Elismert posztmodern képzőművész lett a disznóból, akit kiszabadított egy vegán!

Tibi atya

A reformer nyugati iskolák szerint nem a produktum a lényeg, hanem a szándék és a belefektetett energia, és ahogy a rossz futóknak is jár serleg, az analfabétáknak sem jár egyes, úgy a disznókat sem szabad megfosztani az önmegvalósítás jogától - erre gondolhatott a Dél-Afrikai Köztársaságban élő Joanne Lefson, amikor kiszabadította a vágóhídról 2016-ban azt a malacot, aki azóta kisebb személyi kultusznak örvend az interneten. Nem, ez nem egy South Park rész, a disznó azóta elismert művész, aki a vegánságot hirdeti: maga sem eszik mást, csak zöldséget.


Kedvenc eledele a sárgadinnye és a paradicsom.

A malac a svájci Swatch-óragyárral is szerződött, akik szponzorálják és felhasználják a mintáit óraszíjaikon. Könyvet írt, képzőművészeti kurzusokat tart, riportot készített róla a CNN, de beszámolt róla a National Geographic is. Hogy mikor lesz személyi száma és mikor köthet házasságot emberekkel, arról egyelőre nincs információ. Munkáit orrlenyomatával szignózza.

Mondanám, hogy ez vicc, és első pillantásra annak is tűnik, de a nyugati mainstream média egyáltalán nem akként kezeli (itt olvashatsz egy szintén NatGeos, teljesen komolyan írt cikket arról, hogy az állatokban egy kutatás szerint mennyi rejtett kreativitás van, amit egyelőre nem értékel a társadalom - valamiért azt is megemlítve, hogy a világ első művészei között valószínűleg több nő lehetett). Lefson szerint hiba lenne kategorizálni és megpróbálni definíciókkal megbélyegezni az állat műalkotásait, egyszerűen csak ajándékként kell tekinteni rájuk.

Az egyetlen szerencse, hogy a művészként elismert sertés nem tervez az Egyesült Államokban elleni, így egyelőre úgy tűnik, Alexandria Ocasio-Corteznek sem kell félnie, hogy a következő elnökválasztásig komoly kihívója akad majd a Demokrata Pártban. Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/69309/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?