A cigány jogvédő lenácizta Puzsért!

Tibi atya

Setét Jenő "Brada", cigány aktivista Facebookján sérelmezi, hogy Puszér szerinte rasszista kijelentéseket tett. Puzsér korábban azt mondta, hogy nem támogatná a nyomorban élők gyermekvállalását, helyette ahhoz kötné a támogatást, ha nem szülnek gyermeket olyan körülmények közé, ahol annak az alapvető feltételek sem biztosítottak. Setét szerint a politikai korrektség jó dolog, de semmiképp sem a balliberális véleményterror egyik autoriter nyelvkontrolláló eszköze, Puzsér pedig szimplán csak náci, de abból is a legrosszabb, mert ő nem vállalja nyíltan, mint a Jobbik. Értitek, rejtett náci.

Ez a négy éve megjelent videó lett most "valamiért" aktuális.

Kedves Jenő (vagy Brada)!

Puzsér az általad kifogásolt 2014-es videón éppen az olyan politikai parazitákról beszélt, mint amilyen te vagy, rasszizmust pedig nagyítóval sem lehet találni ezen sorok között. A rendszerváltás utáni két évtizedben a balliberális véleményterror elfojtotta ezt a kérdést, éppen úgy náciztak mindenkit, aki beszélt róla, mint te most. Ez nem csak azért volt az egyik leghitványabb közéleti gyakorlat, mert nem lehetett – és hála a hozzád hasonlóknak a mai napig sem lehet – beszélni egy mindenkit érintő problémáról, hanem azért is, mert a folyamatos nácizás annyira tette nevetségessé a „náci” billogot, hogy ha egyszer valódi nácik jelennek majd meg a nyilvánosságban, úgy jártok majd, mint a farkast kiáltó pásztor. „Megint náciznak! Megint, mint a múlt héten, meg azelőtt.”


A képen Setét Jenő "Brada" fejezi ki szolidaritását elnyomott testvérei iránt

Puzsért sok dologgal lehet vádolni: számtalanszor hozzászól olyan témákhoz, amikhez egyáltalán nem ért, pontatlan adatokra (vagy éppen semmire sem) hivatkozik, és tények helyett legtöbbször a zsigeri intuíciói vezetik, azok viszont jó határozottan. Elítéli a valóság utáni világot és a posztmodern dekonstrukciót, miközben ha tényekkel, vagy széles körben elismert és alátámasztott szakmai alapvetésekkel szembesítik, folyamatosan dekonstruálja és újrakeretezi a fogalmakat a vitapozíciója javítása érdekében – holott csak néha el kéne ismernie, hogy amit mond, az nem alátámasztható a hiedelmeivel, legyenek azok bármennyire berögzültek is.

 A nácizása ugyanakkor méltatlan. Aki Puzsért lenácizza, az vagy Puzsérral nincs tisztában, vagy a „náci” szó jelentésével, vagy egyikkel sem. A Te esetedben, Jenő, mégis azt gondolom, hogy szó sincs egyikről sem! Te vagy az, aki a kora kétezres években megpróbáltad kisikálni a szánkból a „cigány” szót, és felszisszentél, valahányszor nem hívtuk a cigányságot „romáknak”. Te vagy az, akit a legkevésbé sem érdekel a probléma, mert fényesen megélsz belőle, ha pedig újra ránk ragyogna az SzDSz aranykora, még azt is megtiltanád, hogy a cigányságot a nevén nevezzük! Te vagy az, aki ha a cigányokat érintő politikai kérdésekben másban érdekelt, mint amit a vitapartnere állít, bármikor előhúzod a farzsebedből a náci kártyát! Ostoba, politikai megrendelésre működő aljas és cinikus cigány vagy, és a cigányságod az egyetlen, ami ebben nem zavar. Csak azt remélem, hogy a cigányság, amit megfosztottatok a saját identitásától is ezzel a kényszeredett romázással, egyszer öntudatára ébred, és tenni fog azért, hogy ha egy szónak negatívnak ítéli meg a mögöttes tartalmát, akkor a tartalmon és ne a szóalakon változtasson! Mert amíg ez nem történik meg, amíg a cigányság értelmisége nácizik bárkit, aki nem ért egyet vele a cigányságot érintő kérdésekben, addig a cigányság ebben a primitív identitáspolitikában fog raboskodni, ami minden fejlődés legszörnyűbb ellensége. A cigányság ügye nem csak a cigányoké, abban nem csak cigányok foglalhatnak állást, és ha történetesen egy cigánynak nem tetszik a nem cigány véleménye, akkor sem kell a negyvenes évekkel riogatnia, elég megindokolnia, hogy miért nem.

Setét Jenő egyébként bizonyára nem azért nácizza egy négy éves videó alapján Puzsért akkor, amikor már hónapok óta sikeresen irányítja főpolgármesteri indulására a média figyelmét, mert erre valakik felbérelték. De miért kell a cigányság identitását napi politikai kérdésekre használni? Hogy lehet ennyire szarba se nézni őket?

Megkérem követőimet, hogy ne üljenek fel a posztszoci hergelésnek, a cigányokhoz pedig ennek a klipnek, és ne Setét Jenőnek a szellemiségében álljatok! Ha Setét Jenő "Brada" meghallgatja, talán megérti, mi a különbség a cigányok állampolgár- és emberszámba vétele, illetve a számító és aljas aktuálpolitikai felhasználásuk között:

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/66060/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?