Miért bűn a HVG szerint, ha Szandi minden nőnek gyermeket kíván?

Tibi atya

Mielőtt belevágnék, leszögezem, nem hangzott el olyan mondat, miszerint a HVG explicite bűnnek titulálta volna Szandi kijelentését, mégis, az újságírók pontosan tudják, mely mondatok milyen reakciót fognak kiváltani. „Az énekesnő minden jel szerint a kormány családpolitikájának címlaplánya lett.” – indítják cikküket.

Szandi munkássága számomra egyáltalán nem kedves. Úgy gondolom, több lett volna a magyar zeneipar Szandi nélkül. És úgy gondolom, hogy Szandi ennek ellenére egyetlen olyan kijelentést sem tett a család kapcsán, ami a HVG cikkére, és az alatta kibontakozó gyermeteg hisztire okot adna. Nézzük, mik voltak a szörnyű kijelentések:

  • arról álmodoztunk, hogy háromgyermekes édesanyák szeretnénk majd lenni. Ez meg is valósult
  • A család - ahogyan szoktam fogalmazni – egy harcmező, de a békesség szigete is egyben. Nincs mindig rózsaszín ködfelhő. Akadnak nehézségek, de a legcsodálatosabb érzés, hogy bármikor számíthatunk egymásra
  • Én valahogy mindig csodálkozva nézem, amikor a szülés körüli nehézségekről beszélnek az emberek, pedig minden fiatal nőnek szívből kívánom, hogy élje át az anyaság csodáját, ne féljen, merjen családot alapítani, hiszen ennél szentebb dolog nincs az életben.
  • Hazudnék, ha azt mondanám, hogy mindig minden örömmámor és maga a csoda. Főleg, amikor a gyerekek tinédzserek. De ezért fontos a család erőssége, hogy ilyenkor is összetartsunk, fogjuk egymás kezét és irányt mutassunk, ha kell

Valóban ki lehet emelni belőle szavakat úgy, hogy egy végletekig infantilizált, a gyermekvállalás felelőssége elől menekülő társadalom úgy hőbörögjön, mintha Szandi tényleg valami sötét próféta lenne. A HVG munkatársának sikerült is. Én ugyan nem értem, hogy miért kell a fenti mondatok bármelyikén is felháborodni, azonban van valami, amit még kevésbé értek: mennyire független értékrend az, ami ezeken a szavakon felhorgad, de Fábián Anita erőszakos gyermekherélési programjáról soha egyetlen sort sem jelentetett meg? A metoo-mozgalom esetén a legszörnyűbb, kamaszfiúkat kés alá rendelő gyűlöletbeszéd fölött is nagyvonalúan eltekintünk, ha viszont valaki a konzervatív családszemléletéről képvisel egyébként meglehetősen visszafogott álláspontot,  az máris a kormány címlaplánya (nem is értem, minek modoroskodni: miért nem a prostituáltja? – a szerk.)? Miféle értékrend ez?

Íme, Fábián Anita felháborodást ki nem váltó videója:Ha kérhetem, ezt egyvalaminek ne hívjuk: független újságírásnak.

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/64517/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?