Szabad-e egy játékban feministát verni, ló után kötni lasszóval és megetetni egy aligátorral?

Tibi atya

A Rockstar Games legújabb játéka, a Red Dead Redamption 2 vitán felül az év legjobb játéka, és joggal versenyzik az évtized eddigi legjobbjával, a Witcher 3-mal. A vadnyugat világában játszódó történet teljesen interaktív, annak minden erőszakos részletével együtt. Egy falatnyi Westworld. A készítők igyekeztek teljesen élet- és korhű játékkörnyezetet teremteni, részletekben pedig nincs hiány, még a korszak feministái is megjelennek, hogy játékosunkat a nők szavazati jogának támogatására biztassák. Nem kis felháborodást robbantott ki, hogy egy Youtuber - élve a játék lehetőségeivel - karakterével maszkot ölt, alaposan bemos a szüfrazsettnek, meglasszózza, a lova után köti, keresztülhúzza a városon, megeteti az aligátorokkal, majd felrobbantja. Felmerült a kérdés: helyénvaló-e ilyesmit akár csak ábrázolni is egy játékban?

Az én kérdéseim a következők:

Miért kevésbé helyénvaló, mint a Mortal Kombat 4-ben "Fatality" típusú kivégzéssel kitépni egy gerincet?

Miért kevésbé helyénvaló, mint a - szintén Rockstar Games stúdióból napvilágot látó - GTA-ban tankkal átdöngetni egy csapat krisnáson?

Miért kevésbé helyénvaló, mint ugyanitt baseball-ütőkkel kurvákat verni és porschéval embereket gázolni?

Miért kevésbé helyénvaló, mint a Call of Duty-ban civileket mészárolni?

Miért kevésbé helyénvaló, mint bármelyik játékban bármilyen erőszakos cselekedetet végrehajtani?

Miért számít egy feministáról mintázott nemjátékos karakter halála felháborítóbbnak, mint egy feketéé, egy őslakosé (akik szintén lehetnek ellenségeink a játék során) vagy egyáltalán bármilyen emberé? 

Nem szeretnék álnaivnak tűnni, mert tudom, hogy ez a videó többről szól, mint az egyszerű gémervideók. Látom a szubhumán kommenteket, látom, ahogy élvezkednek ennek a játékbeli feministának a kinyírásán, látom az "XD"-ket. A helyzet csak az, hogy a felháborodás, ami most egy játékbeli feminista halálát (így szükségszerűen az életét is) nagyobb dolognak tartja, mint az említett egyéb karakterekét összesen az elmúlt évtizedek játékaiban, egy tőről fakad azokkal az indulatokkal, amik miatt a csőcselék most élvezkedik ezen. Mindig mondtam, hogy ha a gigacégek a posztmodern-baloldali feminista uszítást használják PR-célokra, el fog jönni az ideje annak is, mikor a piac rájön, hogy van igény az ellenkezőjére is. Tessék, itt az eredmény.

Minden feminista jól nézze meg ezt a videót, és gondolkodjon el rajta, megéri-e az identitáspolitika, megéri-e a kamu elnyomás mítoszával terrorizálni a valaha létezett legemancipáltabb társadalmakat, megéri-e passzív-agresszív módszerekkel hergelni, megéri-e az áldozati póz, megéri-e inverz elnyomottsági hierarchiát építeni, ahol vannak elnyomottak és elnyomottabbak, megéri-e totalitárius nyelvi kontrollt bevezetni, megéri-e ártatlan embereket metoo-zni, miközben a gyermekerőszakoló Roman Polanskival feleennyire sem szigorúak?

Megéri-e a mindennapok problémáit kiforgatni és a megoldásuk helyett az áldozatokat politikai célokra felhasználni? Megéri-e - akár jogos traumák birtokában is - militáns aktivistákat toborozni, és politikával megpróbálni megoldani azt, amit terápiával és kommunikációval kéne?

Minden követőmet arra kérem, hogy akármi is a véleménye a játékról vagy a feministákról, akármit is csinál a játékbeli karakterével, meg ne próbálja utánozni, ahogy az Egyesült Államokban az Incel-mozgalmak teszik! Elsősorban azért, mert a valódi erőszak bármilyen formája elfogadhatatlan, másodsorban azért, mert az állandó hergelők éppen ezzel érik el a céljukat, és teljesítik be retorikájukat!

A feminizmusnak 2018-ban már nincs mérsékelt ága, csak hitetlenje és belső árulója, akikre a szélsőségeseknek csak addig van szükségük, amíg a tevékenységükhöz engedelmes PR-munkásként szolgálnak. Ne legyél idióta, ne ülj fel a hazug szalmabáb-érveknek, hogy bárki szerint is az a probléma velük, "hogy szőrös a lábuk" (ilyen soha senki által fel nem hozott érveket egyébként is csak D. Tóth Krisztáék képesek komolyan venni)! Egy ideológia ellen, ami olyan gyűlöletfogalmakat vezet be, mint a "patrarchátus", a "fallokrácia" és a "férfierőszak", miközben gőzerővel irtja a nyelvből a nem kívánatos kifejezéseket, egyetlen elfogadható megoldás létezik: a leghatározottabban elítélni, mégis minden körülmények közt gyakorolni azt a toleranciát, amire ők sosem voltak képesek! Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/64623/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?