Pert nyert ministránsom Marozsák Szabolcs női önbizalomedző ellen!

Tibi atya

Tavaly ministránsom Marozsák Szabolcs női önbizalomedző ellen indított pert, melyet idén megnyert. A magányos negyvenesekre vadászó szélhámos személyes adatokat hozott nyilvánosságra ministránsom egy trollkodása után, amiért a bíróság pénzbüntetésre ítélte. Ha ezt pszichológusként tette volna, holnaptól nem praktizálhatna tovább, de mivel sarlatánként teszi, amit a törvény nem szabályoz, teheti nyugodtan ezután is. Vélemény.

Beírom a Google-be Marozsák Szabolcs nevét, és szomorúan tapasztalom, hogy alig van komolyabb online médium, ami említésre méltónak tartja. Jelenleg 212.000 (nem, nem írtam el, kettőszásztizenkétezer) követője van, akiknek a sötét próféta ilyen és ehhez hasonló bölcsességeket közvetít:

Érdekes, hogy egy komplett közösségi influencerbrigád hazudja azt, hogy a legcsekélyebb mértékig is érdekli őket a magyar nők helyzete, de erről - ellentétben a bérkülönbségek milliószor cáfolt, hazug mítoszával – nem cikkeznek. Hiába tenyésznek a legmérgezőbb mondatok nők százezreinek hírfolyamában, a szerkesztőségekbe már-már hazajáró feminista különítmények hallgatnak: Szentesi Éva, aki szerint a férfiak kulturálisan alacsonyabb rendűek, egy szót sem szól erről nőtársainak. A Mércének, ami a legkisebb vélt sérelmekből is bármikor hajlandó politikai tőkét kovácsolni, semmi baja nincs ezzel. Antoni Rita, aki férfiakat bemondásos alapon fosztana meg a szabadságuktól, amennyiben a vádló nő, nem tartja említésre méltónak sem, hogy valaki szerint a nők pofonoktól formálódnak. A Nők a Nőkért Egyesület sem talál ebben kivetnivalót.

Marozsák Szabolcs története pedig nem tegnap kezdődött: egy belvárosi fideszes kerületi bizottság tagja volt jóval a fülkeforradalom előtt, ahonnan hamar kibaszták, mert a jelenlegi kormánypárt már akkor vállalhatatlannak tartotta Marozsák szcientológus kötődéseit (nem úgy az előző, akik alatt a vallási szekta ezzel a szarházival a sorai közt virágzott Magyarországon).

2007-ben a Heti Válasz egy – méltatlanul kevesek által olvasott és idézett - bejegyzésében számol be róla, hogy Marozsák a 100 legbefolyásosabb magyar szcientológus egyike, a Hubbard College Budapest egyik alapítója. A nyugati civilizáció teljes történetében sem tart sokáig lajstromozni, hány hitványabb szervezet létezett, mint a szcientológiai egyház, azonban Marozsák Szabolcsnak a hiszékeny nyugdíjasok ipari keretek között véghez vitt kifilézése úgy tűnik, kevés volt. Ezt, a pokol bármelyik bugyrába díszpolgárságot szavatoló életutat is sikerült mélyebbre kormányoznia, amikor mindenféle tanulmányok nélkül kezdett el nőknek önbizalmi tréningeket és telefonos tanácsadást nyújtani.

Negyvenes szingli nőnek lenni ma valóságos körút a Golgotán: legkésőbb ilyenkor szembesülnek vele, hogy őket nagyon átbaszták és nem tudják visszacsinálni. Hogy a szingliség mégsem Szex és New York, hanem kamuk az első randin és taknyos zsepik, mikor nem jön a második. Hogy hiába esküdtek Hollywoodra, a csapongás zsoldja nem George Clooney, hanem intimitástól mentes kefélés, elhagyatási pánik és megaláztatás. Hogy hiába írják ki Tinderre, hogy „egyéjszakás kalandorok kíméljenek”. Hogy az igazi férfiak már rég igazi nőkkel élnek, nem azokkal, akik bedőltek a femme fatale-imidzsnek, az online női magazinoknak, az identitáspolitikának és az Instagramnak. Hogy nekik azok az infantilis pöcsök maradnak, akik hasonló hazugságokat kajáltak, és hogy egy idő után már azok sem, mert ők is a fiatalabb ribancokat kúrják szívesebben. Hogy ketyeg az órájuk. Hogy a szenvedésüket már rég nem valamifajta vélt joghátrány, hanem a férfiak hiánya, és nem az igazságtalanság, hanem a kegyetlen valóság okozza.

Ennek a pokolnak a legmélyén tanyázik Marozsák Szabolcs, aki még ezt a szembenézést is képes több mint kétszázezer nőtől elsikkasztani. Marozsák olyan portékát állított elő, amit a marketingsátán Szabó Péternek sem sikerült: motivációs mondatokat, amik kifejezetten azokat a nőket célozzák, akik szenvednek és segítséget keresnek. Önbizalommal házal, miközben már a képi világa sem szól másról, mint a női önbizalom módszeres megtöréséről: a plázadogmák mögé rendelt eszményi testképek terápiás értéke legfeljebb egy fehérneműrekláméval versenyezhet.

 

De talán mégsem Marozsák a pokol legmélye. Talán inkább az őt övező közöny: hogy az alávaló termékmegjelenítésből élő PR-feminista influencerek között nincs egy sem, akit ez akár egyetlen bejegyzés erejéig is zavarna. Komplett panaszirodalma van annak, ha csak rájuk nézel a villamoson, de erről egy kurva szó nem esik egyik blogon sem. Úgy tűnik, a frusztrált női lelkekből az őket szponzoráló világcégek és a vállalati kommunikációvá silányult feminista identitáspolitika éppen olyan jól profitálnak, mint maga Marozsák Szabolcs. Ezért nem is akkora bűn nap nap után másfelé nézni!

 Ez teszi őket olyan zseniálisan egylényegűvé, hogy talán értelmetlen is a kérdés, melyik rosszabb. A világrend az, ami életre hívta őket. Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/70104/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?