Válaszom és kihívásom Sebestyén Balázsnak

Tibi atya

Kedves Balázs!

Értem, hogy nem könnyű számodra úgy vitatkozni velem, hogy nincsen arcom, kárpótoljon ezért a tény, hogy nekem sem úgy veled, hogy a legtöbbször másod sincs. Alapvető dolgokban nem értünk egyet!

Szerinted a vadászok többsége részeges és hatalommániás, szerintem éppen a kisebbségük az.
Te örülnél neki, ha a Lada Niva-ban lőnék fejbe magukat, vagy ha véletlenül egymást ölnék meg a farkas helyett, én nem örülnék egyetlen ember halálának sem, és kifejezetten visszataszítónak tartom ezt a hozzáállást. Ezek, Balázs, olyan kérdések, amikre az elmúlt napokban pro és kontra elhangzott minden érv, láttuk, hogy az embereket a vad indulatok vezérlik józan gondolatok helyett, ezért ha nem haragszol, a továbbiakban nem is annyira ezzel szeretnék foglalkozni, mint az ellentétünk mögötti valódi ellentéttel! Melyik jobb: egy arc, amihez nem kapcsolódik józan megfontolás, vagy a józan megfontolás, amihez nem kapcsolódik arc?

Ha valaki a vérszomjas kommentek forrását keresi, az alábbi két videóban találja, a teljes adást a farkas kilövéséről pedig itt:A kérdésedre, hogy melyikünk felelős bárki alkoholfogyasztásáért is, a válaszom: senki alkoholfogyasztásáért nem felel senki más, mint aki elfogyasztja. A magam részéről annyi a bűnöm, hogy az országban először kezdtem piát árulni úgy, hogy a hozzá kapcsolódó hazug reklámvilágot száműztem. Az alkoholt nem az élet habos oldalaként és nem hűsítő kalandként adom el, hanem a szerhez köthető mindennapi tapasztalatként: bebaszásként, hányásként, másnaposságként és depressziós mémekként. Talán szokatlan ez ott a nagybetűs kereskedelmi MÉDIÁBA’, de nem mutatok se többet, se kevesebbet, mint a valóság.

Apropó: valóság, Balázs! Évek óta nem hagy nyugodni, hogy melyik Balázs lehet a valódi? Az a húszéves srác, aki a rovarok szárnyát tépkedő tízévesek kegyetlenségével alázott meg embereket? Esetleg az, akit ezért felfedeztek a pszichopata producerek, hogy fél évtizeden keresztül egy talkshow keretében szívathasson szerencsétlen ostobákat ugyanúgy, csak járjon hozzá a közönségi röhögés is? Talán az, aki a reggeli műsorok belterjes formátumában heherészve vetíti elő, hogy akik másképp gondolkodnak, esetleg hibát is követnek el, legyenek öngyilkosok a Lada Nivájukban?

Szeretném hinni, hogy egyik sem. Szeretném hinni, hogy a virtuóz közéleti trükkmester, aki sebészi pontossággal helyezi az ujját a néplélek G-pontjára, és izgatja egészen odáig, hogy a kommentekben orgazmikus gyönyörrel sikongassa a csőcselék, „az ember is túlszaporodott, azt kéne irtani”, a valóságban nem létezik, csupán médiaszerep. Szeretném hinni, hogy az igazi Balázs az, akivel a mélyinterjúk készülnek, és akinek a gondolataiban egy érett, korának megfelelő felnőtt körvonalazódik.

Mivel ebben viszont irónia nélkül szeretnék hinni, hajlandó vagyok kilépni a komfortzónámból, hogy kiderüljön, így van-e! Szívesen csinálnék veled akár közös podcast-adásokat is, hogy a kora kétezres évek Bochkor-Boros-Voga-utánérzése helyett egy komolyabb, mélyebb, korszerűbb és egyre növekvő népszerűségű közlési formát is meghonosítsunk itthon! Milyen személyiség lakik Magyarország legismertebb celebjében? Mi hajt egy hozzám hasonló felkapaszkodott lumpenprolit a kocsmanyitás, a piálós poénok és a kíméletlen kritika felé? Mit gondolunk az élet mélyebb kérdéseiről? Beszélgessünk róla őszintén, vagy ahogy Te mondanád: húzzuk el a falat, és lássuk, ki van mögötte!

Az Instagram- és Facebook-oldalaim követőinek összesített száma már a kétmilliót is meghaladja, a Te ismertséged pedig talán nem is mérhető a Facebook keretei közt – vagyis hallgatóban nem lesz hiány. Nagyon új dolog lenne számomra hanggal műsort csinálni, de miért is ne próbálnánk ki új dolgokat, ha közben talán magunkról is új dolgok derülnek ki, nem igaz? Azt mondod, vállaljam az arcom? Én pedig azt, hogy játsszunk valódi téttel: vállaljunk együtt valami többet, mint az arcunk! Mit szólsz ehhez, Balázs?

A további izgalmas párbeszéd reményében:

Tibi atya

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/64926/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?