Románia Erdély hozzácsatolásának 100. születésnapját ünnepli

Tibi atya

Ha valaki számára kérdés, hogy miért Fidesz-szavazó a romániai - vagyis erdélyi, partiumi és Kelet-bánsági - magyarság döntő többsége, annak tíz évvel ezelőttre érdemes visszatekintenie. Alföldi Róbert 2010 november 30-n adta ki a Magyar Nemzeti Színházat - akkor még igazgatóként -, hogy ott ünnepeljék Erdély Romániához csatolásának 92. évfordulóját. Az ünnepség díszvendége a román nagykövet lett volna.

2018-ban, a fülkeforradalom utáni nyolcadik évben már nem az a legnagyobb probléma, hogy az MSzP az előző évtizedben mennyire aljadék gyűlöletpropagandát vezetett a határon túli magyarok ellen, hiszen annak meglett az eredménye - ott vannak, ahol. Sokkal inkább az, hogy azok, akik azt alázatosan kiszolgálták, a mai napig meghatározó véleményalkatói lehetnek az ellenzéki nyilvánosságnak. Fogalmam sincs, hogyan állhat ki Alföldi a média elé azzal, hogy ő elítéli a gyűlöletpropagandát, miközben a kormány, aki őt a Nemzeti Színház igazgatójává tette, a legótvarabb uszítást folytatta, melynek lényege az volt, hogy ha nem tagadjuk meg erdélyi honfitársainktól a kettős állampolgárságot, akkor elözönlik az országot, és összedöntik az egészségügy-rendszert. A húszmillió románozás ráadásul nemes egyszerűséggel románozta le a magyar ajkú lakosságot is. Akkor ők voltak a migránsok.

Alföldi ennek szellemében ünnepeltette volna a román vezetést a Magyar Nemzeti Színházban, amire akkor a balliberális média versenymaszturbált: progresszív, nagylelkű gesztusnak állították be a pártproganda feltétel nélküli kiszolgálását. Az érzékenység, ami ma minden szart sértőnek bélyegez, akkor nem járt a saját honfitársainknak sem. Akkor csak a románoknak járt olyan szolgalelkű hajbókolás, hogy ha mást nem is, legalább azt felidézhettük, milyen érzés lehetett magyarnak lenni '19-ben, a Tanácsköztársaság bukása után.

Határon túli követőimet arra kérem, hogy dacára minden szégyenletes disznóságnak, amit a balliberális oldal mai napig népszerű figuráitól kaptak, ne üljenek fel semmilyen identitáspolitikai hergelésnek a másik oldalról sem: nem a román szomszédjuk tehet arról, hogy a fejük felett regnáló hatalmak miket követtek el 100 éve. Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/65010/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?