keményebb lépések mellett, hideg precízióval kiszámított szemen köpése minden elemi humánumnak. Nem a baloldaliak és pláne nem a liberálisok, hanem egyenesen azoknak a konzervatívoknak az árulása történt meg, akik hajlandóak voltak kiállni egy nehezebben védhető, kevesebb lájkot hozó, de szerintem progresszívabb és kevésbé képmutató szociális intézkedés mellett. Vajna Timi nekik üzent: kapjátok be, konzervatívok, most bezsebelem a frusztrált tömeg irigy sóvárságát, ti meg takarítsatok utánam!

Mégsem hallom a konzervatív felháborodást, mindenki kussol. Akár a misén elengedett fing után, mindenki úgy mered tovább némán maga elé, mintha mi sem történt volna, mintha nem érezné a levegőben terjengő kénköves Vajna Tímea szagot. Hát nem arról beszél Bagdy Emőke, hogy a liberális konzumtempóból, az atomizált társadalmakból és az elidegenedésből a konzervatív értékek és főként a mértékletesség vezetnek ki? Hogy ne a luxust és a fogyasztást romantizáljuk? Ilyenkor hol van a konzervatív véleményelit, aki máskor bőszen egyetért vele?

Korábban írtam róla, hogy a hajléktalanok minden rendszernek gyűlöletes, és szándékosan elől hagyott szimbólumai, akik két üzenetet hivatottak közvetíteni a dolgozó társadalom felé: az egyik, hogy legyél alázatos állampolgár, mert bármikor odakerülhetsz, a másik, hogy szégyelld magad, amiért tétlenül végig nézed a nyomorát, és ha lehet, még azt a szégyent is érezd, amit nem neked kellene, hanem a mindenkori hatalomnak, akik az adódból ezt hagyják. Vajna Tímea maga is hasonlóan gyűlöletes szimbólum, mégpedig a hajléktalanság ellentétes skálavégpontján. A kollektív tudattalan árnyékában ő a szégyen és az egzisztenciális szorongás inverzérzete, a zsigeri harag jogos viselője, akiből az előző kettő, de még az empátia csírája is hiányzik. Archetipikus gonosz, aki miatt prémvadászok a szibériai tigrisek utolsó ivarérett példányait pusztítják, aki a nincsteleneknek odaveti, hogy ha nincs kenyerük, egyenek kalácsot.

Két dolog nyomaszt vele kapcsolatban: az egyik, hogy a konzervatív kurzuspublicistáknak egy kurva szavuk nincs ehhez, a másik, hogy ha nem a konzervatívok kezelik ezeket az indulatokat, legalább egy nyamvadt kiállással, akkor a baloldal fogja becsatornázni azokat. Ez pedig a legrosszabb forgatókönyvek nyitánya.

Köszönjük, Timi, hogy az interneten - sajnos teljesen érthető - proletár forradalmat szítasz, és azt is, hogy minden megosztott képeddel hiteltelenítesz mindent, amit leírunk, miközben az undorunk szorosabban övez, mint magát az összeszart Blaha-aluljárót! Remélem, a cica azért rendbe jött!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/63100/pics/lead_800x600.png
Humbák Hírügynökség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?