Hiába könyörög a család, továbbra is a halott gyerekkel promózza magát a motivációs tréner

Tibi atya

A napokban írtam Lippai Marianna motivációs trénerről, akinek 9 éve betegségben meghalt 13 éves lánya, Dominika. Lippai Marianna ezek után kiment a temetőbe, csinált egy szelfit a lánya sírjával, motivációs sallangokat írt a kép fölé és a poszt végére odatette a webshopja linkjét, ahol brandje, az ÉLETKEdv márkajelzésével ellátott bögréket lehet venni 3000 forintért.

Posztom után több családtagja, többek közt a gyermek apja is rám írt, és legnagyobb meglepődésemre nem azért, hogy megfenyegessenek vagy az öklüket rázzák, hanem hogy köszönetüket fejezzék ki. Elmesélték, hogy évek óta könyörögnek Lippai Mariannának, tüntesse el ezt az ízléstelen, kegyeletsértő és halottgyalázó posztot a 320.000 követővel rendelkező Facebookjáról, azt egészen addig azonban nem volt hajlandó megtenni, amíg cikket nem írtam róla.

Hiába könyörgött neki a család többi tagja, hogy ne sajtoljon profitot a 13 évesen elhunyt Dominikából, ne arra építse a motivációs brandjét, ne ezzel járja széltében-hosszában az országot különböző roadshowkon, az idő közben a lánya halálából busásan meggazdagodott motivációs trénert nem hatotta meg a család gyásza. Érthető, hiszen a családtagok könyörgése nem árt a brandnek, a kritikám igen - Lippai Marianna ezért egyik napról a másikra úgy törölte a Dominikát sirató webshopos posztját, mintha soha nem is létezett volna.

Ez pedig azt jelenti, hogy pontosan tudja ő is, amit tesz, nem helyes. Nem érdekli Dominika, nem érdekli a gyász és nem érdekli más, csak hogy a brandje ne sérüljön. Ennek a nőnek ennyit jelent a saját lánya halála és a gyászoló családja mentálhigiénés állapota. Lippai Marianna nem gyászol. Lippai Marianna kereskedik a gyásszal, a legfilléresebb bazári manírokkal játssza meg, fröccsöntött mörcsöndájszt gyárt belőle, a család pedig immáron kilenc éve képtelen szabadulni ettől a rémálomtól.

Íme, egy tőről metszett pszichopata működés közben!

Sokszor gondolkodtam, milyen a gonosz igazi természete. Vajon rémként nevet mások szenvedésén? Kéjesen élvezkedik a kínon? Vagy egyszerűen hidegen hagyja, és amíg profitál belőle, addig simán csak nem zavarja az üvöltés?

Rengeteg dolgot nem hoztam nyilvánosságra még Szabó Péterről, amit eddig kinyomoztam, és dolgozom rajta, hogy jogilag is kivitelezhetően (vagyis a médiában hivatkozhatóan) pótoljam ezt az elmaradásomat. Addig is be kell érnetek a jelenleg még hiteltelen szavammal: az ő esetében is gátlástalan, ha kell, érzelmek nélkül operáló gazemberről beszélünk, aki egyáltalán nem autólopásért ült börtönben, ahogy állítja. Bűzlik ő is a romlottságtól, mint a Sátán ánusza, de a tudatom mégis védekezik ellene, hogy a színtiszta gonoszt lássam benne. Ő legalább a családjával sosem tenne ilyet. Legalább a saját gyerekével nem.

Lippai Marianna viszont szemrebbenés nélkül. Aki szeretne magának egy kurva erős félórát, ebben a videóban megnézheti, meddig képes elmenni (és tartok tőle, hogy ez sem a végső határ). Az ufóhívők Élet és Irodalmának számító LifeTV meginterjúvolta, majd egy "szakemberrel" (ők hívják így) kiderítették, hogy előző életében harcos férfi volt. Ezután elmeséli Dominika mennybemenetelét. 

 Lippai Marianna egész életét "all-in" téttel játssza: arra bazírozik, hogy olyan mély emberi érzelmeket manipulál, amiket már kritizálni sem mer senki, mert túl nagy a kockázata, hogy a kritikus gonosz embernek tűnik majd, aki nem tiszteli egy gyászoló anya érzelmeit. Nos, én képtelen vagyok tisztelni, mert ha egy anya a saját halott lányát gyászolja kilenc éve úgy, hogy közben a webshopja linkjét teszi oda a posztok végére, hogy ÉLETKEdv bögrét áruljon, meggyőződésem, hogy azok az érzelmek nem léteznek.

Lippai Mariannának a lánya emléke szemmel láthatóan egyáltalán nem fontos, a sírjáról készült képet ha kell, azonnal törli. De a brandje biztosan neki is az, hiszen az maradéktalanul róla szól. Arra kérem követőimet, hogy segítsenek egy családon, akin egy pszichopata nem könyörül. Gyűlölöm a Facebook "jelentés" funkcióját, magam is elítélem (pláne, ha politikai a motiváció), de arra szeretnélek kérni, hogy most az egyszer látogass el az ÉLETKEdv oldalára, és egyesével jelents minden olyan tartalmat, ami szerinted annyira súlyosan kegyeletsértő, hogy az az elemi humánummal már nem összeegyeztethető. Mert ez nem más, mint egy család elképzelhető legdurvább érzelmi abuzálása, ráadásul a legaljasabb nyereségvágyból. Az előző bejegyzést több, mint 150.000-en olvastátok, ha csak a tíz százaléka megkönyörül, sikerrel járunk.

Sajnálom, nem akarok ebből precedenst teremteni, szégyellem is ezt a primitív megoldást, de valószínűleg egy kibaszott nyomasztó Lars von Trier-film szereplőjének lenni éppen olyan lehet, mint ennek a családnak - nekem pedig nincs más eszközöm. Ezt a gonoszt nem hagyhatjuk szabadon garázdálkodni. Segítenünk kell azokon, akiknek a pszichopata - immáron kilenc éve - nem irgalmaz!

 

https://tibiatya.blogstar.hu/./pages/tibiatya/contents/blog/71643/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?